fbpx Skip to content

A TDK-nak komoly múltja van, azonban csak az utóbbi években támadt fel újra ez a márka és kezdett el ismét olyan termékeket forgalmazni, ami megfelel a mai kívánalmaknak.

Screen Shot 2015-03-17 at 19.26.31

Pár hete van már nálam a TDK egyik komoly terméke, a TREK Max. Ez tulajdonképpen egy hordozható hangfal, mely azon túl, hogy szól, rendkívüli felszereltséget kapott. A TDK tudta jól, hogy nem lesz elég, ha csak egy sima külső hangfalat tervez és vezet be, mert az a mai fiatalságnak nem elég.

Már hangfal kibontása közben is érezzük, hogy masszív termékkel állunk szemben. Konkrétan nehéz a TREK Max, ami nem is csoda, mivel középen egy komoly mélynyomóval találkozunk, mellette pedig 2db teljes sávszélességű, és 2db passzív hangszórót helyeztek el. Ez azt is jelenti, hogy brutálisan hangos, és most tényleg nem túlzok. Ez egyébként hatalmas előnye, mivel egy hordozható hangfalnál a minőség mellett a hangfal “erőssége” talán a legfontosabb.

IMG_5097

(A macskát is érdekelte mi ez a “szörny”)

A kommunikációra sem lehet panaszunk, mivel NFC és Bluetooth kapcsolatra is képes. Bármilyen Bluetooth-képes eszközt, például egy iPhone-t körülbelül 3 másodperc alatt csatlakoztattam, és onnan kezdve a Spotify segítségével használtam a hangfalat. Természetesen van benne jack, audio bemenet, így kábellel is összeköthetjük az eszközeinket. Ha már a portoknál tartunk, a TREK Max rendelkezik 1db USB-vel is, így tölthetjük is a beépített akkumulátorról a telefonunkat.

A beépített akkumulátor sem kispályás, akár 8 órán át hallgathatjuk a zenéinket egyetlen feltöltéssel. A kialakításnak köszönhetően a TREK Max csepp és porálló és ezzel abszolút alkalmassá teszi, hogy bárhova magunkkal vigyük anélkül, hogy nagyon féltenünk kellene, ami gyakorlatilag beletartozik a mai fiatalság úgymond elvárásai közé.

Screen Shot 2015-03-17 at 19.40.41

A készülék tetején találhatjuk a navigáló gombokat, itt észrevehettek egy kis telefon ikont is, ami azt jelenti, hogy kihangosítóként is használható. A Bluetooth kapcsolat után meg kell nyomni ezt a gombot is és mikor egy hívás érkezik, rögtön a hangfalon fogjuk hallani a másik felet, illetve a termékbe épített mikrofon segítségével beszélhetünk is.

Konklúzió

A TREX Max sok szempontból megnyert, talán a hang minősége az, amire nem tudok 5 csillagot adni. Nem azért, mert nem szól szépen, hanem mert nem adja azt a plusz, amit az eddigi hangfalaim – persze mit is várok egy hordozható eszköztől. Ettől függetlenül a hangfal hangereje bámulatos. Ahogy fent említettem, brutálisan tud szólni, ami minden bizonnyal az egyik legfontosabb szempont, hiszen mit érünk azzal, ha valami szépen szól, de nem halljuk. A Bluetooth kapcsolat tökéletesen működött, gyorsan reagált a funkció gombokra is. Ad-hoc házibulira, vagy fesztiválra a sátorba, vagy éppen a Balaton partjára ideális társ, mindenképp ajánlom, nem csalódtok majd benne. Az ára 49.990Ft és itt megvásárolható. Kérdésekre szívesen válaszolok!

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Melyik hangfal volt ebben a hordozhato kategoriaban velemenyed szerint a legütösebb? En probaltam eddig:
    Logitech Pure-Fi Anywhere 1 & 2
    JBL Charge 1
    Logitech UE Boom
    Bose Soundlink Mini

    Az eddigi nyerö hangminösegben es összessegeben a Bose volt.
    Terveim közt szerepelt egy Soundlink 3 is, de az àr kicsit visszatartott.

    Most megrendeltem a TDK-t, kivancsi vagyok produkal -e sokkal jobb eredmenyt, mint a JBL (jelenleg ezt hasznalom)

  2. @melko: Szia!

