fbpx Skip to content

Hétfőn volt az Apple Watch esemény, és azóta gondolkozom az Apple Watch vásárlásán. A cikk címe nem teljesen fedi a valóságot, de erről majd később.

Screen Shot 2015-03-13 at 13.38.57

Tulajdonképpen három féle ember van, akit az Apple Watch megmozgathat. Apple fan, aki él-hal az Apple termékekért, ő egyben kütyü-függő is. Aztán ugye vannak azok az emberek akik szeretik az órát, illetve azok akik sportolnak, vagy valamiért hasznosnak találják az Apple Watch-ot. Én bevallom részben az első és a harmadik kategóriába tartozom, de inkább “kütyü-függőnek” mondom magam mint Apple fan-nak. Lépjünk tovább.

Több, mint egy éve használom a Pebble-t, mint okos órát. Így a harmadik kategóriát, tehát hogy hasznosnak találom az Apple Watch-ot, ki is lőttem, mert a Pebble-t is már csak amiatt veszem fel, hogy az órát nézzem rajta. Az elején mindenki számára érdekes, hogy nem kell a telefonját előhúzni egy-egy hívás vagy üzenet értesítéskor, de ez vagy az életed része lesz, vagy nem fog érdekelni, hogy telefon rezeg vagy a karodon egy óra. Sosem volt olyan órám, ami öltöztetett volna, nem érdekelt, így az Apple Watch külseje sem érdekel semmilyen tekintetben, inkább maga az eszköz, mint kütyü érdekel.

Screen Shot 2015-03-13 at 13.36.28

Mint tudjuk, három féle órát különböztetünk meg, ebből a legolcsóbb a Sport változat. Hogy őszinte legyek, árban ez áll hozzám a legközelebb, de körülbelül itt meg is álltam. Nem tetszik hogy alumíniumból van, nem tetszik szíj. Sok helyről hallottam, hogy az alumínium óraház egyáltalán nem lesz olyan jó minőségű, mint a rozsdamentes acél.

Unknown-9

Emlékeztek, hogy mennyire kopott az iPhone 5? És mikor megjelent az iPhone 5s ez teljesen megszűnt? Na én így látom az alumínium Apple Watch Sport és az acél Apple Watch közötti különbséget. Lehet, hogy tévedek, de amiket eddig hallottam, ezt vázolják fel, hogy az alumíniumon sokkal jobban meglátszódnak a kopások, ütések, az hogy súrlódik a kezeden.

Ettől függetlenül a sport változat van asztroszürke színben, ami kifejezetten tetszik, de a fentiek miatt ezt is elvetettem. A szíj pedig egyáltalán nem tetszik, inkább a bőrszíjat preferálom, vagy egy normális fém szíjat. Tehát az árban hozzám közel eső Apple Watch Sport nem opció számomra.

Screen Shot 2015-03-13 at 13.35.12

Tovább is léptem az Apple Watch típusokra, ahol rögtön 150 eurót, emelkedett az ár. Persze itt már rozsdamentes acél óraházat kapok, de a szíj még mindig nem megfelelő. Válasszunk egy bőr szíjat, mondjuk a Leather Loopot amivel a laptopot is tudom nyomkodni, mert nincs csat alul, hanem a vége mágnesesen tapad a szíj többi részéhez:

EI48ha

Kérdés persze, hogy a MacBook ehhez mit fog szólni, hiszen vannak benne mágneses kapcsolók: tedd csak le az iPhone-t a megfelelő helyre, és rögtön elalszik a gép, azt gondolván, hogy lecsuktad a kijelzőt. 🙂 A szíj tovább növeli az árat, most már 449 helyett 799 eurónál tartok. Azt se felejtsük el, hogy a Leather Loop csattal csak 42 milliméteres változatban kapható az Apple Watch, de a 38 amúgy is kicsi egy férfi számára. Szóval 245.000Ft lenne nekem az az Apple Watch, ami minden tekintetben megfelel, igaz nem asztroszürke, de ezen túllépek.

Megér-e 245.000Ft-ot?

Ilyenkor fut bele az ember, hogy megéri-e neki ez az összeg, hogy legyen egy órája. Egy olyan embernek, aki eddig is hordott órát, nem kérdés, ő neki ez az összeg belefér, már ha tetszik neki. Viszont nekem, aki egyáltalán nem hord órát, ez nem opció. A Sport változat 137.000Ft-os ára még beleférne, de ez nem. Mivel nem sportolok, és nem tekintek ékszerként sem az órára, emellett egyelőre az okos része sem érdekel, mert a Pebble által már megtapasztaltam, hogy az mit jelent, a válasz egyértelmű…

Ettől függetlenül biztosan beszerezek majd tesztelni egy változatot és akkor fog eldőlni, hogy kell-e az Apple új órája. De addig is, egyelőre az Apple nem győzött meg, hogy szükségem van erre. Sajnos drága és egyelőre nem tudom hova tenni fejben az új órát.

Ti mit gondoltok erről? Vásároltok majd Apple Watch-ot? Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre. Szerintetek sem érdemes alumínium változatot venni?

Olvasd el a hozzászólásokat is

89 Comments

  1. nem veszek (pont nemrég cseréltem órát… “sima” quartz, az időt mutatja csak… 😀 )

  2. én órabuzi voltam, és ennek a sokszorosáért vásároltam anno órákat, majd rájöttem, hogy ez beteges, hiszen a telefon mindig ott van… sikerült pár év alatt leszoktatnom magam, ma már nem is hordanék órát, Apple Watch-ot sem!

    totál feleslegesnek tartom: ez egy duplikált eszköz, csak azért, hogy megvedd… mi az, amit a telefonodon nem tudsz elintézni? ennyi!

    az Apple meglovagol minden olyan területet, ahol kereslet van a pénzköltésre – a következő biztosan az autó lesz 😀

  3. én biztosan nem… 1. klsszikus órákat kedvelem. 2 sok féle sportot űzök, közte az úszás a kedvenc 10 bart bírnia kellene hozzá. 3 apple gyártja a legjobb telefont táblagépet, de a többi dolga közelsem piacvezető. 4. egy órának az idő mutatása is csak másodlagos funkció, az egy ékszer, órával villantani kell, apple telefonnal nem ehet, tudom sokan gondolják lehet, csak akkor feltünően megnézem mennyi az idő, hogy jól lássák az órám. számomra értéktelen és még órának sem tudnám nevezni, akik az igazi órákat kedvelek azok sosem fogják megvásárolni az bizti.

