fbpx Skip to content

Számtalan külső akkumulátort, illetve több külső tárhelyet is teszteltem már korábban. Ha valaki vásárolni szeretne manapság ezekből a termékekből, hatalmas mennyiségből választhatja ki a számára megfelelőt. De mi van akkor, ha nekünk mindkettőre szükségünk van?

IMN_29718_29717_29716_29719_29720_29721_i29711_i29710_i29709_LINK_PowerDrive_Lifestyle

Először mindenképp érdemes elgondolkozni, hogy mire is szeretnénk használni? A külső tárhelyekbe épített akkumulátor általában 2500-3500mAh-ás. Ez körülbelül egyszer képes feltölteni az iPhone-unkat, legalábbis a mostani szériát. Ezzel szerintem nincs semmi probléma, +1 teljes feltöltéssel bőven ki lehet bírni egy napot, sőt. Na de mi a helyzet a tárhellyel?

A tárhely már nem olyan egyszerű, mert szeretnénk a telefonunkhoz is csatlakoztatni. Így a sima külső meghajtók rögtön kiestek. Vagy vezeték nélkülire van szükségünk, vagy pedig vezetékesre, ami vagy 30-tűs vagy Lightning-csatlakozós. Na de ilyen termékekből már nem akkora a választék, mint a külső akkumulátorokból.

IMN_29718_29717_29716_29719_29720_29721_i29711_i29710_i29709_LINK_PowerDrive_Lifestyle_deskcharge

A LINK Power Drive 16GB-nyi tárhelyet ad nekünk 3000mAh-s beépített akkumulátorral, amiről feltölthetjük az iPhone-t. Ahogy fent írtam, ez egyszeri feltöltésre elegendő, azonban számomra hatalmas plusz pontot jelentett a beépített Lightning-kábel. Nem kell külön kábelt vinnem magammal, hanem csak ezt a kis dobozt, amiről rögtön tölthetek. Nyilván érdemes vigyázni rá, mert a kábel nem cserélhető csak úgy.

Screen Shot 2015-04-19 at 12.49.30

A 16GB pedig bőven elég egy átlagember számára. Manapság a 16GB-os iPhone-ok már sokszor kevesek. Több ismerősöm is 32 vagy 64GB-os készüléket vásárolt magának, de sokaknak még 16GB-tal kell beérnünk, és ez olykor karcsú lehet. A LINK-be épített 16GB-os tárhely ezt hivatott bővíteni, mivel nem vezeték nélküli, hanem a Lightning-csatlakozón keresztül kommunikál az iPhone-nal. Egyébként a LINK elérhető 32 és 64GB-os verzióban is, ha esetleg még több tárhelyre lenne szükségünk.

Miután letöltöttük az App Store-ból a LINK alkalmazását, könnyedén menthetjük a videókat, fotóinkat a külső meghajtóra. Lényegében backup, tehát mentésnek érdemes használni ezt a tárhelyet. Amikor külföldre utazunk, vagy sokat videózunk, nagyon jó társ lehet a LINK, mert pár perc alatt lementhetjük az adatainkat, hogy aztán újabbat vegyünk fel az iPhone-nal.

Screen Shot 2015-04-19 at 12.50.31

Természetesen ez oda-vissza működik, így ha valamit az USB segítségével számítógépről másoltunk fel a LINK-re, azt a telefonon is megnézhetjük, például képeket, vagy videókat. Ez azt is jelenti, hogy akár iTunes nélkül is pakolhatunk fájlokat adatokat, az iPhone-ra a LINK segítségével. A LINK tetején található hogy gomb, amit ha megnyomunk, LED-ekkel jelzi, hogy éppen mennyire van feltöltve a benne lévő akkumulátor, illetve külön lehet használni töltésre és adatmentésre.

Az alkalmazás segítségével rengeteg fájl formátumot tudunk kezelni, így akár olyanokat is, amiket alap esetben az iPhone nem képes megnyitni.

Konklúzió

Hardveresen a LINK azt tudja, amit írnak róla, sem többet, sem kevesebbet. Amivel viszont egyáltalán nem voltam megelégedve, az az iOS-es alkalmazása. Azon túl, hogy tudunk menteni vele, sajnos másra nem képes. Így noha mondjuk feliratos videókat fel tudunk másolni rá a számítógépről, és azokat meg is jeleníti és le is játsza az app, a felirat nem jelenik meg. Ettől függetlenül a napokban kaptam egy emailt, hogy jön az alkalmazás 2.0-s változata, amiben ezeket mind javítani fogják, illetve plusz funkciókat is kapunk majd!

Fent említettem a beépített kábeleket, ami nekem nagyon tetszett, illetve a felépítéssel, a kocka alakkal sincs semmi problémám, bárhol elfér. Összességében, ha valaki a fotóit vagy videót szeretné lementi egy utazás közben, vagy éppen plusz dokumentumokat, képeket tárolna a LINK-en, ne habozzon, remek társ lesz ez a kiegészítő. A 16GB-os készülék ára 27.990Ft-ért megvásárolható a Muzix webshopban, ahol megtalálhatjuk a 32 és 64GB-os változatokat is.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Szevasztok.

    én a mobilelite wireless g2 használom hozzá iphone 6 plushoz ez is meg érne egy misét.

  2. Ha a fotokat mentjük rá, akkor nem vesznek el a gps koordináták? Szóval később azokat meg tudom nézni, hogy hol készült? Vagy megy minden a levesbe? Mármint gps adat…

  3. Alkalmazásokat, zenéket is lehet rá rakni? Önmagában a képek tárolása nem sokat ér, elvégre azok felhőben is megvannak.

  4. @Put2: Igen, az eredeti fájlokat menti el a GPS adatokkal! 🙂

    @Jecy: Zenéket tudsz rá rakni, de alkalmazásokat nem.


Add a Comment