fbpx Skip to content

Az Apple hétfői eseményén a jelenlegi Retina MacBook Pro és MacBook Air család is frissült. Pontosabban csak a 13 colos rMBP kapott frissítést, a 15-öshöz nem nyúltak. Ezzel szemben a 11-es és 13-as MacBook Air is frissült.

macbooker

Mindkét termékcsalád megkapta az új generációs Broadwell processzort, így nem sokkal ugyan, de 5-10%-kal gyorsabbak lettek az Apple hordozható gépei, legalábbis ami a processzort illeti. Azonban ez a frissítés itt nem ér véget.

A MacBook Air megkapta az új Intel Iris 6000-es grafikus magot, ami megint csak picivel jobb mint az elődje, a Retina MacBook Pro-k pedig a 6100-ra keresztelt GPU-val érkeznek. Memória frissítést nem kaptunk, azonban az SSD sokkal gyorsabb lett. Nézzétek meg az alábbi videót:

Az SSD valóban brutális sebességre képes, a jelenleginek majdnem a kétszeresére. Ez azt jelenti, hogy másolás, és íráskor már bőven tapasztalhatjuk azt, hogy az új készülékek gyorsabbak az elődeiknél, azonban amikor a processzorra támaszkodunk, nem fogunk észrevenni különbséget. Egyébként a Broadwell miatt a rMBP és a MacBook Air is tovább bírja, ha akkumulátorról használjuk őket, mivel az új processzorok kevesebbet fogyasztanak. Előbbinél, tehát a rMBP-nál 10 óra, a MacBook Airnél pedig 9-12 óra típustól függően.

Úgy gondolom, a 2012-2013-ban vásárolt eszközeinket már érdemes lecserélni erre, persze számoljunk azzal, hogy most épp emelkedtek az árak. 🙁

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Nekem 2011es Air I5 1,7ghz van de nem szukseges lecserelnem. Amire kell nekem arra tokeletesen eleg.

  2. egyetertek, nem hiszem hogy annak a gepnek lassabb cpuja lenne mint a most bemutatott 12-es macbooknak…


Add a Comment