  4. Nem veszek, mert 4S- em van és ez is lesz egy darabig 🙂

  5. En ugy gondolom, hogy az aluminium nem megfelelo anyag orahaznak. Miert? Puha, lagy fem ( kiveve az otvozeteit) , ebbol szamomra kovetkezik, hogy konnyen karcolodik, meglatszanak rajta az odaveresek, a leejtes, minden. Az orat meg megsem hordhatjuk tokban, ugye. Sajat oram, ami acelbol keszult, kb 2 eves, es ahol hozzaer az asztalhoz, vagy barmihez, az nyomot hagy rajta. Szoval erosen ketelkedem az aluban.
    Oszinten szolva, egyenlore nem latom azt az okot, amiert nekem kellene egy ilyen. Nem latom bele azt a pluszt, ami miatt vennek egyet. Persze aki akar, vegyen, mert en nem lebeszelni akarok senkit, ez csak a sajat velemenyem.

  6. Nem fogok venni:
    1. Az ara miatt
    2. Sok funkciot nem tudnek rendesen hasznalni.

    Ez az ora azoknak keszult, akik
    1. Barmit megvesznek az Apple-tol
    2. Tele vannak level, es nem tudjak mire kolteni. Na, most kaptak egy ujabb tippet!

  7. @raveman1: attól függetlenül, hogy az alumínium maga könnyű és kvázi lágy fém, a repülőgépek nagy része is alumínium-ötvözet, ahogyan a Watch Sport készülékháza is alumínium-ötvözet lesz. no persze ettől még nem láttunk róla ütéstesztet, és kiindulva abból, hogy az iPhone élét odacsapva az könnyen sérülhet, így a hasonló fenntartások a Watch Sport kapcsán teljesen jogosak.

  8. Szerintem nyugati viszonylatban is irreálisan sokba kerül! Szerintem rosszul kalkulálták ki, mert konkrétan egy iPhone ára! Véleményem szerint, az eladási statisztikája az iPhone 5C-vel fog megegyezni!

  9. “Az elején mindenki számára érdekes, hogy nem kell a telefonját előhúzni egy-egy hívás vagy üzenet értesítéskor, de ez vagy az életed része lesz, vagy nem fog érdekelni, hogy telefon rezeg vagy a karodon egy óra.”

    Pont ezt írtam egy héttel ezelőtt, hogy kb 3 hét a varázs, aztán vagy megtetszik vagy eladod. Olyan mint a kinect xbox hoz. Amikor megvettem wow milyen jo hogy koveti a mozgást, nem kell a kontroller, aztán 2 hétre rá azon vettem magam hogy már ki is van húzva az usb portból, mert nem használom. Egyszerübb volt a hagyományos mód. Szóval vásárlás után pár héttel fog eldőlni hogy wow vagy wtf érzésed lesz. Uk ban megjelenés utáni pár hétre rá annyi Apple Watch lesz ebay en (pont ezért) hogy csak na. 😀 Nekem az a 3 másodperc amig előveszem a telefont nem ér meg 250 ezret, az fix.

  10. MIT OLYAT TUD AZ APPLE WATCH AMIÉRT ÉRDEMES MEGVENNI?
    Válaszokat előre is köszönöm.(Nekem az nem funkció hogy jelzi az üzeneteket, mert azt a telefon is tudja.)
    Mire használható önmagában telefon nélkül?

  11. @Jadeye: Ok, a cikkben sima aluminium szerepel. Ha otvozet, biztos jobb.

  12. “Mivel nem sportolok, és nem tekintek ékszerként sem az órára, emellett egyelőre az okos része sem érdekel”

    Nem szeretek vezetni, nem szoktam vezetni, mellesleg jogsim sincs. Vegyek-e autót?

  13. @brudav85: Szerintem azt tudja, hogy az apple fanok vasarolnak belole eleget. Ez penzt hoz.
    Egy dolgot be kell ismerni: a marketingesek az apple haza tajan elkepeszto teljesitmenyt nyujtanak. Ilyen profi szintu mesterseges igenykeltest kivitelezni kevesen tudnak.
    En nem vagyok fan, csak elismerem ami jo. Nekem ipad airom van, samsung galaxy tab 10.1- rol valtottam. Eloszor fura volt az air, de mar nem tudnak meggyozni hogy visszaterjek oda. Mert az apple cuccok kivaloak. De az ora mellett nem szol semmi szerintem

  14. Őszintén, mi a francnak? Nem kell elővenni a telefont, ha hívás vagy üzenet jön? Hűha, micsoda korszakalkotó időspórolás… /sarcasm
    @atombuggal tökéletesen egyetértek, az Apple watch azoknak van, akik minden almás cuccot megvesznek, mert nem is minősítenám inkább és/vagy rogyásig vannak pénzzel. Irreális az ára is, azon a kis fikányi képrenyőt meg bármit rögtön elsőre pontosan megnyomni szvsz művészet, pedig nekem nincs nagy kezem, azért megnézném, hogy egy megtermettebb almafan mennyi idő után kap agyvérzést a próbálkozástól.
    “Ettől függetlenül biztosan beszerezek majd tesztelni egy változatot és akkor fog eldőlni, hogy kell-e az Apple új órája. De addig is, egyelőre az Apple nem győzött meg, hogy szükségem van erre.”
    Ami itt embert meggyőzhet, az a hype és a marketing, semmi más.

  15. 50 ezer lenne a belépő, és 100 körül a normál jó szíjjal, akkor lehet elgondolkodnék rajta, de akkor is csak a 3. változatnál ugrank be szerintem. Ha egyáltalán, mert semmi haszna nincs igazából, ha belegondol az ember… Ok, iphonera is mondták sokan, majd ipadre (annak egyébként tényleg nincs sok) de ennek meg egyáltalán nincs… Ezt csak azok az emberek fogják megvenni, akik az utóbbi években lettek apple vásárlók. Anno az apple egy divatos techcég volt, manapság inkább egy technikával foglalkozó divatcég lett… Ezzel egyébként a régi közönségét lassan el fogja veszteni, engem biztosan… Persze az új közönségből jobban meg tudnak élni, arany csilivili vackoknak nagy a piaca, de azért sajnálom, pénzük eddig is túl sok volt… Remélem pár évig még marad a pro vonaluk is, mert nincs kedvem váltani, de már maradni se sok…

  16. agressor

    Úszáshoz 10 bar nyomás? Ezek szerint a szabadtüdős merülést komolyan nyomod :)))

  17. Vegyetek nyugodtan, én kivárok még egy-két szériát. Nem látom még benne a lehetőséget, majd ha lesz rá sok app, talán lesz értelme, de ez kevés eddig, és nagyon túlárazott.

