fbpx Skip to content

Tegnap volt a Goldman Sachs évente megrendezésre kerülő Technológia és Internet Konferencia névre keresztelt rendezvénye, ahol Tim Cook is beszélt pár dologról, így természetesen szóba került az áprilisban várható Apple Watch is. Ezen kívül beszámolt az Apple Pay meglepő sikerességéről, de szót ejtett az adatvédelemről, az Androidról és a kínai nyitásról is.

tim-cook-290513

A Campus 2 építkezésének friss hírei mellett Tim beszámolt még arról is, hogy a First Solar nevű céggel összefogva egy 850 millió dolláros beruházás keretében 1300 hektáros napelemfarmot is építeni fognak, amely képes lesz energiával ellátni nem csak az új Campus-t, de a Kaliforniában található adatközpontot, irodákat és az 52 retail store-t is. Az alábbiak Tim Cook szavai.

Az Apple Watch-ról

Nem mi voltunk az első cég, aki MP3-lejátszót készített. Talán már nem emlékszünk rá, de rengeteg különböző ilyen készülék volt jelen a piacon annak idején. Viszont alapvetően nehézkes volt használni ezeket. A felhasználói felület igazán rossz volt, majdnem hogy PhD-s végzettség kellett a használatukhoz. Nem igazán maradtak meg az emberek emlékezetében ezek az eszközök, nem nyújtottak előrelépést.

apple-watch

A tablet üzletág ugyanilyen volt. Rengeteg tablet volt elérhető, amikor az iPad megjelent, de egyik semmi egetrengető. Az okosóra kategóriát is hasonlóképp látom. Temérdek dolog elérhető, amelyet okosórának (smartwatch) neveznek. Én nem vagyok biztos abban, hogy bármelyiket is annak lehetne nevezni. Egyik sem változtatta meg azt, ahogyan az emberek az életüket élik. Nekünk ez a célunk: meg akarjuk változtatni azt, ahogyan az emberek élnek.

watch_cover

Az Apple Watch esetén az emberek számára az egyik meglepő dolog az lesz, hogy milyen széleskörűen használható. Nyilvánvalóan ez egy precíziós időmérő eszköz is. A kinézete egyszerűen fantasztikus. Elképzelhető, hogy valakinek más színű vagy típusú szíj tetszik: a variációk száma elképesztő, a személyre szabhatóság ilyen téren hihetetlenül nagy. Ezen felül néhány olyan új, előremutató kommunikációs lehetőséget is biztosít, amelyekre korábban nem volt lehetőség. Én például folyamatosan használom Sirit az órámmal. De elérhetjük az értesítéseket is az órán. Ha pedig a sporteredményeket vagy pénzügyi információkat, vagy bármi mást szeretnénk figyelemmel követni, az óra tudja, hogy épp ránézünk, és bekapcsol.

applewatch1

Ha túl sokat ülök egy helyben, akkor “megkopogtatja” a csuklómat, és jelzi, hogy itt az idő egy kis testmozgásra. Sok orvos szerint az ülő életmód a legújabb rákfene az életben. Ha nem mozdultunk meg egy órán keresztül, szól nekünk. Például ha ott vagy egy céges meeting, és sok munkatárs használja már az órát, 10 perccel az óra letelte előtt mindenki elkezd felállni, és mozogni egy kicsit. Egyszerűen elképesztően sok dologra képes. Szerintem úgy fogunk rá gondolni, hogy “Hú, nem is tudok már élni nélküle”.

Az Apple Pay-ről

Az Apple Pay sokkal gyorsabban elterjedt, mint ahogyan arra számítottunk. Azért gondoltam, hogy lassabban fog elterjedni, mert a legtöbb kereskedő nem szereti az ünnepi időszak kezdetén módosítani a fizetési megoldásokat vagy bármit a kasszáknál. Decemberre viszont az érintésnélküli fizetést (contactless payment) támogató helyeken már 3 dollárból már 2 dollárt az Apple Pay használatával fizettek ki. Azóta pedig egyre több kereskedő szeretne csatlakozni.

apple+pay+bank+of+america+demo

Minderre azért volt lehetőség, mert a mi kezünkben van a hardver, a szoftver és a szolgáltatás tervezése és kezelése. Most képzeljük el mindezt úgy, hogy tucatnyi különböző céggel kellene együtt létrehozni valamit. Egyszerűen a hajunkat tépnénk ki közben.