    Sajnos nekem nincs más külső hangfalam csak egy Harman Kardon SoundStrick III és Harman Kardon Aura, ezeknél lényegesen rosszabbúl szól, de ugye ezek nem hordozhatóak és így nem is összehasonlíthatóak vele. Azt mondják a Bose nagyon jó, de ez hangosságban jobb, legalábbis külföldi oldalakon azt írták. Kíváncsi vagyok a véleményedre, ha kipróbáltad.

  3. @admin: udv! mielott hordozhato egyseget vettem, az osszes markat es tipust kategorianak megfeleloen kiprobaltam. Szerencsere nemet media m-ban oriasi valasztek van, igy volt ra lehetoseg szemelyesen letesztelni. hosszu folyamat volt az biztos. Vegul ebben a katekoriaban, mint ez a TDK is versenyez, egyertelmuen a Bose Soundlink Mini nyert. Neki volt egyben a legtisztabb hangzasa eros mely mellett. Nem torzit, mint a Beats es nem is tulzottan magas, mint a Bang-Olufsen. Ez a TDK nalam nem fert fel a dobogore sem, a 3. a JBL Charge lett. Nyilvan egyeni, ki milyen zenet preferal, de egy atlag hallgatonak, aki a klasszikustol-rockon at a discoig mindent hallgat, abszolut a Bose a legjobb valasztas. A TDK versenyzonk a picit olcsobb araval es strapabiro kialakitasaval leginkabb a marka regi szerelmeseit nyerheti meg. Aki kicsit audiofil ne ezt valassza. (Sorry a lehuzasert)

  4. @teguran: Teljesen igazad van, a hanggal én sem voltam megelégedve, sőt ugye írtam is. De amennyire nem jó a hangja annyira hangos, és egy buli vagy egy Balatonparton pont nem fog érdekelni mennyire jó minőségű a hang, inkább ne ázzon be, ne porosodjon be és bírja akkumulátorral. Én úgy gondolom hogy inkább ezek fontosak nem a hang minősége ebben az esetben.

  5. Én kb, egy hónapja használok egy fekete JBL Charge 2őt, elötte pedig egy Charge 1et nyúztam, de azt a modellt inkább hagyjuk (egyébként vissza is küldtem és helyette rendeltem a 2őt). Egyszerűen nem lehet őket összehasonlítani. A hang mellett a második generáció design-ja sem elhanyagolható. Számomra tökéletes a Charge 2. 12 órát bír az akksi, szerintem elég ütősen szól, egyszerre három telefonról lehet zenét ráküldeni és akár telefonálni is tudok róla.

  6. “Balaton partjára ideális”…
    Hát, legszívesebben ugrálnék azoknak a gyökereknek a fején, akik a zsúfolt strandra ilyen szarokkal járnak és üvöltetik az éppen menőnek gondolt zenéjüket.

  7. Ott a pont.

  8. Köszi az eddigi hozzaszolasokat, hasznos volt szamomra! Nekem a torzitasmentes elvezhetö, tiszta, kiegyensulyozott hangminöseg talan a legfontosabb, a hangerö masod- harmadlagos.
    Szerencsemre a TDK nem szallithato, igy a rendelest is visszamondtam, s döntöttem a Bose Soundlink 3 mellett, mert a Mini mar teljesen meggyözött.

    Mivel nagyon sokat vagyok uton, es szabadban, mindenkepp hordozhato keszülekre van szüksegem. Viszont szivesen hallgatok jazz-t, nepzenet, klasszikus zenet, elsösorban nyugodt, lehetöleg zajmentes körülmenyek között.

    A Balaton-parti buccogtatàst meghagyom màsnak 😀

  9. Hozzàtenném (mielött meg felreertenetek), nem egy ilyen pici doboztol varok audiophile minöseget, vagy tökeletes koncertelmenyt, mint egy sokmillios hifin. Amit szeretnek: egy igazan jo minösegü, telt hangzasu kompakt, hordozhato hangszorot, ami NEM csupan egy “szokol-radio” szintü, vagy “balatonpartra-buccogni-jo” élményt tud adni, hanem a zenét élvezhetö minösegben is visszaadja.

  10. @melko: Ezt teljesen megértem. 🙂

  11. Sziasztok!
    Mostanaban szeretnek vasarolni egy Bluetooth Hangszorot. Velemenyetek szerint talalok ennel jobbat, ami "viz es por allo"? Ettol az artol nem igen rugaszkodnek el. Illetve, egy kicsit bovebben ki tudnad fejteni, hogy miert nem vagy vele megelegedve? Nagy hangeron torzit? Elore is koszonom a valaszotokat! 🙂


Add a Comment