  18. @nimadwe: az ipadra való kijelentésedet biztosan jól átgondoltad? 🙂

  19. @diario: Nem azért de én sem használom az iPad em sokat, havonta eloveszem hogy kell-e tolteni… néha zenét streamelek róla… ennyi. Ezért is esett az utóbbi években vissza az eladása valamint ezért nem meri az Apple emelni az árát…(dollár erosodése kapcsán)

  20. Biztos hogy nem veszek, Apple fan-nak tartom magam de most valahogy nagyot csalodtam az Apple-ben az ora szempontjabol. Oszinten megmondom hogy ugy keszultem ra, vartam hogy kijojjon. 620£ volt a telom, mondtam magamba hat annyi csak nem lesz… felreraktam 500£-ot hogy ha kijon veszek egyet mondjuk egy femszijas femhazas apple watch-ot. Szerintem az 500£ is sok de hat ez volt a deal, fan vagyok kell! Es erre kijott az ora vegigneztem az arakat… A "legszarabb" 550£. (a legdragabb 13500£!!!! 🙂 ) amelyiket szivem szerint megvennem az 900£. Eloszor csak nem ertettem hogy mi ez a magas ar de aztan vegiggondoltam es hat bocsanat ba..zak meg. Az uj iPad Air 479£. En biztos hogy nem veszek, elobb veszek egy masik 6-ost aztan ratixozom a kezemre. Na de komolyan ha vegiggondolom hogy mennui mindenre hasznalom a telefonom es hogy mennyivel konyebbe tett egy csomo mindent asztmondom megerte, ha mar csak az anyagot nezem ami benne van!!! Es ez az ora meg ugyan annyiba kerul… Neeeem teso, komolyan csalodtam! Hozzateszem hogy nem vagyok orabuzi sem szakerto egy "gagyi" seconda oram van fele annyi volt mint a legolcsobb apple ora es most ujra elovettem, gyerekek… gyonyoru!!
    Senkinek nem szeretnem elvenni a kedvet az oratol biztos vagyok benne hogy mestermunka minden szempontbol de engem nem gyoztek meg!

  21. Biztos, hogy veszek. Mert lehet draga lesz, de a konkurencianal 1000x jobb lesz, mint az iPhone is jobb, mint barmelyik szutyok droid vagy wp. Meg apple termek befektetes is, iphone alig alig veszit 1-2 ev alatt az arabol hasznaltan. Igy csak keveset kell hozza tenni az uj vagy a 2 evvel kesibbi genhez. Ora is tartani fogja az arat.

  22. Ha jól látom eddig senki nem vesz.
    Na majd én, de csakis a legolcsóbbat.
    Az asszony majd örül neki nagyon.
    Szerintem egy divatkiegészítő elsősorban nőknek való.

  23. amikor kijött az iPad, mindenki azt hajtogatta, hogy mi a francnak. Lehet úgy terméket fejleszteni, hogy meglévő űrt töltök be a piacon, vagy úgy, hogy előrukkolok valamivel és keresletet generálok rá. utóbbi történt gyakorlatilag valamennyi Apple termék esetén. és lám-lám, működik a dolog. A másik gondolatom, hogy nem feltétlenül olyan termékkel akar előjönni az Apple, amitől azt várja, hogy sikereiben az iPhone, vagy a Macbook-ok szintjét érje el. Egyszerűen csak egy újabb front, amivel erősíti a piaci jelenlétét, az innováció hatására erősödhetnek a gyártó további termékeinek a piaci részesedése, és újabb bevételi forrást teremt. Értem én, hogy a magyar átlagbérekhez képest ez az óra irreális árazással bír, és még a fejlett piacgazdasággal rendelkező országokban is viszonylag drágának számít. De komolyan azt hiszitek, hogy idióták dolgoznak Kaliforniában és mindenféle piackutatás és elemzés nélkül vágnak bele egy ekkora projektbe? Innováció. Meg kell fizetni az árát. Ha 50-100 ezer forint körüli áron nyomná ki az Apple a legújabb fejlesztését, mit gondoltok ki a francot érdekelne? Hogy szükséged van-e rá? Teljesen másképp ítéled meg, ha egyhavi fizetésed 30-40%-át kell rá kifizetned, vagy ha 2-3 havi fizetésed teljes összegét viszi el. Nekünk, Mo-on kurvára nincs szükségünk rá. Még jó, hogy ezek a “hülyék” Kaliforniában nem a mi fogyasztási szokásainkat elemzik a termékfejlesztésekkor. Tényleg, az megvan, hogy Mo-on mennyivel kisebb az átlagkereset pl a szomszédos Ausztriához képest?

  24. @zolij7:

    ” iphone alig alig veszit 1-2 ev alatt az arabol hasznaltan” 😀

    Otthon lehet de UK ban vicc kategória. £200-£300 fontot esik az áruk 1-2 éven bellul.

    pl/: iPhone 5s 16 gb, £250 12 hónap garanciával 😀 “Alig alig” veszít az árából amikor kicsit tobb mint egy éve még 500font volt. Igazad van, tokéletes befektetés. Végul is kb 1,5 év alatt a felére esett az ára…és ez egy telefon, az meg csak egy óra. Hozzátenném hogy egyik telefon sem tartja az árát.

    iPhone 6 £539 újonnan, használtam £350-£400 az -100 vagy 200 font 5 hónapon bellul. Zsír. 😉

  25. @AppleFan: semmit nem számít itthoni szempontból, hogy az angoloknál (de egyébként bárhol külföldön) mi a helyzet.

  26. @Jadeye: “Otthon lehet de UK ban vicc kategória.”

    Pont ezért írtam… 🙂

  27. Biztosan nem veszek…
    Egyrészt semmi szükségem még egy "lekicsinyített" telefonra!
    …, de a legfontosabb érv:
    Az én szememben ez nem óra, hanem egy drága játék!!!
    Órákat Svájcban gyártanak!!!!!!!!!!!
    Annyi pénzből, amennyibe ez az "óra" kerül, már bőven lehet válogatni a valódi órák közül, amik ugyan "csak" az időt mutatják, de szépek, elegánsak, pontosak, soha nem kell tölteni (autómata szerkezetes) és egy hozzáértő szemében presztizst is kölcsönöz a viselőjének, szemben ezzel, ami egy elegáns őltönyhöz felvéve legalább annyira vicces mint mondjuk egy mikiegeres óra!