Az Apple Pay adatvédelméről

Hiszünk abban, hogy a vásárlóinknak joga van az adatvédelemhez. A túlnyomó többségük nem szeretné, ha mindenki más mindent tudna róluk. Nem ők a termék, hanem a szolgáltatás a termék. Semmi oka nincs annak, hogy tudjunk arról, hogy ki és mit vásárol, vagy hogy mennyit fizetett. Ez nem az én dolgom.

2014-09-09-15_04_59-apple-apple-pay

Az Apple Pay-t a lehető legegyszerűbb fizetési módnak szántuk. Sokkal egyszerűbbnek kellett lennie, mint kivenni a zsebünkből a pénztárcát, majd abból a bankkártyát. Ezen felül biztonságosnak is kellett lennie, hiszen már mindannyiunknak elege van abból, ha ellopják a bankkártyánk adatait – velem például ez már háromszor is előfordult.

Olyasmivel álltunk elő, amit az emberek egyszerűen szeretnek használni. A Panera Bread közlése szerint a mobil tranzakciók 80%-a náluk már az Apple Pay használatával történik.

Az Androidról

Az Apple, mint cég egész élete mindig is a versenytársakkal való vad harcról szólt. A PC világban ez a Microsoft monopóliuma volt. Az okostelefonok világában az emberek azt hitték, semmi esélyünk a BlackBerry vagy a Nokia ellen. A tabletek esetén az emberek azt kérdezték: mi értelme van az iPadnek? Sokan ugyanezt gondolták korábban az iPod esetén is.

android_love_jpg

Mindig is komoly versenytársaink voltak. Ez tesz minket jobbá. Úgy gondoljuk, hogy egy nagyszerű terméket alkottunk. És úgy gondoljuk, hogy ha mindezt jól csináljuk, minden más majd megoldódik magától.

Kínáról

Először is, a legfontosabb feladatunk az életben, hogy a legjobb termékeket állítsuk elő. Ezt sosem veszítettük szem elől. Szeretnénk az embereknek valódi értékeket adni, és ha sikerül valami igazán jót létrehoznunk, ami ráadásul még kevesebbe is kerül majd, mint amennyibe ma, akkor természetesen azt meg is tesszük. Másodosztályú, vagy “csak jó, de nem kiváló” termékeket viszont nem fogunk készíteni. Ez nem az, amit az Apple képvisel.

exterior

Az emberek azt tanácsolták nekünk, hogy Kína kapcsán valami mást kellene tegyünk, mert az ottani emberek nem fogják megvásárolni a termékeinket. Ez teljességgel hibás feltételezés volt. Az emberek kiváló termékeket akarnak. Ez nem jelenti azt, hogy a világon minden egyes ember megengedhet magának egy ilyen terméket, de az biztos, hogy mindenki akar egyet. Ez pedig egy igen jó üzlet számunkra. Így kirekesztettük azt a zajt, amikor valaki azt mondta, hogy ezt kéne tenni, vagy azt kéne tenni.

