fbpx Skip to content

Az iPhone felhasználók tok kérdésében két táborra oszthatóak: van akiben meg se fordul, hogy tokot tegyen rá, míg mások meg anélkül el sem tudják képzelni a telefonjukat. Én a tok használók táborát erősítem inkább, otthon mégis nagyon sokszor leveszem a tokot az iPhone-omról, de utcán – még ha van is rajta biztosítás – féltem tok nékül, hogy valami történik vele.

creatiwood_cover-1

Az iPhone prémium érzetét szerintem csak kevés anyag tudja visszaadni tok formájában, így akármennyire is jó egy műanyag vagy szilikon tok, szerintem veszít vele a készülék. A bőr, fém és fa szerintem azok az anyagok, melyek megőrzik a telefon elegáns mivoltát. A CreatiWood nemrég megkeresett minket, hogy mit szólnánk, ha készítenének nekünk egy egyedi „szifonos” fa tokot és utána megmutatnánk nektek, hogy mennyire is jó és egyedi.

creatiwood_szifon

A CreatiWood alapítója, egy egyetemista srác épp karácsonyi ajándékot keresett a családjának, amikor is az az ötlete támadt, hogy édesapjának egy elegáns ébenfa hátlapot vásárolna. Viszont az interneten csak iPhone-okhoz és azokhoz se igazán tetszőeket talált, míg neki más típusú készülékhez kellett volna. Ekkor úgy gondolta, hogy ő maga fogja elkészíteni a tökéletes tokot, aminek az lett az eredménye, hogy végül az egész család egyedi, saját névvel gravírozott tokot kapott Karácsonyra és végül megalapult a CreatiWood.

creatiwood_gyikok

A CreatiWood erőssége abban rejlik, hogy nem csak egyszerűen fa tokokat vásárolhatunk tőlük, hanem egyedi grafikával is elláthatjuk őket, így bárki bármilyen mintát megálmodhat rá, amivel kitűnhet a tömegből. Ötféle fából választhatunk (nyárfa, koto, makore, padauk, ébenfa) az egészen világos nyárfától a sötét ébenfáig.A tokokat minden telefon típusra meg lehet rendelni, így természetesen iPhone 4/4s, iPhone 5/5s, valamint iPhone 6 és Plus-ra is. Ezen felül elő lehet rendelni iPad Mini-re és iPad Air-re is. A fa sok más gyártóval ellentétben tényleg valódi fából készül és nem csak fa hatású műanyag. A tokok farésze lézeres kivágás és csiszolás után megkapja az egyedi mintát majd a műanyag résszel összeragasztásra kerül és mindegyik tokra 100 napos pénzvisszafizetési- és cseregarancia van.

creatiwood_kinyitos

Az egyedi mintás tok a CreatiWood nagy erőssége, ezért nézzük is meg, hogyan is zajlik egy ilyen. Az egyedi termékek oldalra látogatva végigolvashatjuk, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie a grafikánknak, illetve milyen változatok közül választhatunk. Eldönthetjük, hogy gravírozással, vagy több fa összeillesztésével szeretnénk a mintánkat megjeleníteni, de akár fém hátlapot is választhatunk a már korábban említett fa választékon túl. Az egyedi tervezéshez először is meg kell adnunk a telefonunk típusát és, hogy milyen fára szeretnénk a mintát, majd mellékelni tudjuk azt (érdemes nagy felbontású mintát, vagy vektoros rajzot küldeni), illetve röviden le is tudjuk írni az elképzelésünket. A feldolgozás és az előleg befizetése után megkapjuk a tok látványtervét és egy egyedi árajánlatot. Amennyiben mindent rendben találtunk, már csak annyi van hátra, hogy eldöntsünk, személyesen vesszük át Budapesten, vagy postáztatni szeretnénk.

creatiwood_bagoly

Szerintem tökéletes választás lehet egy ilyen egyedi grafikás tok cégeknek, vagy azoknak, akik ki akarnak tűnni a tömegből, de akár bármilyen alkalomra ajándékként is tökéletes lehet. Az összes termékről bővebb információkat a CreatiWood honlapján találhattok és érdemes facebookon is követni a céget, mert hamarosan olyan anyagú tokkal fognak jelentkezni, amilyet még nem látott a világ. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Khm… Nekem annyira nem jön be egy műanyag (vagy PVC) tokra ráragasztott falap. 🙁

  2. Mivel, vagyis hogyan lehet megcsinálni a kis ikonokból kirakott szifon képet? Sok programot kerestem, de még nem találtam meg… 🙁

  3. Mekkora menő volt a régi Nokiákon a “fa előlap”, már akinek. 😀

  4. @Put2: Bármilyen grafikai programmal pl. Photoshop. Pont az ilyen ötletekkel szoktak minket megkeresni, a grafikai tervezésre nagy hangsúlyt fektetünk.

  5. Virág István: Szóval akkor ez nem egy program generálja, hanem neked kell összeteknai… 🙁 ez elég pepecs munka! Hasonló elven kell csinálni, min pl egy intarziát.

  6. @Put2: Nem a gép generálja, hanem én rajzolom sokszor szabadkézi rajzok alapján, később digitalizálom, aztán a gép belegravírozza. 🙂 A tokok kézzel készülnek, ha sok darabból áll hasonló mint az intarzia.

  7. Ha intarziát is csinálsz akkor most meghajlok előtted! 🙂 az nem egyszerű feladat… Nekünk van egy intarziánk, kb 120 éves, és akkora majdnem mint egy 40 colos tv! Na azzal tökölhettek rendesen… 🙂 Szerettem volna én is csinálni, de nem jött össze.. 🙂


Add a Comment