  28. @fish13: összetéveszted az okosórákat a mechanikus óraszerkezetekkel: két külön kategória, nem összehasonlíthatóak.

  29. @diario igen, átgondoltam 🙂 nekem van egy ipad 4em megjelenés óta, mondván webre is fejlesztek azzal tesztelem h azon hogy néz ki. Ez havonta – kéthavonta előveszem megnézem elteszem használat. Amikor meglett, gyakran játszottam rajta timewastereket, 4 fős játékokat (badland, king of opera) ez kitartott 1-2 hónapig. Azóta tényleg csak akkor veszem elő amikor tesztelek rajta valamit, az meg annyira ritka, h addigra lemerül csutka feltöltésről btw 😀

    Környezetemben is ez van, semmi pluszt nem ad, van aki néha játszik rajta, de kb ennyi. Pluszt nem ad. Tudsz rajta netezni, emailezni, de min nem tudsz? Macbook+iphone mellé kb teljesen felesleges… Jó termék, csak nincs szerepe igazából, de attól még beszerezhető, node az apple watchnak még ennyi funkciója sincs 😀

  30. Apple fan vagyok. Illetve inkább voltam addig, amíg foglalkoztak a felhasználóval.
    Az Apple Watch-al szimplán hülyének nézik az embereket. Kipróbálják, el tudnak-e adni valamit, a nevükkel.
    18 óra üzemidő?? (Új korában) 😀 vicc

  31. Egyszerű a kérdésre a válasz: mert kurva drága. Lehet persze ezt megideologizálni, hogy nincs rá szükségem (és tényleg nincs), de az igazság az, hogy rengeteg szart megvesz az ember, amire nincs igazán szüksége, de a józan ész szab egy határt, s nekem ez azon bőven túl van.

  32. Engem az első ipod touch győzött meg arról, hogy apple telefont vegyek a NOKIA N82 után. Igaz csak egy Iphone 3GS-t szereztem be(Akkor jelent meg az Iphone 4.) ami igazából kamera terén visszalépés szerintem még a mai apple termékek sem tudják azt mint a Carl Zeis optikás Nokiák. Ahogy a technika fejlődik az applenél a minőség meg visszafejlődik…

  33. Ez minden csak nem divat ékszer ahhoz túl gyenge ennyi pénzért olyan órát veszek hogy pont leszarom okos e vagy sem. Amit mérnek bele ahhoz elég egy jó karkötő, biztos jópofa híg megjönnek rá az üzenetek de azért ne fizetek meg dollárban sem egy ezrest érte.. Mert amit megvennék az annyiba kerül.

  34. Nem veszel mert felesleges penzkidobas szamomra es haszontalan termek. Megvagyok elegedve az iphoneommal es a macbookkal.

  35. Érdekes, hogy a fitness részét senki sem említette még. És most nem a napi lépés számra meg a kalóriákra gondolok. Nekem pont az tetszik benne, hogy méri a pulzust is. Nézegettem már pulzusmérő órákat, és azt látom, hogy normális, megbizható kb 50 ezer. Tudom hogy ez még mindig jóval olcsóbb mint a watch, de az együtt tud működni a telefonnal, vezérli a programot is amit a futáshoz használok. Telefonnal futok, és az méri a távolságot, zenét jatszik le, de pulzust nem mér. Karpántról leolvasni a kijelzőt nem olyan egyszerű. Ha pedig más jellegű sporttevékenységet nézek, vagy kicsit viszontagságosabb helyzetben kéne használni a telefont, jól jön hozzá egy "okos távirányító". Szóval nekem bejön ez a watch, de nem feltétlen egész nap hordanám (mivel ülő munkát végzek), illetve amikor már barátságosabb lesz az ára, kb 60%-a a mostaninak. Lehet hogy érdemes megvárni az őszt, hátha kijön újabb modell is, és akkor a régebbieket is olcsóbban meg lehet majd szerezni (pl eBay)…

  36. Én sportolok rendszeresen,futok,kerékpározok,úszok és boxolok.
    És egyáltalán nem érdekel,hogy mennyi a pulzusom,vagy az,hogy mivel mérjem meg.De ha esetleg meg akarom mérni,akkor a csuklómra teszem két ujjam és megmérem.
    Szóval szerintem pont felesleges minden tekintetben ez az óra.
    Akinek tetszik az megveszi,ha van rá pénze!
    Ennyi.

  37. Egycsavo: már vannak olyan okosórák amik ios kompatibilisek, negyed áron, tudják mindazt amiket felsoroltál. Használd google barátodat. 🙂

  38. Majd mikor az óra képes lesz mérni a vércukorszintet akkor simán megvenném és szerintem ezzel nemcsak én vagyok így. És szerintem bármelyik vállalatnak versenyelőnyt jelentene egy ilyen eszköz piacradobása. Kiváncsian várom hogy ki fog lépni ezügyben hamarabb.

  39. Befektetés??? Ez nagyon röhejes!:) Mióta volt bármely kütyü jó befektetés? Ezeken bukik az ember a legtöbbet!

  40. Én beszerzek egy watch-t mondjuk a szíjon még vacilálok szerintem a szőtt fémszijas lesz , de a black space nemes acél szíj is tetszik 🙂 . Az arany kiadás a legnagyobb parasztvakítás mivel előbb utobb ez is el fog avulni , és a kutyát nem fogja érdekelni hogy aranyból van. Egy svájci óra ebből a szempontból értékállóbb. Szeretem az órákat ez elsősorban egy kiegészítőként tekintek rá , az ára egy tisottéval vetekszik amire 24 hónap garit adnak és csak az időt mutatja. Hétköznapokra jó lesz , de a Rado-t meg a Hublotot soha nem fogja lecserélni.

  41. Max egy hetvenet adnék érte, persze csak a fémszíjas kivitelben. Tiszta vicc ezek az árak.. Szerintem a 80%-a még ráadásul gagyin is néz ki.

  42. Amig nem birja az akksija addig mint egy Pebble es nem maximum 1,5x a felar addig NO Fucking Way, hogy ezert en penzt adjak. Szerintem ezt nagyon beneztek…

  43. @blake: azért jusson eszedbe, hogy a Pebble esetén az e-Ink/e-paper kijelző csak az a kijelzett kép módosításakor használ nagyon kevés energiát, a megjelenítéshez magához nem, míg bármi LCD esetén kell a háttérvilágításhoz és a kép kijelzéséhez is energia, így sokkal többet fogyaszt. ezt viszont nagyjából ugyanakkora méretű és kapacitású akkunak kell kiszolgálni. sokat kell még fejlődjenek az akkuk és a kijelzők is.

