fbpx Skip to content

Az elmúlt napokban annyi pletykát lehetett olvasni külföldi oldalakon, hogy inkább összesítve írjuk le nektek.

9099-553-MBA11-PFL_MBA13-PFR_Mail_iPhoto_PRINT-l

Az első talán pletykánál is több most már, hogy még februárban érkezhet egy MacBook Air frissítés. Több helyről is lehetett már hallani, hogy az Apple egy eseményt tervez, azonban egyelőre még csak a hónap elején tartunk és meghívót sem kapott senki.

A hírek szerint ez MacBook Air frissítés valószínűleg megkapja majd az új Broadwell processzorokat, amiket még januárban jelentett be az Intel. Így ez csak egy “csendes” frissítés, tehát nem lesz emiatt keynote, csak pusztán kicserélik a gépekben lévő processzort, esetleg több memóriát kapnak. Ilyen szokott lenni félévente az Apple-nél, így nem lepne meg, hogy ez februárban tényleg megtörténne.

Továbbra is csak pletyka szintjén van a 12 colos MacBook Air és a retina kijelző is, talán 2015 közepén vagy végén kaphatjuk meg őket.

iOS-8-top-10-header-1024x494

Az Apple már dolgozik az iOS 8.4-en és az iOS 9-en is, legalább is a MacRumors ezt állítja. Míg az iOS 9-ről semmit sem tudunk, az iOS 8.4-ről az a hír járja, hogy a Beats zene streaming szolgáltatást beépítik a rendszerbe. Ezzel végre az Apple is elindulna a Spotify és egyéb más streaming szolgáltatók felé. Kíváncsi leszek, mikor fog ez megtörténni. A 8.4 megjelenése valószínűleg az Apple Watch után várható.

Ugyancsak külföldi pletykák szerint az Apple nem fog beszállni a megapixel harcba, így továbbra is 8 megapixeles kamerát kaphat az iPhone 6s, ami ugye idén ősszel érkezik majd. Ha folytatják az eddigi frissítést, akkor külsőleg egyáltalán nem, vagy csak kis mértékben fog változni a készülék, és maximum jobb processzort vagy több memóriát kaphat, de a kamera csak nagyon picit változhat, ha változik egyáltalán. Igazából semmit sem tudunk még róla, de ne várjunk hatalmas frissítést. 🙂

dexcomwatch-800x439

DexCom vállalat bejelentette, hogy fejlesztés alatt van egy olyan alkalmazás az Apple Watch-ra, ami a cukorbetegeknek nyújthat hatalmas segítséget. Az óra segítségével mérhetjük a vércukorszintünket, már csak a kérdés, hogy az Apple mennyire engedélyezi majd a vállalat számára a szenzorok használatát, mint tudjuk, jelenleg ez lehet a szűk keresztmetszet, illetve hogy a szenzor képes-e erre. Jelenleg a DexCom bőr alá ültetett chipek segítségével küzd a betegség ellen. A nehézséget jelentette még az is, hogy az amerikai hatóság, az FDA a vércukorszintet mérő eszközöket és szoftvereket úgynevezett “Class III medical device” kategóriába sorolta, így komoly vizsgálatnak vetette alá őket az engedélyezés előtt. Időközben a NightScout rendszer elterjedésének és a DexCom által fejlesztett iPhone-os alkalmazásnak hála az FDA is változtatott az engedélyeztetésen.

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. A vércukor mérés lehetősége nagy dobás lenne! A legnagyobb.

  2. ios 9 nem az optimalizációról és a stabilitásról fog szólni, mert sok a panasz az opredszerre. vagy ilyeneket nem szerettek megosztani?

  3. @aggressor: de szeretnék, ha hinnénk benne. Mivel eddig nem sikerült ez az Apple-nek.

  4. Én azt is olvastam, h az új iPhone nyomásérzékelős érintőképernyőt kaphat…. Majd meglátjuk!

  5. @admin: A Feri nem barátod? 🙂
    Na mindegy mert a droidokat is aki csak picit is konyít hozzá főzött rommal használja, mert a gyáriakat nem szeretik sokan, sok benne a felesleg és lassabbak is mint az optimalizált romok. Ergo az sem csúcs OS! Mindeben ott a hiba, csak sajna főzött IPSW.t nem tudnak csinálni, pedig ráférne az Apple-ra egy kis bemutató, ha mondjuk az XDA-s srácok kidobnának pár jó és gyorsabb IOS-t mint amit az Apple!
    Lehet ők is úgy tennének mint az NNG, hogy csinálnának egy brigádot akik mindenhonnan töröltetik a kalóz navikat, amik sokkal többet nyújtanak mint az általuk nem olcsón nyújtott verzók!

  6. @gunar: Ennyi ténynek beállított feltételezést egyetlen hozzászólásban ritkán lehet olvasni.


Add a Comment