fbpx Skip to content

Valószínűleg a WWDC-n debütáló iOS 9-cel sokkal többet fogunk majd tudni az új iPhone 6s-ről, amit majd várhatóan szeptemberben fognak bemutatni.

iphone6-stock-photo

Az iPhone 6s és iPhone 6s Plus külsőre nem fog változni: az “s” változatok általában inkább erősebb processzort, több memóriát kapnak, a szokásos jobb kamera mellé. Igaz, mindig belecsempész valami extrát is az Apple, mint az iPhone 5s-nél az ujjlenyomat-olvasót. De mit kaphatunk az iPhone 6s-be?

A spekulációk és a pletykák szerint dupla akkora memóriát, tehát 1GB helyett 2GB-ot, új, erősebb processzort, ami kétszer gyorsabb lehet a mostaninál. Érdekesebb lehet azonban egy zafírkristály-bevonatú kijelző, a Force Touch technológia, amit az Apple Watch-ba rakott eddig bele a cég. Az utóbbi napokban az ujjlenyomat-olvasóról is volt szó különböző külföldi portálokon, hogy az Apple azt is nagy erővel javítja, frissíti, ezzel például az ujjnak az érzékelőn való mozgatását követő irányítási lehetőségeket adva a rendszerhez.

Részemről ezzel is kiegyeznék, de csak abban az esetben, ha addigra rendbe raknák az iOS 9-et, és tényleg problémamentesen működne a szoftver is.

Ti mit gondoltok, mi lesz az iPhone 6s-ben? Illetve ti milyen új funkciót tennétek bele?

Olvasd el a hozzászólásokat is

69 Comments

  1. Kivancsian varom mar en is az ujitasokat es az uj ios 9-et. Mar a keszulekem is beregelve…:)
    En is olvasgattam par infot rola. De majd minden ugy is a WDC-n derul ki.

  2. Ha már a kamera nem lógna ki annak is örülnék

  3. Csatlakozom. Velemenyem szerint illene sikba helyezni a kovetkezo generacioban (6s) a kamerat…

  4. Ha 5s méretben is kiadnák a telefont,annak én is örülnék és azt gondolom, ezzel nem vagyok egyedül.

  5. Na, és persze reméljük,hogy a marketingem túl az új software megfelelően optimalizálva lesz,és nem csak az új készülékeken fut majd problémamentesen.

  6. Én örülnék egy elegánsabb dizájnnak, mert ezzel nem vagyok megbékélve. Mindíg 2 évente cseréltem le, de ez most megszakadt, mert kézben tarva csalódás volt, nem vonz a jelen dizájn, nem adja az elvárt minőséki érzetet!

  7. ha igaz akkor az ios 9 a stabilitás és teljesítmény centrikus lesz… én nem azért döntöttem az iphone melett mert hatalmas a tudása, egyszerű és jóval stabilabb mint az android. iphone sikere az ios-ben rejlek, mert hardveresen sokkal erősebb és már szebb telefonok is vannak, csak az android ne lenne annyira szar.

  8. “jóval stabilabb mint az android”

    2-3 éve még el is hittem volna.

    Bárcsak igazad lenne most… 5.0.2 et futtatok a HTC One M8 on kb egy éve. Egyszer sem fagyott le vagy lépett volna ki valamilyen alkalmazásból. 100% os. iPhone 5 öm, hát, heti szinten fehér képernyő, restore után is, lockscreen lefagy 5-10mp re. Szóval egy f©s. Nagyon remelem hogy az ios9 ben nem lesznek ilyenek, bár iPhone 5 már ugysem kapja meg. meglátjuk.

  9. Egy eve hasznalom a telefont, rosszul fogalmaztam 😉 5.0.2 ot nem hasznalhatom egy éve. 😀

  10. Engem csak az iOS 9 újításai érdekelnek igazán mert én iPhone 5S-nél maradok és ezáltal csak a software-i újítások érdekelnek. Valamit nagyon kezdhetnének az AirPlay-el de főleg az AirDrop-al mert szinte mind a kettő szarakodik. És az nagyon jó lenne ha minden alkalmazást lelehetne zárni/feloldani Touch ID-vel. Egyenlőre ennyi 🙂

  11. @djcom: Nem bizony! Az meg méginkább kapóssá tenné, hogy aki jobban megnézi az 5 méreteit láthatja, hogy símán elférne rajta egy 4.7-es kijelző is, de legyen csak 4.5″ akkor is jobb lenne és vmi tuti procival nagyobb rammal , jobb akkuval, eladási csúcsokat is dönthetne megint!