  44. @AppleFun: nem kötekedésből, hanem tényleg kiváncsi lennék hogy van-e olyan óra a watchon kívül ami kb ugyanezt tudja. Hiszen én csak kiragadtam a fitness részét – olyan biztos van ios kompatibilis, de ezen kívül még néhány dolgot tud a watch: értesítések, iphone-on futó programok vezérlése, apple pay… Pl én sokszor szoktam úgy videót felvenni az iPhone-nal, hogy leteszem valahova. Ezek így összességében nyerték el az én tetszésemet. Ezt szerintem más óra nem tudja, de ha igen akkor légyszi segíts nekem melyik az.

  45. @Kable: bizonyos fajta edzéseknél gyakorlat/gyakorlás közben (pláne ha a kezedet is használni kell) nem tudod megállapítani az ujaddal a pulzusodat. Ezért találták ki a pulzusmérőket 🙂

  46. @egycsavo: AppleFan nem fun. :)(amúgy a fun jobban hangzik 😀 )

    Fitness részére értettem. Nem néztem utánna pontosan melyik miket tud mert szerintem az egész okosóra dolog egy zsákutca. cakk-pakk.

    Értesítések: Nekem nem számít, elokapom a telefont megnézem.kész. Válaszolni ugy sem tudsz, max annyit hogy I’m on my way. vagy smiley -t. Lehet hanguzenet is de zajban fix nem fogod használni.

    iphone-on futó programok vezérlése: Mint pl? Spotify, Deezer? Mást nagyon nem tudsz úgy hogy a telefon kijelzoje ki van kapcsolva. De a zene vezérlést a fulesek is támogatják, tehát felesleges.

    apple pay: Telefon helyett az órát odatartani…hát ok yay.

    “sokszor szoktam úgy videót felvenni az iPhone-nal, hogy leteszem valahova”
    : Ebay en (Remote Bluetooth Shutter) £2. (800Ft) . De gyeszerubb ha bekacsolod magad (akár a gyári fulesel is tudod aktiválni) és még telefonon kivágod az elejérol meg a végérol az az 5 másodpercet amikor benne vagy( az kb 1 perces munka.)

    Mindenki azt vesz amit akar, nem lebeszélni akarlak. Biztos jobb befektetés ahogy írtad is várni szeptemberig vagy legalább a kovetkezo óra (ha lesz) megjelenéséig amikor lejebb mennek az árak.

    Minden jót 🙂

  47. Nekem ingyen se kéne. Ha fizetnének egy hónapra 200e-t, akkor hordanám egy hónapig, ha kell, még cikket is írnék róla. De nem hiszem, hogy meg tudnám szeretni, vagy hozzá tudnék szokni. Az iPhone után nekem szükségem volt egy nagyobb kijelzős kütyüre, aztán jött az iPad, amit nagyon sokat használok (a 2-est), most tervezem, hogy veszek mellé egy Air 2-est, de ha lenne még annál is nagyobb méretű (15″ körül), lehet azt vennék. De ennek az órának a divaton kívül nem látom sok értelmét. Van órám egyébként, egy Polar. Fölveszem, ha pulzusmérésre van szükségem, de különben nem, mert kényelmetlen, hogy van a csuklómon valami.

  48. @Blais: látod milyen tudatlan vagy…. csak megkell nézned az órák besorolását. 10 bártól van úszésra vizisportokra, nem azt jeleniti, hogy 100 méterig merülhetsz benne, látod neked találtók ki ezt a gagyi órát.

  49. @raveman1: aranyból is van teljes tokozású, persze nem papír vékony. meg nem is kell megbontani vagy 50 évig.

  50. @Jadeye: ez igaz… de ha ezt felakarnám csatolni előtte a ami rajtam van azt meg le kellene.. és ezért én hozzá hasonlítom.

  51. @egycsavo: Polar H7 mellkas jeladó, pebble kombó nálam stabilan működik. Értesítést látom, zenevezérlés megy, gondolom videót is meg lehet oldani, legtöbb sport alkalmazással kompatibilis, szívritmust fixen látom a kezemen, megtett táv, idő stb / Endomondoval /. Ez akciósan, Black friday stb. 35-ben volt. Apple payt nem tudja:)

  52. Én megtudnám venni , de nem érzem szükségét és nem török pálcát senki felett aki megveszi . Ha tetszik valakinek , vagy szükségét érzi rajta .

  53. Azért nem veszek apple watch ot, mert ennyi pénzért kapok egy Omegát, Longiness, sőt az IWC is szóba jöhet. Szerintem ez semmi más mint profit maximalizálás. Akik komoly órát akarnak venni és feltételezem ennyi pénzért (azok jöhetnek szóba) ők nem apple ba gondolkodnak. Szerintem 250 – 300 EUR körül reális az ár. Nekem jelenleg is 2.500 Eur os órám van ( nem apple 🙂 ) és automata. (nem villannyal megyen :))
    Mielőtt megszólna valaki Iphonet ipadot is használok és meg vagyok velük elégedve de ez az óra ezen az áron röhej

  54. @tewe: összetéveszted az okosórákat a mechanikus óraszerkezetekkel: két külön kategória, nem összehasonlíthatóak.

  55. Pont leszarják azokat, akik “nem veszek mert az óra mechanikus, rolex, iwc, stb” szovegekt mondjak. A legtobb ember nem hord orat, leszarjak hogy az ora mechanikus. Nekik probalja eladni az Apple, hogy hordjanak ujra orat, meghozza az oveket ami tud ezt, azt es nem csak az idot mutatni. A gazdag emberek sem mind hordanak orat, de amikor setal a Lafayetteben a hetvegi bevasarlaskor, akkor meglatja az arany Apple orat ami pont megy az aranyozott iPhoneja melle, valoszinuleg meg fogja venni es telibeszarja, hogy ennyiert vehetne Rolexet is, mert 50 ev mulva ugyannyiert lehet eladni, mert ezt meg foleg leszarja. Ahogy azt is, hogy ket ev mulva mar elavult lesz a technika, mert ha olyanja van a vasarlas utan egy hettel vesz maganak meg egyet.

    A 350 dollaros Sport az, amit gyakorlatilag barki megengedhet maganak es ha egy kicsit geek, vagy erdekesnek talalja a fittness funkciokat, megveszi. Itt sem “az ora mechanikus” szoveg az erdekes, vegyel azt, ha neked az, a tobbseget ez rohadtul nem erdekli.

