fbpx Skip to content

Roppant jópofa alkalmazásra találtam a napokban: segítségével olyan animációkat készíthetünk, melyek a telefon giroszkópjának segítségével tudjuk döntögetéssel ide-oda visszajátszani. Ez az alkalmazás a Fyuse.

fyuse_cover

Épp a szabadságomat töltöttem Londonban, mikor a Piccadilly Circus hangulata magával ragadott és úgy gondoltam, egy kicsit különlegesebben szeretném megörökíteni a látványt, ezért a Fyuse segítségét vettem igénybe. A Fyuse lényegében a fénykép és a videó közti űrt hivatott kitölteni, hiszen a fényképen csak egy pillanatot lehet megörökíteni, míg a videóban sokkal több mindent, de mi lenne, ha a fénykép pillanatát szeretnénk egy kicsit jobban megőrizni? Erre jó többek közt a Fyuse.

A Fyuse segítségével kvázi 3D-s fényképeket készíthetünk, vagyis a képen lévő tartalmat több szögből is megtekinthetjük a telefon döntögetésével. Az ilyen alkotások elkészítése roppant egyszerű, ugyanis csak nyomni kell a gombot és mozgatni közben a telefont. Ráadásul több tippet és segédletet is nyújt az alkalmazás, hogy milyen témákat lehet szépen rögzíteni a Fyuse-zal és azokat hogyan érdemes megörökíteni.

A Fyuse alapkoncepciója miatt az alkotásokat nem lehet csak úgy mindenfelé megosztani, mert azzal pont a döntögetős megoldás veszne el, de szerencsére a webre bármikor megosztható és bármilyen, giroszkóppal rendelkező telefon vagy tablet gond nélkül meg tudja ezeket jeleníteni. Annak se kell aggódnia, aki számítógépről szeretné megnézni, mert egérrel is lehet mozgatni a képet, bár az kevésbé élvezetes.

[appstore id=”862863329″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Nekem nagyon tetszik csak valamiért nagyon lassan tölti a " képeket "

  2. Érdekes, tetszik, köszi!

  3. jocuccos


Add a Comment