  12. Hát nem tudom mi bajotok van a 6 – al, nekem plusz van, a kijelző, az akku a sebessége fantasztikus.
    Megváltás az 5s után csak akarni kell megszeretni ezt a gyönyörű kidolgozást, egyedi designet.
    Sokáig, mondhatni évekig kerestem "A" Telefont, most megvan…

  13. Ezek mind parasztvakítások, legalább is engem nagyon nem hoznak lázba. Sajnos a közeljövőben kénytelen leszek telefont cserélni (a jelenlegi 4S-ről, amit minden szempontból nagyon szeretek), de nem nagyon érzem az ellenállhatatlan vonzódást az újabb telefonok felé.
    A dizájn nem szép, főleg a hátsó betétek, ami kimondottan okádék. Egyik kedvenc matatós elfoglaltságom a 4S-t élére állítgatni, ennek ugye annyi, de túlélhető, valószínűleg. Nekem egy telefon legyen fekete, ne szpészfasz. Örülnék egy csökkentett méretnek, amit a kijelző keretéből szeretnék elhagyni (persze tudom, hogy a szimmetria miatt ez nem fog összejönni, hacsak nem integrálják a home gombot a kijelzőbe). A kilógó kamera szerintem is blama, főleg ebben a formában, és semmiképp ne növeljék a felbontását!
    SOKKAL NAGYOBB AKKUMULÁTOR! A fejlődés itt kezdődik, szerintem, a többi csak porhintés, figyelemelterelés.
    Az iOS sírnivalóan csúnya, mindig elszörnyedek, amikor az asszony 5S-e kerül a kezembe. Legalább lenne valamennyire moddolható, minimum az ikonok, de amúgy is debil az egész. A hiperszuper funkciók nem izgatnak, a többségét pótcselekvésnek érzem, parallax scroll, meg másfél perces lapozó-animáció, jézusom…

  14. Gunar:Teljesen egyetértek az elképzeléseddel.Remélem az Apple is töri a fejét egy ilyen megoldáson,mert ha valami nagyot szólna,akkor ez lenne az.

  15. Meg azt sem értem mit kínlodtok ezzel az ios5,6 al???

  16. @ilija: Az már nem is telefon! Sztem a telefon az amit tudsz egykézzel használni, na ezt nem a 6-nál is szinte megoldhatatlan hát még a plus esetében! Vezetés közben c@ilija: ak max egyik kezed szabad és teló ha hívnak mindig zsebben van, azt elővenni, felvenni, használni kell, még ha tiltja is a kresz, ami sok mást is tilt és mégis csináljuk sofőrök! Szóval a 6plus az nem telefon méret!

  17. @ilija: Mi van? Ki kínlódik IOS5-tel vagy 6-tal ? 8.4 van fent és mindig a legújabb, pedig még csak i5-van nekem

  18. Nekem két iphone-om van, (egyiket magyarban,másikat külhonban használom)5s,és sima6, utobbit az I4-röl cseréltem,gondoltam adok egy esélyt neki-címszóval,mivel szeretett 4-esem az IOS7-el androidos olcsokategóriássá változott.Nem rossz,az Iphone 6, szeretem is, meg lehet szokni,jó a hardware-software optimalizálás,de telefonnak akkor is nagy!

  19. Viszont az Iphone 5s méret,elöbbiekben említett kiszélesített kijelzővel a formáját megtartva…Na, az igen!!!Lenne!

  20. Az iPhone 6 Plus-nak akkor látnám létjogosultságát ha futtatná az iPad appokat is az iPhone appok mellett. Akkor ütne.

  21. @GorTen: Szia tesó!
    Hát aki tab helyett akarná használni, mert pl a 7″ már nagy neki akkor igen. De én a tabomat főleg naviként használom és így a 7″ teljesen megfelel, az IGO Primo pedig csodásan fut és szabható a droidos tabokon, mindent tud amit tudni lehet. Na ezért van droidos tabom! 🙂

  22. @djcom: Vagy amit vki photshoppolt mint leendő iphone7 ahogyan integrálta a kijelzőbe a home gombot, azzal dobnának egy hatalmasat, olyan nincsen senkinek, a samu meg a többi csingi-csungi gyártó kapaszkodhatna!

  23. Legtöbbször csak mosolygok az android-os fan-okon!
    De mint tudjuk, kinek a papné, kinek a sósgizi! 🙂
    Viszont, hogy egy napi 20-30 hívást, rengeteg e-mail-t, skype-ot, viber-t, autós kihangosítót, gps-t jól kezelő, kiváló hangminőségű telefon androidos legyen?!?! 😀
    SZERINTEM, még nem érkezett el az ideje!
    Ez különösen tetszett, hogy “nem lehet az ikonokat mod-dolni”!!! 😀 Hogy valakinek ez legyen a legfontosabb… Híjnye! 😀

    Bocsi, nem személyeskedés ez!

