fbpx Skip to content

Az Apple nemrég közzétette 2015-ös környezetvédelmi jelentését, ami a 2014-es pénzügyi évben a cég által végrehajtott beruházásokról tájékoztat, és egyúttal egy új videóban is összefoglalták mindezt, ami a Better Starts Here címet kapta. Ennek jelentése nagyjából az, hogy a “jobb dolgok itt kezdődnek”.

climate_large_2x

A videóban nem csak a termékek megfelelő tervezéséről, az azokban felhasznált anyagokról, hanem a cég üzleteinek és irodáinak, valamint az adatparkjainak energiaellátásáról is szó esik. Lássuk elsőként a videót!

Az innováció iránti elhivatottságunk túlmutat a termékeinken: az megtalálható a munkamódszereinkben is. Folytatva azt a küldetésünket, hogy jobb világot hagyjunk magunk után, mint amit mi örökültünk, együttműködünk a The Conservation Fund szervezettel, hogy óvjuk illetve visszaültessük azokat az erdőket, amelyeknek fáit a termékeink csomagolásához felhasználjuk. Kifejlesztettünk egy mikro-vízerőművet az oregoni Prineville-ben található adatparkunk számára. Kínában napelemfarmot építünk, amely biztosítja az országban az irodáink és üzleteink energiaigényét. Mert a mi felelősségünk az is, hogy a gyönyörű termékeink megalkotása mellett a gyönyörű bolygónkra is ügyeljünk.

A videóban egyúttal azt is láthatjuk, hogy hogyan jelzi majd az Apple Watch a töltést:

Apple_Watch_charging

A 2014-es pénzügyi év végére az Apple az amerikai érdekeltségei esetén az energiafelhasználást már 100%-ban megújuló energiaforrásokkal szolgálta ki. Ezek talán legújabbika az oregoni Prineville-ben található adatpark számára létesített mikro-vízerőmű projekt, ami a helyi Deschutes folyó természetes tulajdonságait kihasználva látja el az adatparkot éves szinten 12 millió kWh energiával.

renewable_large_2x

Kínában az Apple nem csak egy 40 megawatt teljesítményű napelemfarmot épít, hanem a gyártás során keletkező szennyvíz feldolgozásában is része van: a Dongguanban található létesítményben a keletkezett szennyvizet a Clean Water Programnak megfelelően kezelik, és rendszeresen ellenőrzik a kezelés után már ismét felhasználható víz minőségét is. Ennek a programnak köszönhetően a Dongguan Meadville Circuits a korábbihoz képest ötször annyi vizet tud újból felhasználni.

finite_large_2x

A részletekről az érdeklődők az apple.com/environment oldalon, vagy a 2015-ös jelentésből tájékozódhatnak részletesen.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment