fbpx Skip to content

Egy régi jóbarátom 2014. januárjában belevágott, hogy elkészítse az Y generáció tökéletes társkereső szolgáltatását és alkalmazását, ami ma megérkezett az App Store-ba The Jingle néven, mely segít megtalálni a hozzád illő embereket külső, személyiség és közös érdeklődés alapján.

jingle_cover

A The Jingle első ránézésre hasonlít a Tinderre, de annak a jobbra-balra húzós, „igen-nem” módszerén bőven túlmutat, hiszen nem csak fényképek alapján tudjuk eldönteni, hogy valaki szimpatikus-e számunkra, hanem egy személyiségteszt is segít a döntésben. A The Jingle egyértelműen komolyabb kapcsolatkeresésre lett kitalálva.

jingle_bogyo

A személyiségteszttől nem kell megijedni, mindössze 9 kérdésre kell választ adnunk és a kérdések vizuálisak. A kérdések során el kell döntenünk egy csúszka segítségével, hogy két kép közül melyik jellemzőbb ránk; vagy több kép közül kiválasztani 1-3 képet, ami leginkább igaz ránk, és van olyan kérdés is, ahol egyszerűen csak színek közül kell válogatni. A pszichológiai teszt megalkotása klinikai szakpszichológusok munkájának eredménye, a kérdéssor ellenőrzésében pedig több száz fő vett részt 2014. november-december között.

jingle_test

Még a teszt kitöltése előtt Facebookkal be kell jelentkezni, hogy ezzel is elkerülhetőek legyenek a nem valós felhasználók. Amint kitöltöttük a tesztet, elkezdhetjük felépíteni a profilunkat, ami 4 képből és egy rövid szöveges tartalomból áll, ezután meg kell adnunk, hogy milyen nemű, korosztályú és milyen távolságra lévő emberek érdekelnek minket, és már mehet is az ismerkedés.

jingle_jinglemeter

A beállított kritériumoknak megfelelő emberek ezután szépen megjelennek a keresőben, de a Tinderrel ellentétben nem csak kor, távolság, közös ismerősök listája jelenik meg, hanem egy százalékos érték is, ez a Jingle Meter. Ez az érték a Jingle Teszt eredményéből, az érdeklődési körök és egyéb statisztikai adatok alapján épül fel, és megmutatja, mennyire illetek össze, segítve a döntésben. Ezen túl a The Jingle-ben egyből megtekinthető az emberek összes képe, nem kell külön megnyitni a profiljukat.

jingle_randi

A Jingle Teszten kívül még egy Randi ötletek teszt kitöltése is segít, hogy szimpatikus párt találhass. Az első randi, az első találkozás nagyon fontos, és ennek a tesztnek az eredménye is beleszámít a Jingle Meterbe, szóval érdemes ezt is az elején kitölteni. Néhány gyors kérdésen keresztül el kell döntened, milyen típusú tevékenységeket/randikat szeretsz, illetve azokon belül a néhány felsorolt ötlet közül kiválasztani a szimpatikusakat.

jingle_jingle

Ezek után már csak tényleg az van hátra, hogy eldöntsd, kit merre húzol. Amikor kölcsönösen jobbra húztátok egymást akkor találat van. Ezt hívják Jingle-nek, ami után akár egyből írhatsz is az illetőnek egy üzenetet (az alkalmazáson belül, nem kell se telefonszámot, se egyéb elérhetőséget megadni a beszélgetéshez), vagy megnézheted újra a profilját, illetve ha mindketten kitöltöttétek már a Randi tesztet is, akkor egyből nézheted is, hogy esetleg hova menjetek és mit csináljatok az első randitokon. A Randi ötletek 9 kategóriába lettek beosztva és egy 1-5-ös szívecskés skálán láthatod, hogy mennyire azonos az ízlésetek. Itt jön el a The Jingle következő nagy dobása, ugyanis az ötleteken túl konkrét helyeket is ajánl nektek, ezzel is megkönnyítve a randi kitalálását.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=RFr-HdwiR20?rel=0&w=700&h=394]

A The Jingle egy teljes egészében magyar ötlet és fejlesztés (Swiftben íródott), ami magyar fiatalok munkáját dicséri. Amennyiben nem szeretnél lemaradni a The Jingle további újításairól látogass el a letsjingle.com-ra vagy kövesd őket a facebookon.

[appstore id=”977591371″]

Neked mik a tapasztalataid a mobilos társkereső szolgáltatásokról? Hogy tetszik a The Jingle?

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Szerintem alapból ezek a netes társkeresők halálra vannak ítélve. Az app-al semmi bajom, bár nem próbáltam, de biztos sok munka van benne. Inkább az alap ötletet, hogy látatlanban, képek és leírások alapján kell ítélkeznünk egy adott személy felett, ezt nem tartom célravezetőnek. Hisz ott mindenki azt mutatja amit akar, ebből adódóan nagyon sok az átverés és a csalódós a randik során. Persze kivételek mindig vannak….

  2. En mindig kiprobalom magyar fejlesztok alkalmazasait, ezzel kapcsolatban is furdal a kivancsisag, foleg hogy ingyen van.
    US app store-om van, esetleg ott elerheto lesz a kesobbiekben?

  3. "Facebokkal be kell jelentkezni, hogy ezzel is elkerülhetők legyenek a nem valós felhasználók".

    Mert Facebookon egyáltalán nincsenek nem valós felhasználók.

  4. Tokom tele ezzel az y generacio hulyeseggel mar. Minden korban volt egy y generacio, ezzel hogy tudtak ujat felmutatni…

  5. Szóval gyakorlatilag összerakták a Tindert a Twooval. Egyedi, azzal a különbséggel, hogy ez nem magyarul beszél, hiába magyar a telefon nyelve, csak manuálisan egy eldugott menüből lehet átállítani 😀
    Várható fizetős funkció is bele? Akkor teljesen olyan lehetne, mint a többi 🙂

  6. A képek sorrendjét sem lehet változtatni, nem választható ki fő kép, ha másikat akarsz le kell törölni és újra feltölteni. Kép átméretezésnél meg egyszerűen összeomlik az alkalmazás, csak úgy lehet feltölteni ahogy ő gondolja, az nem számít, hogy belenagyít a kép közepébe és semmi se látszik.. Szerintem egy tesztelés ráfért volna az appra mielőtt kiadják a kezükből.


Add a Comment