  24. @gunar: Gunar, az a home gomb megoldás lehetetlen! Láttad már az ujjlenyomat olvasó robbantott ábráját? Technikailag lehetetlen!
    Azt meg felejtsük el, hogy inkább ne legyen benne! Az egyik legjobb dolog az 5s óta!

  25. @itanczos: Szia!
    Ha nem nyomógomb, csak érintő akkor nem is annyira lehetetlen sztem.

  26. @gunar: Szerintem pont az benne a jó, hogy fizikai gomb! Ráadásul olvasó is!

  27. @AppleFan: Tavaly megkapta a 8-at a 4S, valószínűsítem, hogy idén az 5-ös lesz a legrégebbi kompatibilis telefon.

  28. @gunar: En is voltam sofor, de soha nem ertettem egyet azzal hogy barmi ok legyen arra hogy illegalban hasznald a telefont vezetes kozben. Ilyenek miatt vannak a halalos balesetek amiben nem te halsz meg hanem az artatlan! Nem kell vezetes kozben semilyen telefont hasznalni!!! ***- max hivast fogadni – beszerezni egy jo bluetooth headsetet ha sofor vagy. Ajanlatom: http://mobilarena.hu/hir/voyager_legend_maximalista_headset.html Azzal a sirit is tudod iranyitani es az iPhonnak magyarul is lehet neki diktalni… mi masra kellene vezetes kozben a telefon? Facebook fuggoseget es idiota videokat nezni? 🙂 Ne a telefont szidd, ezert. Mert mas szemszogbol megvizsgalva, nekem peldaul tokeletes a 6+. Epp ezert is, ez mindig nezopont kerdese lesz. PL nekem es talan masnak is rengeteg okom van amiert nekem pl a 6+ a legjobb telefon!, De az okok kozul par: az akku es a nagy kijelzo, a 128GB memoria, a faja kamera (technikailag jobb mint a sima 6-ban) egyutt dolgozik a macbook pro-mal a Apple Watchommal, mindig minden syc-elve van iCloud-on keresztul! Uzleti felhasznalas mellet a legjobb, hiszen nem csak email-esre kell de ha meg kell neznem valamit a bongeszoben, vagy egy filet kinyitni a dropbox-bol, nem beszelve evernote-rol! nagyon odavag hogy nagy a kijelzo, de szorakoztatasra is a legjobb. De ez csak egy velemeny, hiszen ahogy irtam: Mindenki mas miatt szeret ezt vagy azt. En is fikazhatnam az Androidot mert nem tud olyan osszehangoltsagot adni mint az Apple termekek, hisz nincsenek is nekik olyan termekeik mint az Applenek. (szamitogep+telefon+ora+ipad+icloud… egyutt rohattul megkonnyitik a melot es nagyon jo szorakoztatasra is) Meg sem fikazom, mert lehet tud valamit valakinek amiben jobb es az nekik eleg… 🙂

    *** OFF TOPIC: mondjuk a dohanyzast FULLRA TILATANAM mert az ugyan ilyen, ha mar tiltjak a kajalast meg azt hogy igyal vezetes kozben. pl. Szlovakban asszem. Angolban a soforok nem dohanyozhatnak vezetes kozben!!!

