fbpx Skip to content

Szeretem a kreatív magyar fejlesztéseket, és a Feelit egy olyan világszínvonalú alkalmazás, ami mellett nem lehet elmenni.

feelit-cover_2048_1152_2

Magyar Miklós keresett meg minket ezzel az alkalmazással pár hete. A Feelit, ahogy a neve is mutatja, az érzésekről szól. Nem véletlenül van a szemünk mellett 1 pár fülünk is, és pontosan ez az, ami megfogta az ötletgazdát is. Na de miről is van szó?

Egy téli alkalommal jöttem hazafele autóval ismerőseimtől estefele, és szakadt a hó. Nagyon szép látvány volt, de önmagában egy feledhető pillanat volt. Hallgattam a rádiót és a hírek után beraktak egy “téli” számot, amiben a hóesésről énekeltek (Let it snow). Ez a pillanat különösen intenzív volt és úgy döntöttem ezt megörökítem, mivel együtt a kettő (kép és hang) sokkal többet váltott ki belőlem! Elővettem a telefonom, először csak le akartam fotózni és miközben megnyitottam a fotó alkalmazást rájöttem, hogy ez a kép senkinek se fog többet jelenteni egy havas képnél csak nekem (idővel talán nekem sem), mert én emlékszem az adott pillanatban bennem kavargó érzésekre. Aztán gondoltam, akkor csinálok egy videót, dehát semmi értelme nem lett volna egy 10 másodperces videónak ami gyakorlatilag “semmiről sem szól”. Ez volt az a hazaút ami után úgy gondoltam, hogy szeretnék egy “helyet”, ahol az ilyen érzéseket illetve pillanatokat meg tudom osztani másokkal vagy legalább saját magamnak el tudom menteni.

A remek ötlet mellé a Feelit fejlesztője nem volt rest és elkészített egy igen színvonalas alkalmazást is, ami akár Instagram-méretűvé is kinőheti magát.

feel_detail

Hogy mi is az a Feel? A Feel nem más, mint egy kép és egy hang együttese.

Ez a funkció elérhető mindenhonnan az alkalmazásból, jobb felül a kis kamera ikonra kattintva beúszik a felület. A főbb “fázisok” egy középső csíkon találhatóak: kép, hang, effekt. A kép fül alatt lehetőségetek van készíteni egy fotót, vagy egy, már elkészültet kiválasztani a telefonotokból és megvágni. Ezután a hangjegy ikonra kattintva három különböző módon csatolhattok zenét a képetekhez hangfelvétel, iTunes vagy akár a saját könyvtáratokból.

create_feel_iTunes

Ha a Select from iTunes gombra nyomtok, akkor szabadon kereshettek az iTunes-ban elérhető összes zene között. Miután kikerestétek, amire gondoltatok, nyomjatok rá az adott számra. Ekkor elkezdődik a zene lejátszása (ez az Apple által engedélyezett ingyenes preview rész). Ha megtetszett egy szám, kattintsatok a Select song Preview-ra vagy akár közvetlen meg is tudjátok vásárolni az iTunes Store-ból. Mikor innen választotok zenét, a rendszer kikeresi Spotify-on a zenét, és ha barátaitok rendelkeznek Spotify premiummal, akkor a teljes szám meghallgatására is lehetőségük van, továbbá ha megtetszik nekik a szám, egy kattintással akár hozzá is adhatják a Playlistükhöz.

Ha netán külföldön vagytok, ahol nincs mobilinternet, vagy csak valami okból nem sikerült a feltöltés (rossz térerő, stb.), akkor sincs probléma, mert minden Feel automatikusan mentésre kerül a telefonon. Ezeket megtaláljátok az Offline feels menüpont alatt. Itt bármikor újra szerkeszthetitek és feltölthetitek, ha már van internet.

explore

Az alkalmazás számos funkcióval bír, taggelhetjük, megoszthatjuk képeinket, követhetünk másokat, de akár az Explore-ba, vagy a Top Rated-be is bekerülhetünk 1-1 képpel, érzéssel, és ezzel nagyon gyorsan népszerűek lehetünk. Összességében egy nagyon jól eltalált magyar fejlesztésről beszélünk, ami természetesen ingyenes és reklámmentes, így a letöltése úgymond kötelező! 🙂

[appstore id=”787217970″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Ez marhajó. Rengeteg alkalmazás tetszik, de egyszerűen nincs időm használni. Gondolom ha valami szépet akarok összehozni, nem egy perc…

  2. érdekessen hangzik kipróbáljuk, a fejlesztőnek meg gratula és sok sikert!
    🙂

  3. Magyar menü ! Pls. Biztos nagyon nehez lenne magyar valtozatba is megcsinalni .

  4. Mrisz: nem nehéz, csak szégyenli, h Magyar… Nézz csak körűl, az összes lengyel fejlesztő támogatja a saját anyanyelvét meg a többi, csak az ilyen …(nemíromle) fejlesztök szarn@k a fejükle! Magyar összetartás nuku! Ennyit erről

  5. Nem rossz nem rossz, bar ez maximum otthonra jo vagy amikor van egy kus nyugi.. Nem fogok utkozben vagy a metron zene reszletet ala vagni meg "szarakodni", de 2. Insta alternativanak tok jo.

    renczprolland a nevem


Add a Comment