A Mac-ről

A Mac folyamatosan nyert helyet magának az elmúlt 10 év során, egészen 7%-os piaci részesedésig jutott. Ez közel sem azt jelenti, hogy már közel lennénk a plafonhoz. A 2000-res években meglévő 5 milliárd dollárról az elmúlt évben 25 milliárd dollárig sikerült növekedni. Ötször nagyobb a bevételünk egy olyan iparágban, amiről sokan azt gondolják, hogy halott.

imac-with-retina1

Úgy gondoljuk, hogy eléggé fényes jövő áll előttünk. Úgy gondoljuk, hogy a folytonossági funkciók (Continuity) segítségével igazán jó dolgot fejlesztünk. Tudjuk, hogy az emberek több eszközzel élnek együtt. Tudjuk, hogy szeretnek hívásokat fogadni a Mac-jükön. És noha az egyik eszközön OS X, a másikon meg iOS fut, mégis egyként dolgoznak együtt. Ez épp egy olyan dolog, amit őszintén szólva, csak az Apple tud nyújtani. Mi vagyunk az egyetlen olyan cég, amelynek széleskörűen használt, asztali számítógépre szánt rendszere, és mobil rendszere van egyszerre. Az egyik cégnek csak az asztali rendszere az, ami elterjedt, a másiknak csak a mobil rendszere, de rajtunk kívül nincs más cég, aki ezt mindkettőről elmondhatná. Képesek vagyunk olyan dolgokat adni az embereknek, amitől leesik az álluk. És továbbra is ezt fogjuk tenni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

31 Comments

  1. Mindíg Nokiám volt azt hittem ennél jobbat nem is lehet csinálni aztán jött a Windows kudarc! Utána Apple és most már tudom ENNÉL jobbat nem lehet csinálni. 5s Ipad mini Ipod Touch Apple Tv Ipod Suffel Airport express.

  2. Nekem ezek az okosórák vmiért nem az igazi benyomást keltik, mert ha már okos akkor ne kelljen már hozzá másik kütyü, hogy valóban használható legyen, hiszen így csak egy saját funkciókkal is rendelkező kiegészítő, mint egy Bt headset, stb. Helyette inkább rámehettek volna hogy csináljanak egy vékony telefonálásra is alkalmas elegáns v sportos v átlagos megjelenésű vasat ami ha komolyabb teljesítményre vágyunk akkor adott esetben automatikusan csatlakozik a fő egységhez, pl iphone-hoz, de önállóan is használható akár alap funkciókra, mint a telefonálás legalább. Kiegészíthetné amit most is, pl a GPS-t is kiegészítheti csak nem mint kijelző, vagy más sok dolgot még. De az hogy még telefonálási funkció nélkül is bumszli bár ez ízlés dolga, nem bejövős lehet egyedül nekem, bár ezt azért nem hiszem.

  3. szerintem még nagyon nem tudunk mindent az okosórárór. nem is lenne jó az applnek ha a megjelenes elott fel evvel bejelentene az osszes tulajdonsagat, mert ezzel nagy eselyt adna idoben a konkurencianak, hogy ellopja za otleteteket.
    szerintem a bemutató után lesz még egy nagy hüü-zés hogy azta még ezt is tudja… legalábbis ebben reménykedek. de én meg apple dologban nagyon nem csalodtam. talan az apple tv ami nekem kicsit keveset ad, az nem váltotta meg a világot, nincs is minden háztartásban

  4. A cikk elejét olvastam, majd bele-bele lapozgattam, azt hiszem elég is volt! Nem a szerzőt degradálom, mint minden más is, ez is összeszedett. Tim-nek az a fajta arrogáns nyilatkozata, ami ebből kitűnik, eléggé undorító. Meglehet, hogy egyedül vagyok vele, de pont olyanra sikerült, mint az RTL Klub önfényezése. Mintha félne valamitől, amit ilyen stílusban ki kell magyarázni, meg kell valljam nagyon jó, mert az emberek többsége bedől az agymosásnak és a flegma önfényezésnek!

    Úgy beszél a Jobs idejében kiadott termékekről, mintha valami köze lett volna a sikereikhez, nem elég a stílus, más tollával ékeskedni eléggé ciki! Nem tudom mitől fél, hogy meg kell előzni ezzel valamilyen felhasználói csalódást, de majd kiderül!:)

    Azt egy szóval sem említette, hogy fejetlenség és szakmaiatlanság van, hibát, hibára halmoznak és esetleg elnézést kérne azoktól, akik mindezek ellenére még képesek látni valami jót is a termékeikben!