    A rozsdamentes acelbol keszult mar jo ekszernek is, azzal meg tudjak fogni azokat is, akik ekszerkent is tekintenek az orara, de kulonosebben a mechanikus mivolta nem hozza lazba. Kicsit tobb penze van, kicsit geek, megtetszik neki, megveszi.

    En egyebkent valoszinuleg nem veszek, nem azert mert nem tetszik, mert szep. Hanem nem gyoztek meg arrol, hogy mi az amit magatol tud. Igy pedig nem fogok ujra orat hordani.

  56. Én személy szerint azért nem vennék mert alapból sz@rul néz ki, és ennyi pénzért órát veszek! Ha már az a neve! G-Shock-ot hordok! Nem "okosóra", de ez is jelez, bármiféle értesítés érkezik a telefonomra (hívás, nemfogadott, üzenet…stb) bluetooth segítségével! Ami nekem a legfontosabb szempont az hogy ütésálló! (fontos a munkám miatt) bírja a kiképzést! Ami az Apple "óráról" nemigen mondható el! Nem kell ahoz dolgozni benne, hogy megtörténjen a baj! (sietsz valahova és oda koccintod az ajtófélfának :D) de ha valakinek ez a parasztvakítás kell…

  57. Mindenki nyugodjon le! ;0))) Sokat fognak eladni. Nagyon sokat. Majd csak figyeljétek az eladási mutatókat. Az hogy a csóró országokban mint a miénk nem megy majd annyira, nincs jelentősége. Peace!

  58. maga az otlet teccig, de addig míg legalább pár napot nem bír ki, nem teljesen vízálló nálam felejtos.
    iphonokban is már csak a vízállóságot hiányolom , nem érdekel a sok magömlés meg a mittudoménmilyen grafikus mag. i4s emen is szepen mennnek a dolgok, 5srol nem is beszélve. ha vízálló lenne elso lennék a sorban tutira.

  59. Én biztosan nem veszek, mert nincsen szükségem okos órára!
    Ha vennék, akkor azért nem apple-t, mert annyit nem ér, mint amennyibe kerül, az akkuja förtelmes lesz a hírek szerint és, mert nem bízom az Apple-ben, hogy működni fog korrektül.

  60. @ef-dani: Teljesen egyetértek.

  61. @ef-dani: Gazdag emberek= sík hulyék.

    “telibeszarja, hogy ennyiert vehetne Rolexet is, mert 50 ev mulva ugyannyiert lehet eladni, mert ezt meg foleg leszarja. Ahogy azt is, hogy ket ev mulva mar elavult lesz a technika, mert ha olyanja van a vasarlas utan egy hettel vesz maganak meg egyet.”

    ha az apple ilyen emberket akar a táborába, hajrá… 🙂

    Na én az ilyen emberekre mondom hogy annyi eszuk van mint egy marék osszetaposott lepkének. (ha valaki nem értené : nulla) 😀

    És én ezt látom hibának. Az apple nem azzal próbál megnyerni minket( a nem annyira gazdag réteget), hogy egy olyan órát ad ki amitol bokán fosod magad, és azzal a gondolattal kelsz és fekszel, hogy akkor is bemész túlórázni érte mert KELL. Instant get, ahogy az elso iPhone-ok nál is volt. NEM. Most inkább arra építkeznek hogy kinek van annyi pénze hogy észre sem veszi hogy kiadott érte £500-ot. Aztán meg kidobja mert rájon hogy fos színt választott aztán vesz másikat.

    Ez egy nagyon rossz irány. Adjunk el (legalább is próbáljuk meg eladni), ilyen specs el, aztán ugy is megveszik a birkák. És most a birkák alatt a nagyon gazdag réteget és azokat értem akiknek fingjuk sincs hogy minek kell de kell mert miért ne, nem azért mert mit tud és wow.

    “…nem gyoztek meg arrol, hogy mi az amit magatol tud. Igy pedig nem fogok ujra orat hordani.”

    Ennyi. koszonom szépen. 😉

  62. nem ertem mire fel ez a nagy fikazas. irjatok az 500 fontos arat de nem 500 fonttol indul az ara hanem 300 fontnal.. ok az a sport verzio de akkor sem 500nal indul. Akku: pebble-n kivul (es azert akarmennyire is eink azert az kivanni valokat hagy minosegben maga utan az amoledhez kepest) EGYIK ora sem nyujt ennel tobb uzemidot. Azt nem ertem hogy a samu, a sony, az lg mind kihozta a sajat orajat megis az apple (pedig a mezonyben az gyik legjobb) kapja a legnagyobb fikazast.. vannak cikkek amik azt bizonyitjak hogy a regi iphone-ok egyertelmuen jo visszhangot es instant get feelinget valtottak ki? mert en csak arra emlekszem hogy az iPhone akkor ugyanilyen megosztottsagot valtott ki mint most…

  63. … mint most a Watch…

  64. @kchris:

    “EGYIK ora sem nyujt ennel tobb uzemidot.” Ez úgy baromság ahogy van.

    LG G Watch R 2 nap, Moto 360 2 nap, Samsung Gear 2 (2nap), Samsung Gear Fit 3 nap,

    http://www.tomsguide.com/us/best-smartwatches,review-2156.html

    “a regi iphone-ok egyertelmuen jo visszhangot es instant get feelinget valtottak ki?…mert en csak arra emlekszem hogy az iPhone akkor ugyanilyen megosztottsagot valtott ki mint most…

    Nézd meg a videót amikor Steve Jobs bemutatja a nagykozonségnek az elso iPhonet, azóta sem volt semelyik bemutatón akkora ováció. Foleg amikor a képet zoomolja vagy gorgeti a kontactokat. Rosszul emlékszel szerintem.

    “vannak cikkek amik azt bizonyitjak hogy a regi iphone-ok egyertelmuen jo visszhangot es instant get feelinget valtottak ki?”

    http://www.nytimes.com/2007/06/27/technology/circuits/27pogue.html?pagewanted=all&_r=0

    “Talk about hype. In the last six months, Apple’s iPhone has been the subject of 11,000 print articles, and it turns up about 69 million hits on Google. Cultists are camping out in front of Apple stores; bloggers call it the “Jesus phone.” All of this before a single consumer has even touched the thing.”

    Rengeteg cikk van keress rá (first iPhone review 2007)

    Persze hogy éri kritika, mert mindenki tobbet várt.

