Az iPhone töltés-visszajelző hangjának bekapcsolása OS X-en

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bizonyára ismeritek azt a hangot, amikor az iPhone-t töltőre dugjuk. Ilyenkor a rezgés mellett egy kis pittyegés hallgató, amit most a legfrissebb Yosemite frissítésbe is beleraktak. Ez a hang valószínűleg az USB-C-s MacBook esetén lehet alapértelmezetten bekapcsolva, ahol a kábelen nincs visszajelző LED.

DSC_8935

Ugyan még nincs hozzá kapcsoló, tehát Terminal-parancsokkal tudjuk aktiválni, de ugyanazt a hangot hallhatjuk, ha a Mac-et töltőre dugjuk, mint az iPhone esetén. Sokszor hasznos lehet, vagy éppen ha valakinek hiányozna, a következő parancsok segítségével tudja bekapcsolni.

Először is indítsuk el a Terminal appot, amit a keresésbe írva tudunk a legkönnyebben megtenni, ehhez pedig az cmd+space billentyűt nyomjuk meg egyszerre, majd gépeljük be a terminal szót. Az Enter lenyomása után a következő sort írjuk be:

defaults write com.apple.PowerChime ChimeOnAllHardware -bool true; open /System/Library/CoreServices/PowerChime.app &

Ezután már csatlakoztathatjuk is a töltőt és hallhatjuk a hangot. Vizuális típusoknak íme egy videó is:

Kikapcsolásához a következő parancs szükséges, ugyan csak a Terminal-ban:

defaults write com.apple.PowerChime ChimeOnAllHardware -bool false;killall PowerChime

Elképzelhető, hogy elsőre nem működik a fenti parancsok egyike sem, akkor ezt írjuk be:

defaults write com.apple.PowerChime ChimeOnAllHardware -bool true

Összességében ennyi, természetesen mindenki saját felelősségére próbálja ki, 10.10.3-as szoftver előtt nem fog működni, mivel a PowerChime.app nem létezik a rendszerben! A tippet köszönjük az osxdaily.com-nak.

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!