  29. Az uj funkciokrol: Hat elsosorban elmondhatom, hogy nem tul sok dolog hianyzik a jelenlegi modelbol sem. A legjobban azzal lennek megelegedve ha a stabilitason emelnenek, es cafolhatatlanul jo lenne. Mondjuk 100% nem letezik az univerzumban de 99% lehetne 😀 Ez az elso es legfontosabb lenne szerintem mindenkinek! A fobb “3rd party” appokkal kaphatna nagyobb tamogatast, stabilizaciot!? A forctouch persze biztos egy jo lepes lenne, de ennel is fontosabbnak tartom manapsag, hogy: legyen mar total vizallo (az oraval egyutt), mert igen nevetseges hogy akarmelyik utolso kis semmirekello ceg kinabol megcsinalja, az Apple meg nem kepes vizallova tenni a telefonjait! Holott nem egyfele technologia adott erre! Szemelyszerint ez igen zavar. Nem arrol van szo hogy vizben akarom hasznalni, de ha beulsz egy faja melegvizes kis relaxacios helyre – pl Egereszalokon 🙂 es pihenes kozben olvasgatnal ezt azt, vagy eppen jatszani kapna kedved, nem viheted a viz kozelebe sem 🙂 Tehat a vizallosag szamomra a legfontosabb lenne. Lassuk csak masoknak? Mesz a balcsira vagy a tengerpartra furodni, a haverokkkal, kint hagyod az iPhonod a parton a taskba? Vagy biztonsagi ort fogadsz? vagy elkezed keresni a biztonsagi szefeket a parton? Amitol meg nem erzed magad biztonsagba mert ha hallani hogy fel-fel torik oket… foleg egy draga keszulekert. Nem jobban erezned magad ha rovidgatyad zipzaros zsebeben van a telod? Vagy mas pici tasoban a testeden ami nem zavar? Ha esetleg fontos hivast is varsz es nem pihennel nyugodtan… en orulnek ha telom velem lenne ekkor is. Vagy csinalni egy szuper viz alatti kepet? Videot? Vagy eppen vizben alva a tobbiekrol kepet csinalni? En hasznaltam csak ez miatt Sony Xpreia-t es szuper jo volt… sok jo felvetelet csinaltam. De ahogy az embereket szivattuk 😀 az sem volt rossz! Tenylegesen volt egy ket uzleti hivasom, (latjatok miert jo!!! Pihentem de az uzletet sem kellet elhanyagolnom!) Ja es meg egy rohatt jo dolog uzletembereknek: DUAL SIM!!!!!!!!!!! Igen nagy gaz hogy ket telefont kellene cimpelnem magammal, persze nem teszem! Ha az iPhone dual sim lenne dual gsm modullal… +viz allo, 12 ezer csillagos telefonkent emlegetnem! 😀

  30. @oneill: A dual simre van egy kiegészítő a Bt-os, sztem egészen használható db, bár nem próbáltam csak mint ötletet írom. Vagy egy guszta hátlap+akku ami nem tűl vastag. Bár sok olyan előfizu van pláne üzleti vonalon (flották) ahol simán ingyen átirányítod a számot az eldődlegesre és megoldva a dual sim kérdés! A vízállóságot hát én sem vetném meg, bár mint ősnudistát nehéz helyzetbe hozna az, hogyan vinném magammal a vízbe. 🙂 Amugy valóban szükség lenne erre a tulajdonságára, mert többször kellett esőben kiszállnom autóból és közben nem lehetett a telefont letenni és ez eléggé necces, hogy pár csepp ha rossz helyre esik már oda a gari is!

  31. Amit kifelejtettem, azt a régi tweaket a cydiából ami bemondta csengés előtt a hívót és lehetett köré szöveget írni hogyan olvassa be, hát azt egy appban akár fizetősen is azonnal vevő lennék rá! (CallTell néven futott i4-re, de az elején még i5-ön is jó volt persze sajna csak JB-kel)

  32. “Viszont, hogy egy napi 20-30 hívást, rengeteg e-mail-t, skype-ot, viber-t, autós kihangosítót, gps-t jól kezelő, kiváló hangminőségű telefon androidos legyen?!?!
    SZERINTEM, még nem érkezett el az ideje!”

    Ne haragudj de te hol élsz? Kő alatt?
    Amiket felsoroltál bármelyik telefon tudja…igen alacsonyak az igényeid. Ugyan ezeket csinalom a HTC One M8 on is, kijelzőideje 6-7 óra. Persze jo az iPhone , de nehogy már azt hozzuk ki hogy ezeket az alap dolgokat 2015 ben csak egy iPhone tudja.:D

    “Ez különösen tetszett, hogy “nem lehet az ikonokat mod-dolni”!!! ”

    Látod neked nem fontos, valakinek igen. Ezért hasznalsz iPhone-t mert csak alap dolgora kell. Nincs ebbe semmi baj, de én pl androidot a zene miatt hasznalom leginkabb (viper4android). Ég és a föld a hangminőség vele. Brutális. Ha iPhone ra is lehetne tenni ilyet,biztos tobbet hasznalnám az iPhone 5 -met.

