fbpx Skip to content

Várható volt, hogy itthon is hozzálátnak a szervizek, elsőként az iFanatix iPhone, Apple szerviz szedte szét az Apple új termékét.

IMG_8922

Az iFanatix készített nekünk egy összefoglalót is az Apple Watch szétszedéséről, ami hasznos lehet majd a későbbiekben, illetve nekünk is, mivel tudjuk, hogy legalább egy szerviz hazánkban is látott már Apple Watch-ot belülről. Egy 38mm-es, 750 euróba kerülő Apple Watch-ot láthattok a fenti képen, amit most lépésről-lépésre szétszednek.

Természetesen magát az Apple Watch-ot úgy kell szétszerelniük, hogy azt a vízállóságát megtartva üzemképesen lehessen összerakni. Ez jelenleg még nem olyan könnyű feladat, hiszen a szétszereléshez speciális szerszámra is szükség van, illetve az alkatrészek háttere még messze nincs biztosítva, így minden mozdulatra külön vigyázni kell.

IMG_9030

Akkor lássuk a munkamenet fázisait.

1. Az okosóra rögzítése a szétszereléshez.

2. Melegítés segítségével eltávolítják a kijelzőt. Maga a munkafázis hasonlít az iPad érintőüvegének eltávolításához, ám az Apple Watch vízállóságának megőrzése miatt jóval bonyolultabb folyamat.

IMG_8954

3. Az akkumulátor eltávolítását követően láthatóvá válik a többi alkatrész is.

4. Következik a szalagkábelek és az alkotórészek kibontása, amely óvatos mozdulatokat és feltétlen szakértelmet igényel.

5. A teljesen „kibelezett” Apple Watch és alkotórészeit külön megvizsgálják, jegyzeteket készítenek arról, hogy a mindenre kiterjedő szervizhez milyen alkatrészeket kell beszerezniük. (Valamennyit külön lefényképezik, leírásokat készítenek róla.)

IMG_9013

6. Elkezdődik az okosóra összeszerelése, majd újbóli üzembe helyezése.

A szerviz szerint az órát a fent említett vízállósága miatt picit körülményes javítani, a következő időszakban bővebben is megnézik majd az eszközt, a digitális koronát, szalagkábeleket, illetve magát a kijelzőt. Az óra természetesen megtekinthető az iFanatix iPhone Szervizben, elérhetőségeiket megtaláljátok a weboldalon vagy a Facebookon.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. "Hivatalosan" nem viz allo,2 honapos tudasom szerint azota valtozott valami?

  2. @pete66: IPX7-et kapott a víz kapcsán: “Apple Watch is splash and water resistant but not waterproof. You can, for example, wear and use Apple Watch during exercise, in the rain, and while washing your hands. Submerging Apple Watch, however, is not recommended. Apple Watch has a water resistance rating of IPX7 under IEC standard 60529. The leather bands are not water resistant.”
    https://support.apple.com/en-us/HT204665
    https://support.apple.com/en-us/HT204522

    http://en.wikipedia.org/wiki/IP_Code#Liquid_ingress_protection

  3. Na most utana neztem,elmeletileg ez a szabvany azt jelenti,hogy 30 percig birja az 1 meter mejen valo meritest…az mondjuk nem is rossz.elmeletileg uszasra akkor alkalmas,bar en nem kockaztatnek. Bar kivancsi lennek egy esetleges reklamalas eseten a garancianal mit szolnanak.


Add a Comment