  65. Akárki akármit mond, fontos a karon az óra. Persze amit sosem kell tölteni, sosem kell beállítani az időt rajta és még vízálló is.
    A telefont nem tudod minden esetben azonnal előkapni, pl fürdőben vagy sportolás közben.
    Én óra párti vagyok az iPhone mellett.

  66. @expa: “A telefont nem tudod minden esetben azonnal előkapni, pl fürdőben vagy sportolás közben.”

    Ez teljesen így van, a probléma az, hogy az órád ott van a kezeden, csak nem tudsz vele mit kezdeni. 🙂 Telefon nélkul életképtelen, mégcsak alkalmazást sem tud egymagában futtatni. :/

  67. @AppleFan: szeretnék én olyan sík hülye lenni, hogy a Lafayetteben hétvégente be tudok járni több tízezer dollárt elkölteni. A mondandód többi része ebből a kiindulásból hülyeség.

  68. @ef-dani: A kérdés egyébként nem arról szólt, hogy ki és miért fogja megvenni, hanem, hogy mi megvennénk-e!:) Én már megkaptam, hogy feltételezgetek, amikor vádaskodok, Te sem tudod biztosan, hogy az általad leírtak megveszik-e majd! Egyébként szerintem is igazad van, meg fogják venni.

    Nem igazán lesz rá kereslet, remélem rájönnek, hogy először működő eszköz kell, utána az extrák!

  69. @kchris: Azért a fikázás, mert egy, igazából semmi annyiba kerül, mint a telefon és nem ad semmi pluszt.

  70. @ef-dani: Nem ez volt a lényege amit írtam. Szovegértés egyes.Ulj le. 😀

    Olvassd el megint, és ha kell akkor újra.

    Segítek kicsit:

    “És én ezt látom hibának. Az apple nem azzal próbál megnyerni minket( a nem annyira gazdag réteget), hogy egy olyan órát ad ki amitol bokán fosod magad, és azzal a gondolattal kelsz és fekszel, hogy akkor is bemész túlórázni érte mert KELL. Instant get, ahogy az elso iPhone-ok nál is volt.”

  71. Én a cikk írójának a véleményére lennék kíváncsi, hogy a pebble óra mennyire vált be? Az új ami kijön pont úgy néz ki mint az iwatch… Köszi! 😉

  72. Nike fuelbandom van, szeretem. Sajnos 2 év használat után tönkrement a gombja. Monitorozza a napi mozgásom. A sors furcsa fintora hogy azelött ment tönkre hogy megvettem volna hozza a polár mellkasszíjjat. A kettő együtt annyiba kerülne mint az apple órája. Így nem kérdés mit veszek… Volt alkalmam tesztelni a polár szíjját. Jó, de nekem kellemetlen érzés volt viselni… Nem mellesleg apple fan vagyok, emiatt vártam a bejelentése óta. Bár kétségtelen a szíjjak baromi drágák. Az eredetik mármint… 😉

  73. @AppleFan: az ilyen szakértő cikkeket talán inkább ne forszírozzuk. az Apple Watch bejelenése sem 2015. március 9-én, hanem 2014. szeptember 9-én történt.

  74. @Jadeye: ezt többször is írtad, de nincs igazad. A almawatch nem céleszköz, ami csak sportolásra használhtó, hanem egy multifunkcionális eszköz, így sima óraként is jogos lehet az összehasonlítása (főleg, ha valakinek nincs szüksége az “okos” funkciókra). Ez egy ÓRA (ahogy a neve is mutatja), így hát mindennel versenyben van, ami szintén óra. Nyilvánvaló, hogy akik ezt az érvet hozták fel ellene, azok számára ez a döntő szempont a mérlegelésnél.

    Előrebocsátanám, hogy nem szeretem az órákat, nagyon régóta nem is hordok, kimondottan utálom, ha van a kezemen bármi (óra, ékszer, stb). Másodrészt Apple rajongó sem vagyok, bár az iPhone-t a világ legjobb telefonjánk tartom, és nem is fontolgatom más típus megvételét, a cég számítástechnikai szortimentje teljességgel hidegen hagy. A gyerekemnek vettem egy iPad minit, mert az is jó, nekem nem igazán kell. De ennyi.
    Ahogy én látom a céget, nagyon jól belenyúltak a dolgokba, fantasztikus, amit az elmúlt tíz évben összehoztak, de ahogy én látom, ez a lendület kifulladóban van, egyre inkább erőlködésszagúnak tűnnek a termékeik. Van egy mondás: ha az embernek csak egy kalapácsa van, mindent szögnek fog nézni. Sajnos Jonathan Ive az Apple kalapácsa, és úgy tűnik, mostanában csak vele csapkodnak jobbra-balra. Nyilván kettőnk közül ő a zseni, ezt egy másodpercig sem vitatom, de az én szerepem ebben a “harcban” nagyon egyszerű: fogyasztóként döntést kell hoznom.
    Márpedig az aWatch esetében ez a döntés, mindenféle különleges számolgatás és mérlegelés nélkül egy teljesen egyértelmű nem. Valaki írta, hogy ingyen se kéne neki, én pont így vagyok vele. Nincs az egész terméknek egyetlen olyan jellemzője sem (kinézet, képességek, ár), ami a legkisebb mértékben is csábítana. Eleve szerintem egy elkapkodott, átgondolatlan termék, amit most alapos marketingmunkával pumpálnak felfelé. Megértem, persze, hogy a konkurencia már nagyon intenzív volt a területen, így mindenképp lépni kellett vele, de technikailag súlyosan kompromisszumos az óra, márpedig az Apple – szerintem – nem kimondottan a kompromisszumok cége. Nyilvánvaló (az erőlködésük is), hogy eladják az egészet valami forradalminak és nélkülözhetetlennek, de sajnos ennek nem most és itt van az ideje. Szerintem. Másrészt az óra csúnya. Nem, nem csúnya, kimondottan ocsmány. És ami még rosszabb, röhejesen ocsmány, entellektüel módon nevetséges, mint a vénasszonyok, akik naftalinaszagú szőrmekalapban és cérnakesztyűben, eltartott kisujjal iszogatják a kávéjukat. Nagyon menőnek akar látszani, de közben sehol se állja meg a helyét, úgy néz ki, mint egy szállodai miniszappan, amit valaki áramvonalasra szopogatott. A méretéhez képest baromi vastag, bumfordi, nem elegáns, nem technokrata, hanem (a legnagyobb bűn következik!!) SEMMILYEN!
    Bár írtam, hogy nekem ingyen se kéne, de külön örömforrás az ára. Értem én, hogy az Apple mindenben a prémiumszegmenst célozza, de ez így sírvaröhögős. Eleve vicces olyanokat olvasni, hogy “nekem ez még 150ezret megér” (persze ez nyilván számomra vicces elsősorban, aki nulla értéket találok benne), de a negyedmilliós, meg hasonló árak egyszerűen elképesztőek. (Most nem is térek ki minden viccek leghalálosabbjára, a többmilliós aranyalmára, nyilván lesz arra is kereslet, mint ahogy az aranytelefonokra is van.) A szíjakról is képes úgy beszélni az Apple, hogy szinte látszik a keze a pult alatt, ahogy maszturbál a gyönyörűségtől. Húú… Szííííj… Mágnestarcsa! Csak kéccá’ dollár plusz. Jézusom, nevetséges.
    Az egész óramizériát már most, még a piacra kerülése előtt annyira mérhetetlenül CIKINEK érzem, hogy talán még akkor se hordanám, ha amúgy bejönne. Tuti vinnyogni fogok a röhögéstől, ha meglátom valakinek a kezén, hasonlóképpen ahhoz a szánalomhoz, mint az iPhone-okról küldött levelek némelyikének a végére beszúrt “sent from my iPhone” üzenet láttán fog el.