  33. @AppleFan: Na nem azért de vmi oka csak van, hogy az említett HTC nem igazán bejövős világszerte, az eladások sehol sincsennek a vártakhoz képest. Amit az elején felsorolsz az idézetben, arra csak annyit, hogy ha csak annyit csinálsz is a droidot 10x többször kell ujraindítani a normális működés miatt mint egy iphone-t, bár lehet hülyeséget írok, mert az utóbbit nem is kell!
    A zenehallgatásra meg ott van az autóban a jó cucc, vagy otthon, aki gyalogol meg hát sztem eléggé rosszul fest egy régen télen fülmelegítőként használt méretű fülessel a fején, főleg mivel holdkórosként kelnek át az úton, nem hallanak benne sokat, viszont csak ezek szólnak talán minőségben elfogadhatóan! Szóval gondolom a minőség nem az OS-en és a telón múlik, aki a zenét igazán szereti, nem fog ilyeneken max hangos könyvet hallgatni! Olyan mint aki mozizik róla pl 5″-on, rossz a szemnek bizonyítottan! Emiatt lesz 20 év múlva sok milliomos optikus! 🙂

  34. Kacsa,tudtam hogy hozzászólsz. 😀
    10x többször kell újraindítani? 😀 Egyszer sem indítottam újra fagyás vagy bármi miatt. Nem a HTC re hegyeztem ki a mondókámat.”Amiket felsoroltál bármelyik telefon tudja…”
    Ugyhogy az eladásos része nem érdekel.

    “A zenehallgatásra meg ott van az autóban a jó cucc, vagy otthon, aki gyalogol meg hát sztem eléggé rosszul fest egy régen télen fülmelegítőként használt méretű fülessel a fején…”

    1,Kocsimban ott a jo cucc, (pioneer minden) bluetooth on keresztül hallgatok zenét, és 10x jobban szól a progival amit írtam is.

    2.Itthon pioneer minden, és bluetooth on hallgatok mindent a progit használva. Amíg nem probálod ki addig hiába is írom.

    3. Miért kellene nagy füles ahhoz hogy minőségi zenét hallgass? Pont itt a blogon mutattak be egy nagyon jó agybadugós fülest.

    Háp-háp 😀

  35. @AppleFan: neked amúgy nem megy a hozzászólás úgy, hogy a másik, veled egyet nem értő hozzászóló nevét szándékosan ne sértően írd, miközben ő a te neved rendesen írja le?

  36. @gunar: “Szóval gondolom a minőség nem az OS-en és a telón múlik, aki a zenét igazán szereti, nem fog ilyeneken max hangos könyvet hallgatni!”

    Ennél nagyobb baromságot sem olvastam még toled. Ejnye.

    A hangminoség az audió chip en múlik igen, de ha az OS nem támogatja a 100% os kihasználását akkor ez olyan mint egy ferrárit 30km/h ra korlátozni. wolfson audió chip a legjobbak kozott van , tobbek kozott a galaxy családban megtalálható. (iPhone ban is). Telefonomban qualcomm dac van, ami szintén szépen szól.

    “…aki a zenét igazán szereti, nem fog ilyeneken max hangos könyvet hallgatni!”

    Akkor errol csak annyit hogy ezek az audió chipek pl (Wolfson WM5110-as), kezelni tudja a 24 bit és 192KHz zenéket szóval jobban szól mint a CD minoség, de igen hangos konyvet is megtud szólaltatni. 😀

  37. @Jadeye: Ha a válasz gombra mész autómatikusan a személy azonosítóját adja be, nem kell a nevét leírni. 🙂

    Gunár vagy kacsa nekem tokmindegy… és nem vagyok ezzel egyedul.

    [link törölve]

  38. @AppleFan: tisztában vagyok vele, hogy a válasz gomb mire jó, épp ezért van ott. tehát akkor te szándékosan írod sértően. értem.

  39. Amúgy meg ne már hogy viccelni, poénkodni sem lehet már. 🙁

  40. Szerintem az egyik legjobb dolog az lenne, ha picikét nyitottabb lenne az iOS! Pl engedhetnék, hogy legyen testre szabható a Vezérlőközpont. Vagy lehetne nyugodtan egy SDK a mozgó hátterekre. Vagy engedélyezhetnének Widgeteket a Lock Screenre!

    Szerintem ez vonzaná át az Androidról a legnagyobb vásárlói tömeget és rengeteg új vásárlót is hozna. Persze mindezek mellett a stabilitás kell a legfontosabb legyen!

  41. @Jadeye: Telefonról nincs válasz gomb. Igen én szándékosan írtam le ugy, viccbol, bocsánat. Juj.

