fbpx Skip to content

A méltán híres verekedős játéksorozat, a Mortal Kombat végre tiszteletét tette iOS-re is az új Mortal Kombat X formájában.

mortalkombatx_cover

A Mortal Kombat azon játékok egyike volt, amit ismertem, de sosem játszottam vele valahogy, mikor igazán nagy sláger volt, csak hosszú évekkel később. A Mortal Kombat X-et viszont egyből kipróbáltam, hiszen végre elég hozzá csak egy iPhone vagy iPad is.

A grafikára és a hangulatra biztosan nem lesz panasz. A Mortal Kombat X hozza az elődeinek hangulatát és játékmenetét, ahol is három karakter segítségével kell megnyernünk a harcot és haladni előre a történetben. A karaktereink harcok során fejlődnek és szintet lépnek, illetve különböző kártyák megszerzésével vagy vásárlásával további képességek szerezhetőek meg vagy épp fejleszthetőek.

mortalkombatx1

A széria szerelmesei szerintem csalódni fognak ebben a játékban, hiszen egy eléggé lebutított változatról van szó, már ami az irányítást illeti. A harc nagyjából azzal kimerül, hogy sima koppintással támadsz, két ujjal védekezel és néha egy-két suhintó gesztussal egy komolyabb támadást viszel be. Természetesen a karakterek speciális támadásai megmaradtak, amik továbbra is brutálisak és látványosak, a kivégzésekről pedig ódákat lehetne zengeni, hiszen azok miatt kezdtek el szerintem sokan játszani a Mortal Kombattal. Ez az a játéksorozat, amiben a legsokszínűbb kivégzési módok találhatóak, amik közül a gerinckitépés és a lefejezés csak könnyed mulatság. Ha már a karakterekről van szó, akkor legjobb tudomásom szerint az összes régi karakter megtalálható az Mortal Kombat X-ben, az összes különböző változatában, de persze vannak benne újak is és igazán extrák is.

mortalkombatx3

Több féle játékmód közül választhatunk, de jelenleg nem mindegyik érhető el, csak majd mikor a konzolos verzió is megjelenik április 14-én. Egyelőre csak a történetben haladhatunk előre, illetve a napi kihívásokat teljesíthetjük, de később frakció harcokat is vívhatunk, illetve lesz egy brutálisan nehéz kihívás, amiben arany fokozatú karakter nyerhető.

Te játszottál régen a Mortal Kombattal? Kipróbálod az új részt?

[appstore id=”949701151″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Kár, hogy nincs MFI controller támogatás 🙁

  2. Nekem annyira nem jott be, grafika, hangulat – ahogy irjatok is – jeles, de a jatekmenet az nagyon nem olyan mint amit megszoktunk a korabbi MK-ok folyaman…

  3. Nagyon le van butítva :/

  4. Egy kalap szar! Azt hittem hogy olyan lesz mint xboxon.

  5. Szégyen és gyalázat ez a “játék”. Több szót nem is érdemel.

  6. Sajnos brutálisan amortizálódik a színvonal, én nem kifejezetten erről a játékról van szó! Egyszerűen egyre több olyan alkalmazás van jelen, amely régen be sem kerülhetett a Store-ba. Az a helyzet, hogy ez az ígény… Amikor mondjuk egy játékot kipróbálok, és annyira le van butítva, hogy szinte csak nézni lehet, olvasom a véleményeket, és elképesztő, hogy milyen hozzászólasok vannak. Vagy az van tényleg, hogy már minden tininek szifon van a zsebében, mert a szülő megveszi neki, csak este hagyja nyugiba Banánok közt nézni…. vagy már totál bebutitították a népet. Á, bele sem megyek…

  7. Tud valaki megoldást arra, hogy hogyan lehet megoldani a WBplay account belépési problémát? Eltekintve most a “letörlöd, újratelepíted” megoldástól, mert nem szeretném elveszíteni az összes karakteremet és kiegészítőimet (5 hónap játéka). Megint kijött egy frissítés és most már a belépés gombra rá se lehet nyomni!!
    Én nem tudom ezek hogyan programoznak, de szerintem ezt már két frissítéssel ezelőtt is megoldhatták volna úgy, hogy ne legyen adatvesztése minden hasonló helyzetben lévő felhasználónak.
    Az esetleges válaszokat köszönöm előre is!

  8. Igen jókat “írtok” róla látom 🙂 Én már a Super Mario-nál sem értettem, hogy miért nem lehetett beletenni mint plusz lehetőséget az MFI kontroller támogatás. Aki képernyőn akar tapizni, az tapizzon, de legalább a lehetőség lenne meg a kontroller használatra.


Add a Comment