Breath of Light – ha egy hangulatos, megnyugtató játékra vágysz

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szerintem bármiféle játék elsősorban a kikapcsolódást és a szórakozást szolgálja, de vannak olyan játékok, amik inkább csak felidegesítik az embert és nem feltétlen örömmel áll fel tőlük a játékos. A Breath of Light pont ennek az ellentettje, ugyanis ez pont egy megnyugtató, relaxáló játék.

breath_the_light_cover

Az egy egyedi látványvilággal és játékmenettel rendelkező fejtörő játék egyik fontos eleme, hogy az égvilágon semmi sürgető, zavaró elem nincs benne, ráadásul a zenéje is olyan (fülhallgató ajánlott), hogy biztosan meg fog tudni nyugtatni egy frusztráló nap után. Nehéz elmondani pontosan, hogy mi is zajlik a képernyőn játék közben, ugyanis azt láthatjuk, hogy egy virágból fura módon apró pöttyök szállnak ki, melyeket vonalak kötnek össze és ez egy rácsszerkezetet alkot, ami a levegőben úszik. A játék célja, hogy a pályán található, még ki nem virágzott növényekhez a különböző tereptárgyak segítségével eljuttassuk ezt a fehér, levegőben úszó valamit, mintha beporoznánk a növényeket.

BreathofLight-03-15_9

Így leírva ez nem hangzik túl jól, de játékban ez abszolút jól működik, viszont van egy kis gond. Ez a fehér valami arra száll, amerre neki jólesik, és általában pont nem a többi növény felé. Mit tehetünk ez ellen? A pályákon vannak mozgatható, illetve statikus tárgyak, melyek képesek a fehér valami útját meghajlítani, visszaverni, vagy egyéb módon irányváltoztatásra kényszeríteni, de ennyiben nem merül ki a dolog. Előfordul olyan is, hogy a virág színe nem egyezik meg a beporzandóval, így előbb a fehér úszó valamit át kell színeznünk és még pár ilyen kis nehezítés megtalálható a játékban. A Breath of Light erőssége a képi és hangi világon túl a rejtvényekben rejlik, ugyanis egy idő után nagyon is nehéz, hogy mindent pont úgy mozdítsunk el, hogy a végén minden növény kivirágozzon.

A Breath of Light 5 fejezetből épül fel, ami összesen 103 pályát tartalmaz. Nagy előny, hogy az egyes pályák egymástól függetlenül játszhatóak, így ha elakadsz valamelyiken, semmi gond nincs, mert mehetsz máris a következőre, persze érdemes sorrendben haladni. Mindegyik fejezet színvilága, tárgyai és hangulata különböző, de a cél az összes pályán ugyanaz, vagyis a növények kivirágoztatása.

Szerintem aki egy relaxáló, mégis gondolkoztatós játékra vágyik annak mindképp érdemes egy próbát tennie vele, sőt egy ajándék redeem kódunk is van hozzá, amit itt a blogon, a cikknél hozzászólók között fogunk kisorsolni este 8 óráig.

Breath of Light : Relaxing Puzzler
  • Breath of Light : Relaxing Puzzler
  • Méret: 127.41 MB | Verzió: 1.0.1547
  • Ár: 799 HUF | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Jónak igérkezik, hónapok óta keresek hasonló játékot, a Shadowmatic-ban volt minden bizodalmam, de 3/4 óra játék után sajnos már dühítővé kezd válni ő is, pedig egyébként kiváló lenne… 🙂

  2. Videó alapján jópofa kis játéknak tűnik. Támogatom az ilyeneket. Az is igaz, hogy rengeteg játék mellől úgy áll fel az ember, hogy inkább el se kezdte volna, úgy felbosszantja.. 🙂

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!