    “…miközben ő a te neved rendesen írja le?” Erre írtam hogy autómatikus, mert O nem írta le a nevem csak a válszgombra ment, de nem igaz hogy vasárnap reggel ilyenekért kell magyarázkodnom… 😀

  42. @AppleFan: Szemtelen. Gunar meg én majd jól elintézunk! 😀

  43. @AppleFan: érdekes, ő mégsem írja le direkt hibásan a te neved, pedig megtehetné. semeddig nem tartana neked sem. az meg szerintem nem “poén”, hogy érzékelhetően szándékosan sértőn írod. javaslom a moderációs elveket elolvasni. azt meg nem is akarom már minősíteni, hogy vicceskedve magadnak válaszolsz egy másik usernévvel…

  44. @Jadeye: Nem gondolkoztál még azon hogy valami embervédo jogi szervezethez csatlakozz? 😀

    Bocsánat hogy gunár helyett kacsát írtam, bocsánat hogy poénból hazikacsa néven beregisztráltam. Én vagyok az év legnagyobb parasztja.

  45. Nem értem miért kell leszolni még mindig az I6P, nem csodálom ha 12 éves vagy és kicsik az ujjaid es nagy a kezedbe a telefon, de az enyémbe tökéletes! Egy kézzel is simán tudok gépelni de fektetve kettővel meg darálom a billentyűzetet 😉 ha meg valaki ehhez túl retardált akk ne a telefont szólja le hanem fejlessze az amúgy is csökevényes képpességeit 😀 és még utóiratban annyi h az android örök szar marad, a gagyi rendszerükkel és minősíthetetlen hardvereikkel, legyen az akárhány magos processzor vagy gb ram, akk se veri oda az aktuális iPhonet soha! És épp ezért a világon használt telefonok fele iPhone amiből csak 10 van míg androidos naponta 10et szül xD

  46. @oneill: Akkor csak a tény kedvéért, nem sofőr vagyok foglalkozás szerint, csak kb egész nap megyek és ezért kell autóból intéznem sok telefont. Aki nem tud rendesen vezetni annak nem is kellene telefonálnia, igaz a legtöbb jogsi tulaj nem tudja felmérni mennyit tud a vezetésről és mire képes valójában. Engem csak annyi igazol, hogy 84-óta van jogsim és régen voltam hivatásos sofőr is, van mögöttem kb 2 milla km ezen a földrészen kelttől nyugatig, és volt egy koccom az is mostanában és mivel én voltam hátul hát nem igazán volt mit vitáznom minek is állt meg ha már elindult 1x és oka sem volt rá, de részlet kérdés volt siettem is papír töltés után mentünk az utunkra.
    Természetesen nem fogom vezetés közben másra használni én sem de nincsen idő, no meg hely sem a legtöbb esetben, pláne napi 100km körül ha megy vki a városban!

  47. @AppleFan: Ez csak és kizárólag az IQ-dat tükrözi, no meg a műveltség terén vagy kissé hiányban, ugyanis a gunar az a liba hímje és a kacsa az nőstény állat, a hímje a gácsér.
    De ha gondolod kis vicces egy pia mellett is kifejtem neked ezt személyesen, mert itt fórumokon olyan nagy tud lenni a szája sokaknak, személyes találkozón pedig vmiért hirtelen mindenki olyan kis tisztelet tudó lesz! 🙂
    Sztem megér egy próbát, vagy Te nem így gondolod? 🙂

  48. @AppleFan: Kb 20 éve kártyáról hallgatok zenét az autóban is, mert nekem ne ugorjon sehová ha átmegyek 1 gödrön, arról nem is beszélve, hogy mennyivel több anyag fér rá, nem kell annyi korongot tárolni, tárazni vagy cserélgetni. Ott pedig lehet a legjobb minőséget is használni, bár a chipped hiába tud többet mint a cd minősége ha nem studio anyagról van a másolatod!

  49. @csak1nick: Aki nem gépelni használja elsődlegesen annak főleg autóban hát hidd el hogy nagy mikor az egyik kezed a kormányon és még váltani is kell azzal, mert az automata nem élmény annak aki szeret és tud is vezetni! A kéz méretről meg annyit, hogy a korárlabdát simán felveszem egy kézzel mégis kényelmetlen volt az i6 is telefonálni nekem. Na pont ezért adnak el még mindig sok 5S-t a világon! Persze ez szokás kérdése, nekem ez így jó, neked meg a 6plus ami jó, szerencsére van miből választanunk! 🙂

  50. @Fárr Vince: A widgetek már engedélyezettek a lock-on, csak nem olyan csicsásak mint a droidon, de eléggé informatívak, kb 1000 db közül lehet szemezgetni a store-ban.
    A másik meg, hogy nem hiszem azt a sok új vásárlót akik 50e max-ért vesznek droidos telót, át tudnának vmivel is csábítani, na meg akik azt mondják ők sosem adnának “300e-t ” (ami csak 200 körüli) egy telefonért, csinálhatsz bármit és bármilyen telót!

