fbpx Skip to content

Az iOS-ben régóta megtalálható a nyomtatási lehetőség, az AirPrint, de amolyan Apple-ös módon csak, vagyis egyszerűen csak működik, de ha már komolyabb beállításokra van szükséged, akkor érdemes plusz alkalmazást letölteni az App Store-ból.

printer_pro_cover

A legjobb nyomtató alkalmazás iOS-re a Printer Pro a Readdle-től, ami ráadásul most ingyenesen tölthető le pár napig a 7 eurós árcédula helyett.

Az iOS-en alapból elég kevés beállítási lehetőséggel tudunk nyomtatni, sőt leginkább semmilyen beállítási opciónk nincs, csak azt tudjuk kiválasztani, melyik AirPrintes nyomtatót szeretnénk használni, illetve hány példányban kívánjuk az adott képet vagy dokumentumot kinyomtatni. Ez, valljuk be őszintén, édeskevés. A Printer Pro segítségével viszont olyan beállítási lehetőségeket kapunk, mintha gépről nyomtatnánk, így beállítható a papírméret, a papír tájolása, hogy mely oldalakat kívánjuk kinyomtatni, hány oldal kerüljön egy lapra, stb.

printer_pro

Ezeken kívül számos apró okosságot is magában rejt a Printer Pro, amiből nézzünk is meg párat. Weblapok nyomtatása igazán egyszerű és jópofa módon lehetséges. Az alkalmazásban nincsen böngésző, ezért Safariban kell az oldalt megnyitni és a betöltés után a http:// elég be kell írni egy ‘p’ betűt, aminek a segítségével az adott weblap megnyílik a Printer Pro-ban, ami PDF-et csinál belőle, amit már könnyedén nyomtathatunk.

Sokan nem bíznak a felhő alapú telefonkönyv tárolásban, félnek, hogy elveszhet, vagy hozzáférnek nem megfelelő személyek, szervezetek, így a névjegyzékük csak a készüléken van meg. Viszont amennyiben a készüléket elveszítik, valaki ellopja vagy épp tönkremegy, akkor az összes telefonszám is mehet a kukába. Erre a problémára is kínál megoldást a Printer Pro, ugyanis akár egy névjegyet, de akár az egész névjegyzéket pár gombnyomással kinyomtathatjuk.

Az iOS 8-as kiegészítőnek hála rengeteg funkciót elérhetünk, anélkül, hogy magát a Printer Pro-t meg kellene nyitnunk, így a nyomtatás iOS-ről még könnyebbé válik.

Érdemes akkor is leszedni a Printer Pro-t, ha most nem is rendelkeztek AirPrintes nyomtatóval, vagy épp nem tervezitek, hogy iPhone-ról, vagy iPadről fogtok a közeljövőben nyomtatni, mert elég hasznos alkalmazás és amúgy nem éppen a legolcsóbb.

[appstore id=”393313223″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Köszi a cikket, már régebbtől használom, szeretem.

  2. Nekem wifi-s nyomtatom van, ez a tipusa: Samsung Xpress C410W
    Most nincs nálam, ezért nem tudom kipróbálni.. Ezzel mehet?

  3. @Put2: Ha a nyomtató támogatja az AirPrint-et, igen. (bár, Samsung esetében ez kérdéses lehet…)

  4. NFC-t támogat..

  5. Nagyon kiraly, erre volt szuksegem, koszi

  6. Samsung c410 nem tud kapcsolodni.

  7. hali! egy sima NAS Szerverrel, illetve egy usb-s ruterrel, megoldhato egy nyomtato csatlakoztatasa? koszi a valaszt!


Add a Comment