Vajon mire való az Apple Watch rejtett portja?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple Watch újságírók számára küldött “review” változata, illetve az Apple Store-okban kiállított bemutató készülékek is rendelkeznek egy rejtett porttal, amelyet az óra alsó szíjbefogó részének eltávolításával fedhetünk fel. Az Apple ezt a csatlakozót egyáltalán nem írta le sehol, és soha sem beszélt róla nyilvánosan, sem a felhasználóknak, sem a fejlesztőknek szóló dokumentumaiban.

Apple_Watch_port

A TechCrunch egy márciusi cikke szerint az újabb iPhone-ok és iPadek Lightning-csatlakozójára hasonlító, 6-pontos port diagnosztikai információk kiolvasására szolgál. Ebben a cikkben egy pár másik lehetséges felhasználási módot szeretnénk elétek tárni.

A TechCrunch fent említett írása szerint például mindez ahhoz lehet szükséges, hogy kiegészítőket tartalmazó, “okos” szíjakat csatlakoztassunk az órához. Ilyesfajta bővíthetőséggel rendelkezik az egyik jelenleg is népszerű okosóra, a Pebble.

A 9to5mac szerzője azonban más lehetőségre gondolt, amikor még március elején azt írta, hogy ez egy olyan Lightning-port, amit csupán tesztelésre használnak, és meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állította, hogy a boltokba kerülő készülékben már nem lesz benne.

watch_diag_port

Ahogyan április 10-én pénteken admin és Jadeye kollégák is meg tudták nézni, az Apple Store-okban az órákon valóban megtalálható ez a csatlakozó. Azt viszont nem tudjuk, hogy vajon ezek a darabok azonosak-e azokkal, amelyeket majd a vásárlók ténylegesen megkapnak péntektől kezdődően.

Az iDownloadBlog cikke szerint valószínűleg az operációs rendszer gyári telepítésére szolgál a csatlakozó. Az is lehetséges, hogy az iPhone-ok, iPod Touch-ok és iPadek esetében megszokott, a rendszer iTunes-on kereszül való visszaállítását is lehetővé tehet, arra az eshetőségre (is) számítva, ha az esetleges over-the-air szoftverfrissítés folyamatába hiba csúszna.

watch_restore

Ha a végfelhasználók birtokába kerülő, végleges változaton is meglenne ez a csatlakozó, az a fenti előnyökön kívül még egy esetleges jailbreak létrehozását is jelentősen megkönnyítené.

Szerintetek vajon mire jó ez a rejtett csatlakozó?

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Az mért jó nektek, hogy más oldalak cikkeit szinte szó szerint leadjátok 1-2 hét késéssel? Ezt a postot is már tuti olvastam valahol 1:1-ben…

  2. szerintem elsődleges célja a biztonság miközben a bemutatóteremben áll egy 15Ks óra. Nem hogy szépen kivitelezett, de még masszív is.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!