Burstio – csinálj mozgóképet a sorozatképeidből

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iOS 7 egyik új funkciója volt a Burst mód (sorozatfotó), mellyel akár másodpercenként 10 fényképet is készíthetünk. Az elkészült fényképek egy kép alatt látszanak a Fotók alkalmazásban és ott lehet kiválasztani a jól sikerülteket megtartása. De mi van, ha egy mozgó GIF-et, vagy videót szeretnénk az összes képből csinálni?

burstio_cover

A sorozatfotó módban készített képeket legjobb tudomásom szerint nem lehet egyszerűen lementeni számítógépre, csak ha előtte iOS-en az összeset bepipáltuk, hogy tartsa meg, ami – valljuk be – egy bizonyos szám felett már nem opció. Számítógépen rengeteg lehetőségünk van, hogy ezekből a képekből valami jópofát alkossunk, viszont iOS-en elég korlátozottak a lehetőségeink. Sokat kerestem olyan alkalmazást, amivel akár videóvá, akár animációvá lehet alakítani ezeket a képeket és most a nagyjából tökéletes appot megtaláltam a Burstio formájában.

burstio1 burstio2

A Burstio csak a sorozatfotós képeket jeleníti meg, így nem kell a többi képpel törődnünk és egyből mutatja is, hogy hány képből áll egy. A képeket három sebességben játszhatjuk vissza (normál, lassú, gyors), illetve egyből meg is vághatjuk, hogy az elejéből és a végéből mennyi ne legyen benne a kész alkotásban. Az exportálásnál három opció közül választhatunk: Full HD videó, HD videó és animált GIF. A videók felbontása egyértelmű, viszont a GIF esetében semmi támpontot nem kapunk, míg le nem mentjük képre. Az animált GIF-ek lényege ugyebár, hogy változó tartalmat jelenítsenek meg, de mégis ne több MB-os formában, így végül is érthető, hogy álló formátumban 176×200 pixeles lesz a kész GIF. Aki ennél nagyobb méretben szeretne GIF-et, annak azt ajánlom, mentse ki videóként és a GIF Brewery appal csináljon belőle nagyobb méretű GIF-et.

burstio_anim burstio_934 burstio_night

Szerintem hiánypótló alkalmazás lett a Burstio, de pár plusz funkciót még szívesen láttam volna benne, például a sebesség másodpercenkénti beállítása, GIF exportálás méreteinek beállítása, lejátszás megfordítása.

Burstio – Animate your burst photos
  • Burstio – Animate your burst photos
  • Méret: 21.9 MB | Verzió: 1.3.1
  • Ár: 399 HUF | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!