fbpx Skip to content

Szerintem bármiféle játék elsősorban a kikapcsolódást és a szórakozást szolgálja, de vannak olyan játékok, amik inkább csak felidegesítik az embert és nem feltétlen örömmel áll fel tőlük a játékos. A Breath of Light pont ennek az ellentettje, ugyanis ez pont egy megnyugtató, relaxáló játék.

breath_the_light_cover

Az egy egyedi látványvilággal és játékmenettel rendelkező fejtörő játék egyik fontos eleme, hogy az égvilágon semmi sürgető, zavaró elem nincs benne, ráadásul a zenéje is olyan (fülhallgató ajánlott), hogy biztosan meg fog tudni nyugtatni egy frusztráló nap után. Nehéz elmondani pontosan, hogy mi is zajlik a képernyőn játék közben, ugyanis azt láthatjuk, hogy egy virágból fura módon apró pöttyök szállnak ki, melyeket vonalak kötnek össze és ez egy rácsszerkezetet alkot, ami a levegőben úszik. A játék célja, hogy a pályán található, még ki nem virágzott növényekhez a különböző tereptárgyak segítségével eljuttassuk ezt a fehér, levegőben úszó valamit, mintha beporoznánk a növényeket.

BreathofLight-03-15_9

Így leírva ez nem hangzik túl jól, de játékban ez abszolút jól működik, viszont van egy kis gond. Ez a fehér valami arra száll, amerre neki jólesik, és általában pont nem a többi növény felé. Mit tehetünk ez ellen? A pályákon vannak mozgatható, illetve statikus tárgyak, melyek képesek a fehér valami útját meghajlítani, visszaverni, vagy egyéb módon irányváltoztatásra kényszeríteni, de ennyiben nem merül ki a dolog. Előfordul olyan is, hogy a virág színe nem egyezik meg a beporzandóval, így előbb a fehér úszó valamit át kell színeznünk és még pár ilyen kis nehezítés megtalálható a játékban. A Breath of Light erőssége a képi és hangi világon túl a rejtvényekben rejlik, ugyanis egy idő után nagyon is nehéz, hogy mindent pont úgy mozdítsunk el, hogy a végén minden növény kivirágozzon.

A Breath of Light 5 fejezetből épül fel, ami összesen 103 pályát tartalmaz. Nagy előny, hogy az egyes pályák egymástól függetlenül játszhatóak, így ha elakadsz valamelyiken, semmi gond nincs, mert mehetsz máris a következőre, persze érdemes sorrendben haladni. Mindegyik fejezet színvilága, tárgyai és hangulata különböző, de a cél az összes pályán ugyanaz, vagyis a növények kivirágoztatása.

Szerintem aki egy relaxáló, mégis gondolkoztatós játékra vágyik annak mindképp érdemes egy próbát tennie vele, sőt egy ajándék redeem kódunk is van hozzá, amit itt a blogon, a cikknél hozzászólók között fogunk kisorsolni este 8 óráig.

[appstore id=”959800639″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. Jónak igérkezik, hónapok óta keresek hasonló játékot, a Shadowmatic-ban volt minden bizodalmam, de 3/4 óra játék után sajnos már dühítővé kezd válni ő is, pedig egyébként kiváló lenne… 🙂

  2. Ez tetszik! 🙂

  3. Szerintem érdekes játék remélem hogy ez a játék ahogy mondjátok nem fog fölhúzni mint a dark echo!

  4. Pont egy ilyen relaxálós játékra vágytam. Csak jó hosszú legyen.

  5. Jó kis játéknak tünik. Örömmel fogadnám a reedem kódot 🙂

  6. Videó alapján jópofa kis játéknak tűnik. Támogatom az ilyeneket. Az is igaz, hogy rengeteg játék mellől úgy áll fel az ember, hogy inkább el se kezdte volna, úgy felbosszantja.. 🙂

  7. Biztos jó

  8. jónak tűnik 🙂

  9. Ki kell majd próbálnom! 🙂

  10. na ez érdekel engem is.

  11. Engem biztos felhúzna és nem relaxálna, ha nem sikerülne rájönnöm egy megoldásra 😀

  12. Kisit hasonlít a FLOWra ps3 ps4re, azt is nagyon szerettem, szerintem ez is tetszene!

  13. Proba cseresznye! 🙂

  14. Tetszik, örülnék neki!

  15. Szép igényes hangulatos játék.

  16. Kipróbálnám, ha tényleg relaxacios.

  17. Nagyon jó játéknak tűnik a leírtak alapján. Kíváncsi vagyok milyen lehet.

  18. *Mennyibe kerül?

  19. @nymadwe: Gratulálok Te nyerted, a felhasználód email címére küldöm a kódot! 🙂

  20. jónak tűnik!

  21. Szeretnék nyerni


Add a Comment