  51. Hát igen, a 6 hoz fel kell nőni, én speicel 196 cm meg 130 kilós vagyok, rosszabbul is látok,tehát pont fogható, betű nagyságát emelve teljes kijelzőn látható, meg még nagyon könnyen kezelhető nekem…

  52. @ilija: lehet szokás kérdése, de nekem kényelmesebb a kisebb.
    Ez a pap/papné esete. 🙂

  53. @ilija: Na meg sztem szokás kérdése is, nekem az i5/5S mérete maximálisan bejött mint írtam, már az i6 is kényelmetlen volt utána elővenni -elrakni a zsebbe menet közben soxor, mert ha kint hagyon akkor tutra vissza kell érte mennem az autóhoz (Murphy velünk utazik 🙂 ) Azért is várok most, hátha kiadnak kisebb méretben újra az ősszel, amin még mint feljebb is írtam simán elférne a 4.5″-os kijelző is. Ha nem akkor 5S és várok 1 évet azzal, csak lesz vmi változás. Ha akkor sem addigra lesznek (2év majdnem) 100magos 10Gb-os RAM-mal androidos telók és lehet jó méretben is, max veszek olyant. :)))

  54. @gunar: Inni nem szoktam. Miattad hazarepulni nem fogok. 😀

    Ha kijossz UK ba akkor szívesen beszélgetek veled, bár nem tudom mirol is. Tetves kacsákról meg gunárokról nincs kedvem.

    “Ez csak és kizárólag az IQ-dat tükrözi, no meg a műveltség terén vagy kissé hiányban, ugyanis a gunar az a liba hímje és a kacsa az nőstény állat, a hímje a gácsér.”

    Bocs de ha a kacsák adják az IQ szintet akkor rég baj van, én nem parasztban nottem fel hanem városban.

    A másik dolog hogy abszulút nem érded hogy mirol beszélek. Írtam hogy bluetooth on keresztul hallgatom a zenét a kocsiban nem? Az ugrál ha godorbe mész? 😀

    Mivel az alkalmazás bluetooth on kereszul is engedi állítani a dolgokat ezért kocsiban is sokkal szebben szól mint a pioneer HU val. Nem tudom máshogyan magyarázni. Ha ezt nem érted meg akkor beszélhetsz IQ ról… FLAC rol hallottál már?

    Szerintem igyál egy kicsit gunar aztan pihenj le egy kicsit.

  55. @gunar:

    “Ez csak és kizárólag az IQ-dat tükrözi, no meg a műveltség terén vagy kissé hiányban, ugyanis a gunar az a liba hímje és a kacsa az nőstény állat…”

    http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1zil%C3%BAd

    !!!!A nőivarú ludat tojónak, a hímet gúnárnak nevezzük.!!!!!

    Na ennyit a muveltségrol. IQ bajnok.

  56. Amúgy meg nem érdekel az egész. Nem fogok kacsákról vitatkozni egy apple blogon.

  57. AppleFan: írtad, hogy gondok vannak az i5-tel. Lehet valami probléma van a készülékkel? A nálunk lévő i5 ugyanis a legfrissebb iOS verzióval (nem jailbreak -elt) ui. tökéletesen működik. Nem fagy, nem lassul.
    (Habár ez alátámasztja amit egy cikkben olvastam valamikor, ti. hiába ugyanaz a hardware mindegyik telefonban és akár a software verzió is, mégis képesek másként viselkedni – lásd fagy, nem fagy…)
    Illetve többen írtátok a méretbeli különbség problémáját. Én pld. valószínű ki fogom próbálni az i6 után a 6Plus méretet is. Az ok, hogy érdekes módon a “sima” 6-os mérete az 5-ös után nem lett zavaró, azonban a képek, szövegek, anyagok illetve a munkában használt excelek és keynote-ok (vagy ppt-ok) sokkal élvezhetőbbé váltak.
    A kézméret nyilván fontos, ezt mindenkinek egyedi módon kell eldöntenie személytől és a helyzettől függően (amikor a legtöbbet használja a telefonját).
    Magam részéről örülnék, ha magyarítanák a Sirit, és így az autóban szépen felolvasná a maileket, vagy megértené a magyar városok neveit (pld. időjárás) stb. (Alapvetően nem az angolságával van a gond, hanem, hogy emiatt rengeteg mindenre nem használható megfelelően.)
    Sajnos országunk “Apple – pozíciójából” adódóan nem gondolom, hogy erre akár idén sor kerülhet…
    Illetve az i6-nál lehetne kicsit jobb az akku idő, pl. egy óra alatt Waze-zel navigálva cca. 20%-ot levesz a GPS -szel együtt…

