fbpx Skip to content

Már az esemény után fel akartam tenni ezeket a kérdéseket szavazás formájában. Érdekes lehet számunka, hogy vajon hány magyar gondolja úgy, hogy vásárol Apple Watch-ot.

Screen Shot 2015-03-18 at 22.59.35

Nekem az a tippen, hogy nagyon kevés ez a szám. Hazánkban ez drága, illetve az emberek többsége jelenleg nem tudja eldönteni, hogy szüksége van-e rá, illetve ha igen, mégis melyik változatot vegye meg. Arról nem beszélve, hogy az ember inkább személyesen szeret ilyesmit vásárolni, amikor látja és kézbe veheti azt. Szavazzatok, nézzük meg, hogy a Szifon.com olvasók hogy vélekednek az Apple órájáról!

[poll id=”174″]

Screen Shot 2015-03-18 at 23.00.07

[poll id=”175″]

Screen Shot 2015-03-18 at 23.00.15

[poll id=”176″]

[poll id=”177″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

24 Comments

  1. Most komoly, hogy errol a noti kellett??

  2. @zolij7: Igen, kíváncsiak vagyunk a véleményetekre.

  3. Nem vásárlok és nem is fogok!!!

  4. Látod…

  5. En fogok vasarolni a launch napjan. Valaki nem osztana meg tapasztalatokat milyen egy launch, javaslatok, intelmek, stb … hasznosnos lenne.

  6. Én nem látom értelmet 🙂 ez olyan mintha valaki lusta lenne elő venni a telefont

  7. @Tamás Alföldi: Én úgy gondolom ez a Launch körülbelül az iPhone 5s-sel fog megfelelni, ami azt jelenti hogy annyian nem fognak sorba állni. De mindez nem igaz Münchenre, mert az oroszok függők és ők tuti vesznek, tehát ott elég nagy sorbaállásra lehet számítani.

    A másik dolog pedig az április 10-től való megrendelés, sokan szerintem megrendelik a store-ba vagy otthonra tehát emiatt sem lesznek nagy sorok. Viszont pl Angliában drágább, mint más európai országban, legalábbis jelen állás szerint.

  8. Furi ez a kérdéssor. Olyan felemás. Pár + kérdéssel sokkal hasznosabb infók kijöhettek volna. Nem, életkor, telefon, tablet tipusa, stb… Ennek így sok értelme nincs. De végülis egy cikk, a helyet meg foglalja 🙂

  9. @zolij7: szerintem is jó ez a szavazás.

  10. Megfogom venni, mert szeretek órát hordani, elegáns.
    És azert mert apple termék, ugyanígy venni fogok macbook-ot, és ipad-et is meg azért is mert vannak az órák és van a Watch. És ez csak néhány indok ami eszembe jutott.

  11. Ha elgondolkodnék a vásárláson, akkor sem venném meg. Nem mernék. Mostanában bármit csinálnak, az hibás és nem kis hibákról van szó.

    Továbbá még az sem tisztázott, hogy a hardver cserélhető lesz-e benne, mert, ha nem, akkor semmi értelme. Elavul 1-2 alatt, magáért a készülékért pedig nem éri meg az árát!

  12. Szep es jo. Mindaddig mig meg nem unod szerintem. 🙂
    Volt ipadem kb 2honapig el is adtam volt ipod kb par honapig es aztan el is adtam mellete volt egy macbook airem es ket db iphone. Na azokat mai napig kedvelem es szeretem es nem adnam el. De ami felesleg arra inkabb nem koltok. Nem latom tul sok ertelmet…Szepnek szep es ennyi semmi tobb meg tul draga!Na meg amugy sem szeretem az orkata. De ha mar hordok akkor meg egy mutatos darabot fogok nem egy tomegtermeket.

  13. “Azért, mert Apple termék”

  14. A szánalom szó valamiért nem jelenik meg…Szerintem nem olyan szó amit moderálni kell.

  15. Szeretnék, tetszik de most ez kimarad. Nem vízálló + az akku (naponta tölteni?! WTF) lássuk be azért ez egy vicc.
    Csak ez a két ok amiért még kivárok. Ha valahogy ezt a két dolgot kijavítják akkor tuti veszek!

