Felvásárolja az Apple a Yosemite Nemzeti Parkot

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple nem csak nagyban, hanem óriásiban gondolkozik. Különösen igaz ez az OS X legfrissebb verziója, a Yosemite kapcsán. A cég ugyanis legújabb befektetéseként 14.4 milliárd dollárért felvásárolta a U.S. National Park Service-től a Yosemite Nemzeti Parkot.

ranger_cook

A híres park – amelyet így majd átneveznek OS X Yosemite Park névre – lesz majd az Apple új reklámkampányának a középpontjában, melyet a cég új, belső reklámügynöksége vezényel majd le. De itt még nem áll meg a történet.

“Úgy gondoljuk, hogy a Yosemite Nemzeti Park egyszerűen elképesztően gyönyörű.” – mondta Tim Cook a bejelentésről szóló sajtótájékoztatón. “Ugyanakkor ez egy öreg park – öreg fákkal, öreg ösvényekkel, öreg vízesésekkel. Mi ennél jobbat tudunk nyújtani.”

Az Apple első lépése lesz, hogy a nemzeti parkban fekvő, híres Ahwahnee Hotel helyett egy 1200 szobás, a Campus 2-re hasonlító luxushotelt építsen, ami ahhoz hasonlóan környezetkímélő megoldásokkal lesz tele.

A cég az alábbi látványtervet tette közzé:

yosemite_hotel

OS X Yosemite Park Hotel természetesen hermetikusan el tudja majd zárni a látogatóit a természet idegesítő zajaitól, és adott esetben az erdei állatok szagától is. Ennek köszönhetően a vendégek nyugalomban élvezhetik az OS X Yosemite nyújtotta élményt a Mac számítógépeiken.

Noha az új hotel építése átmenetileg jelentős környezeti terheléssel jár majd, de a végén a beruházás jelentős pozitív mérleggel zár: az iPhotosynthesis (iFotoszintézis) névre keresztelt új technológiának köszönhetően az Apple mérnökei képesek lesznek a megmaradt fák oxigéntermelésének mértékét 26%-ra növelni.

A kirándulás és sziklamászás természetesen továbbra is fontos részét képezi majd az OS X Yosemite-élménynek – ugyanakkor az eltévedéssel többé nem lesz gond. A park összesen 800 mérföld (1287,48km) hosszú útjainak többsége lezárásra kerül, helyettük egyetlen, az Apple által megtervezett út vezet majd végig a parkon – egyenesen a Half Dome tetején elhelyezésre kerülő, új Apple Store-ig. (Egyes kutatások ugyanis azt mutatják, hogy az elképesztő kilátás és a magasság révén a vásárlók sokkal valószínűbben nyúlnak a pénztárcájukba.)

A látványterv alapján ez várhatóan így néz majd ki:

halfdome

Természetesen a kirándulók egy része nem tudja megmászni a Half Dome-ot, így számukra egy lézeres kivetítő mutatja majd a Half Dome-on, mint “vásznon” az aktuális időjárást, valamint az APPL részvény aktuális értékét másfél méteres betűkkel.

A nemzeti park szolgálat vadőrei már szintén idejétmúltak. Ezért az Apple több mint 1000 Genius Ranger-t alkalmaz majd helyettük, akik folyamatosan járőröznek majd a park területén, és lehetőséget adnak a látogatóknak arra, hogy megtanulják tőlük a fekete medvékkel szemben való védekezési technikákat – vagy az OS X Yosemite telepítését.

Természetesen az Apple kínosan ügyel a részletekre is – a megújult Yosemite Park óriás vörösfenyőinek 33%-át ellátják majd konnektorokkal és USB-töltőcsatlakozásokkal is:

usb_tree

“Úgy gondolunk erre, mintha a Természet 2.0-s verziója lenne.” – mondta erről a tervről Tim Cook.

Az Apple egyúttal szeretné megkönnyíteni a látogatók dolgát a közlekedésben is: az óránként közlekedő iCopter-járatok segítségével a vendégek egyenesen a hotelhez repülhetnek, kihagyva az órákon át tartó, unalmas és fárasztó gyaloglást az óriási fák, hegyek és vízfolyások között.

Egy 5 éjszakás kiruccanás az OS X Yosemite Parkban egy négyszemélyes család esetén 4.999 dollártól indul. Ez az összeg természetesen tartalmazza a családtagok számára a díjmentes, különleges tervezésű EarPlugs-készletet is, amivel a folyamatos iCopter-forgalom zaja is kiszűrhető.

Ti tervezitek már, hogy ide mentek nyaralni?

(Forrás: Scoopertino ;) )

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Nem, ez komoly, errol olvastam én is. Már vagy fél évvel ezelött is rebesgették. Hát most itt van. Amúgy hallottam hogy a piramisokra is biddelnek már, ha a forrásomnak hihetek akkor Apple Store-okat alakítanak ki bennük, mert nagyon jó hűs és azt a gyíkemberek is szeretik. :D Na ennyit aprilis 1.re :D Jó cikk amúgy. :D

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!