  58. @AppleFan:
    Neeeem! Nem az igényeim alacsonyak! Valóban ezek alap dolgok! Csakhogy ezeket SZERINTEM, NEM TUDJA TÖKÉLETESEN ELLÁTNI AZ ANDROID! ENNYI!!!
    Persze ez csak az én SZUBJEKTÍV véleményem! 🙂

  59. Android egy ideje egeszen jo, regen amikor meg tele volt hibakkal azt mondtam soha nem valtanek masra. Minden rendszer volt mar a kezem alatt, elismerem tenyleg vannak droidos telok amiken teljesen megoldottak a problemat, de vmiert nem mennek vissza. A testreszabhatosag pszichologia csupan, vonza az embereket de teljesen felesleges. Egy okos telefonnal mit varhat az ember? Birja az akku rendesen, ne legyen ronda, legyen stabil. Tobbi nem erdekel 🙂 nekem kamera sem kene a mobilba, teljesen felesleges. Neha lovok par kepet olyan pillanatokrol amirol azt gondolom huha, de par het utan torlom mindenhonnan, mert szamomra pocsek a minosege, hozzaszoktam a full frame fenykepezogep minosegehez. Selfie es fb, stb… tarsadalmi hulyeseg. A vitatkozasotok is ilyen emberi hulyeseg, mindenkinek mas tesztszik, mas a velemenye, tok jo igy ahogy van. Nem vagyok vallasos, de vegtelenul tisztelem azokat akik igen es nem akarom oket meggyozni arrol, hogy hulyeseget gondolnak. Legyetek picit nyitottabbak, perpill egy hasznalati cikkrol szol a vita, sem a szar sem a jo mobiltol nem lesztek boldogok 🙂

  60. @AppleFan: A IQ- amiről írsz láthatóan ismeretlen számodra, gondolom van idősebb testvéred mert rád már nem maradt anyag ehhez! Ahogy látom dyslexiában is szenvedsz, mert nem tudod értelmezni amit írtam, idézem “a gunar az a liba hímje és a kacsa az nőstény állat, a hímje a gácsér”
    a liba és a kacsa 2 KÜLÖNBÖZŐ FAJTA erre próbáltalak rávezetni, ki a fényre a sötétből! 🙂
    Attól hogy ki hol nő föl nem függ a műveltség! Gondolom olyan régen élsz kint hogy már töröd a magyart, mint az a sok jános nevezetű macska, akik jellemzően egy hétvége után már csak “kicsit beszélni magyart”.
    Az ha vki megiszik vki mással, 1-2 kiskorú whisky-t nem jelent gondolom csak annyit, hogy kultúráltan meghív egy beszélgetésre! De hát Te sosem jössz már ennek alapján ide kis hazánkba és talán már azt sem tudod merre is van a főváros ahol felnóttem és megtanultam sok olyant ami elég ahhoz, hogy itthon is megéljek, ne kelljen brit tányérokat mosogatnom, hogy legyen arra amire kell.
    Amugy a cd-t azt Te hoztad fel, én csak a minősége miatt írtam amit. A pioneer pedig jó jó, de azért jobbat is hallgathatnál, főleg ott ahol állításod szerint élsz, a Linn és az Avid hazájában, ha ismerős legalább e kettő neves gyártó!

  61. @AppleFan: Hát ez nem jött be sajnos, nem sikerült felhomályosítanom ! 🙁
    A jószándék pedig megvolt, hogy ornitológiai tévelygésedben a helyes útra tereljelek!

  62. @gunar: kérlek, hagyd rá. teljességgel elment offtopicba a vita, és már kezd kifutni a megfelelő hangnemből is ez a beszélgetés, mindegy, kinek a hibájából.

  63. @Jadeye: Rendben! Bocs! Úgy is hiába minden. 🙂

  64. @pergabb: android lehet hogy mar nem fagy, bár ez új dolog számomra, de a használhatósága az ios hoz képest gyenge, bonyolult. Bár az Apple üzletpolitikával nem értek egyet, meg levevős dolgai is vannak, de a használhatósága kifogastala, egyszerű és gyors. Időnként én is nekifutok egy-egy androidos csodabogárnak, de miután az ősz hajszalaim napok alatt megsokszorozodnak, visszaváltok, aztán még egy sima i4 is megváltás…

  65. gunar: 😀 lol

  66. Pergabb: Amugy errol van szó igen. 🙂

    Igy vagy úgy de mindenkiböl hasznot húz valamelyik 😀

  67. IPhone 6 nal jobb telo allitom hogy nem letezik. .)

  68. Izgatottan várom a 9.1.3-at


Add a Comment