  16. Ez egy okos bluetooth

  17. Ha olcsóbb lenne (legalább fele), akkor lehetséges vásárolnék, de akkor sem azért, mert hasznos, inkább csak mert jól néz ki.. 🙂

  18. Nem fogok venni, mert nem érdekel, de ha érdekelne is kivárnám a 2nd release-t. Ami ki tudja hány év múlva lesz, lévén egy órát az ember nem egy évre vesz meg. A tapasztalatom az, hogy az Apple az új típusú hardvereinek első szériáját mostohagyerekként kezeli, és hamar kipörgeti a támogatást. Így volt ez az iPhone-nal és az iPaddel is. Az Apple TV-hez nem volt szerencsém, de az is Intel alapú volt az első, az azt követőek meg már iOS-képesek. Szóval ha kellene is, megvárnám az applewatch 2-t. Szívjon más a “prototípussal”. 🙂

  19. @rgbx: az első iPhone az utána következő generációkhoz hasonlóan a szokásos három éven át támogatott volt szoftveresen 2010 nyaráig – és ameddig az appok esetén nem lett a követelmény iOS 4.0, addig gyakorlatilag csak a hardveres újdonságok hiánya volt benne a hátrány az időközben megjelent iPhone 3G és iPhone 3GS, valamint a már eleve a 4.0-val érkező iPhone 4 készülékekkel szemben.

    az első generációs iPad is két és fél évig támogatott volt, de már nem kapta meg 2012 szeptemberében az iOS 6-ot, miközben az ahhoz hardveres szempontból igen hasonló iPhone 4 még a 7.1.2-ig támogatott volt – itt viszont a kevés RAM miatt mondhatni érthető, hogy már nem támogatta az Apple.

    úgyhogy annyira szerintem nem tekinthető mostohagyereknek egyik termék első generációja sem, mert a mostani készülékek is ezt a 3 éves támogatottsági periódust hozzák. hogy az óra esetén várható-e évenkénti frissítés, azt jelenleg ugye még nem tudni, de az eddigiek alapján szinte biztos, hogy legalább 3 évig támogatottak lesznek a készülékek szoftveresen, ha nem tovább.

  20. @Jadeye: Köszönöm a helyreigazítást, valószínűleg rosszul fogalmaztam, mert épp siettem. Mindegy. Ha azt nézed, hogy az új szoftververziók mennyi újítást hoztak az iPhone-nak és a 3G-nek (ami lényegében ugyanaz a hardver), akkor is látható, hogy ok nélkül vontak meg feature-öket az eredeti (első) modelltől. Ha pedig azt nézzük meg, hogy milyen alkatrészekből álltak, milyen tulajdonságokkal bírtak az első modellek, akkor is látszik, hogy nem adtak bele mindent. Például voltak szép számmal 3G-s telefonok, amikor megjelent az iPhone. Voltak sokkal jobb mobilos kamerák is, autófókuszosak is. Az első iPadre se lett volna nagy kunszt feldobni egy előlapi kamerát, vagy akár egy nagyobb felbontású kijelzőt. Szóval én azt látom, hogy az Apple ezeket az első verziókat azért adja ki, hogy felmérje a terepet, bedobja a design-t, és a bevételből és a tapasztalatokból finanszírozza a mindenben lényegesen jobb második modellt. Üzletileg érthető a dolog, de az elsők vásárlói utána esetleg átverve érezhetik magukat.

  21. Lehet hogy igazad van @rgbx, de mindenki hajlamos megfeledkezni egy nagyon fontos elemről: az Apple termékei nagyon jól tartják az árukat, a másodlagos forgalmazás során az eladók nem vesztenek akkora pénzt az eladás során, mint bármely más termék esetén, legyen az számítógép, telefon, tablet vagy majd az óra.
    Így biztos lehetsz benne, hogy az első széria után kijüvő második vagy harmadik széria is meg fogja találni a vevőkörét, és nagy részt az első széria vásárlói közül, akik ezt eleve beépítették a jelenlegi döntésükbe. Ezért egyértelmű a jelenlegi eredmény, mely szerint a legolcsóbb leguniverzálisabb modellből fog a legtöbb fogyni, valójában ez lesz az igazi teszt model,, és ha a felhasználók itt is megtalálják a szokásos apple felhasználói élményt, akkor a második szériánál szerintem már a drágább modellek fognak jobban fogyni…
    Így nem csak az apple tudja “tesztelni” a piacot, hanem a piac is a terméket…

  22. @RSdiver: Elképzelhető, hogy sikeres termék lesz a Watch, még az is, amit írtál, hogy sokan megveszik az újdonság miatt “aztán-majd-eladom-ha-kijön-a-következő-modell” gondolkodással. De az is lehet, hogy mérsékelt lesz a lelkesedés, és nem is lesz második eresztés. Kíváncsi leszek a számokra. A Watch esetében nem is várható olyan gyors értékvesztés sem, mint a telefonoknál, lévén az emberek ritkábban cserélnek órát, mint telefont.


Add a Comment