  75. @Before: a mechanikus óraszerkezet mechanikus. ez egy digitális multifunkcionális eszköz, amiben az óra funkció – ahogyan te is írod – gyakorlatilag sokadrangú, de maga a szerkezet legkevésbé sem mechanikus. innentől szerintem két teljesen külön kategória, így kár összehasonlítani bármely mechanikus szerkezetű órával, mert sem felépítésében, sem működésében nem egyezik vele, mindössze egy hordható szerkezet, ami az órát is képes kijelezni. hovatovább: miért csak az Apple Watch esetén látom a szeptemberi bejelentése óta, hogy folyamatosan a drága mechanikus órákhoz hasonlítgatják, és miért látni csak elvétve olyat, hogy más, az okosóra-kategóriába eső eszközhöz mérik? kissé sarkítva ez olyan, mintha a régi, tárcsás vezetékes telefont hasonlítanád össze bármely mobiltelefonnal: mindkettővel lehet telefonálni (értsd: kijelzi az időt az óra), de az egyik működése mechanikus/elektromos, a másik meg mechanikus alkatrészek nélküli (jó, a hangszóró felépítése kissé mechanikus a membrán miatt, vagy ugye a vibra motor, és az autofókusz által mozgatott lencsetagok a kamerában) digitális eszköz, sok olyan funkcióval, amire a mechanikus szerkezet felépítéséből adódóan nem lesz képes.

    a ‘Sent from my iPhone” alapértelmezett beállítás, ha valaki nem állítja át vagy nem törli ki, automatikusan a válasz végére teszi: ennek célja azt jelezni, hogy mondjuk ne küldj vissza 50MB-os csatolmányt, vagy mondjuk egy mókás flash játékot.

  76. @Jadeye: Mivel az Apple óraként (szép, ékszerként is viselhető óraként) is pozícionálja a terméket, az ezirányú összehasonlítás pont olyan jogos, mint bármilyen más fajta. Értem a logikádat, nyilván egy teszten teljesen értelmetlen lenne az összehasonlítás egy mechanikus órával, de a vásárlás során sokak számára ez egy nagyon fontos, nem kevésszer döntő szempont, és mint ilyen teljesen jogos meglátás. De ebben a topicban pont az a kérdés: veszel-e, és miért nem… Van, aki ezért nem, hiába ágálsz ellene, hogy nem logikus.

  77. Jadeye: Ezt hol irták? Nem találom. :/

  78. @AppleFan: “A válaszadók fele amúgy arról sem tudott, hogy a múlt hétfőn megvolt az okosóra bejelentése, ami főleg akkor furcsa, ha tudjuk, mekkora csinnadrattát generált az Apple az esemény köré.”

  79. Nem veszek.
    1. drága
    2. nincs szükségem, sőt még késztetés sincs bennem, h a kínált funkcióit használjam
    3. hiszek az összeesküvés elméletekben (lehallgatás, követés, stb)
    4. óra = mechanikus, amit minden kézzel kell felhúznod.

  80. Amíg nem önálló eszköz, addig sok értelme nincs, a kis kijelző pedig visszalépés ennél a koncepciók jobban tetszettek. Egyértelműen nem veszek, és nem az ára miatt.

  81. @Jadeye: koszi megvan 🙂

  82. @Jadeye: Tisztaban vagyok vele, hogy az Apple Watch LCD a Pebble pedig most mar szines e-Ink. Valoszinuleg szebb a kepe az LCDnek es az Apple oraja nem muanyag tokozasu. De ez nem mentseg arra, hogy hasznalhatatlan legyen mert az uzemido nem eri el az egy napot! Mar igy is eppen eleg cuccot kell toltogetnunk. Raadasul ennek egyedi toltoje van, hogy meg az is bonyolitsa. Mar bocsanat, de Steve Jobs idejeben igy nem kerult volna ki egy termek.

  83. (A moderálási elveink megsértése miatt a hozzászólást töröltük.)

  84. Miert töröltök kommentet mikor csakis az igazság van benne? 😀

  85. @szentirmaipeti: Engem nem zavar az igazság, de nem ide tartozik. Ha szeretnél valamit innentől emailben vedd fel velem a kapcsolatot. Köszi.

  86. @szentirmaipeti:
    Mit írtál, ami kicsapta a biztosítékot?

  87. @Before: elobb utobb ez is ki fogja forrni magat, es meg lesz az az ora ami a Te elvarasaid is teljesiti. az iPhone mar soksok eves okostelefon evolucio eredmenye.. tudom mert sok fele pda-m es akkori “okostelefonom” volt. mindenesetre ha az okostelefonokat nem hasonlitjuk egy noki 100-as tudasahoz akkor szerintem az orakat sem lehet csak igy osszehasonlitani. a mizeriat meg en velemenyem szerint nem a fanok kezdtek hanem a sorozatos fikazo cikkek gerjesztik, nyilvan reszben tudatosan, mert Ezzel lehet kattintást generalni.

  88. @Zsolti: Azt hogy dagadt vagyok, ami különösebben nem érdekel, de nem ide tartozik. Az pedig csak őt minősíti, hogy ezzel kapcsolatban regisztrál és hozzászól a bejegyzéshez, mert szerinte ez a legfontosabb.


Add a Comment