    Magas lóról esnek nagyot és semmi sem tart örökké!:)

  5. “Képesek vagyunk olyan dolgokat adni az embereknek, amitől leesik az álluk. És továbbra is ezt fogjuk tenni.” Manapság a legtöbb embernek a baki sorozatoktól esik le az álla és megígéri, hogy megtartja jó szokását?:) Hajrá!

    Pfúúú, eléggé bicskanyitogató ez a nyilatkozat, vagy mi! Még hogy számítógép és telefon téren is a legelterjedtebb! Nem tudom, de Európában (nem csak Mo.-n) 20X annyi Windows PC-t látok vállalati környezetben, mint Apple-t és ugyanígy magánszemélyeknél is! No persze, érthető, most van az az idő, amikor a legnagyobb szükségük van az emberek meggyőzésére! Ezzel még megtartanak sok felhasználót, de a végletekig nem elég az ígéret és a magyarázkodás!

    Szifonon eddig ez a legjobb cikk, mint egy Móricka újság!:)

  6. Szomorú, mikor ez a főmufti személyes adatvédelemről hadovál az Apple-lel kapcsolatban. Hiteltelen. Kinyírták Steve Jobsot, jött is a színes telefon, és elkezdődött az uniformizálás.

  7. @Pető Dorián Valér: milyen, az adatvédelemmel kapcsolatos visszaélése teszi hiteltelenné? kik nyírták ki Steve Jobs-t? a Steve halálán való kesergés maximum akkor lenne érthető, ha tudnánk, hogy mit hagyott vagy nem hagyott hátra. de honnan tudod, hogy Steve nem adta meg évekre előre az irányvonalat? Steve nem volt egy ostoba ember, az Apple meg majdnem befuccsolt, amikor kitették a cégtől. ha van egy cseppnyi eszük (és kell, hogy legyen, hiszen Steve maga választotta utódul épp Tim Cookot, nyilván okkal), akkor egyrészt biztos hagyott hátra szigorú titokként őrzött iránymutatást, másrészt biztosan követik azt az utat, amit kijelölt. de tedd fel magadnak a kérdést: akkor is ugyanezt gondolnád, ha ugyanezek a termékek lennének, ám Steve még élne?

  8. igazad van, biztosan adott iránymutatást…. de nem 10 évre… úgyhogy esyszer vége annak az iránynak.

  9. @aggressor: Minden vitán kívül, én el tudom róla képzelni, hogy akár 20évre is irányt mutatott, csak bennehagyva pár fordulópontot ahol esetleg több szálon futnak a lehetőségek tovább és azt kell követni amit a lehetőségek adnak a piachoz képest. Azért is gondolom ezt, mert ha visszanézzük anno miket akart amikkel befuccsolt mert nem tertott még ott a felvevőpiac, hát semmin nem csodálkoznék vele kapcsolatban! Persze nem istenítem, hiszen alatta is voltak hibák nem is 1, de vmit tudott az “ürge” !
    Amugy amit feljebb felvetettem az óra kapcsán, hogy nem tudja az alap funkciót amit sztem kellene a telefonálást és mégis bumszli, a samunak 10 éve volt olyan telefonos órája amit sikerült 10mm-nél vékonyabbra csinálniuk és még elegánsra is sikeredett aránylag. A mai technológiával ebbe az irányba miért nem megy el legalább az Apple? Nem mindenki szereti a vastag “bumszli” órákat hordani, az én Edox-om pl kb 2-2.5mm vastag, ami még nem számít igazán vékonynak öra téren, csak a következő szint az a 10x-ese lett volna árban. (ez 180e volt újkorában) Jó amiben van teló nem lehetne rnnyire karcsú, de hová az a majd 20mm és nem is tud iphone nélkül létezni?
    Hozzáteszem ha kikerül a teló hatósugarából azt biztosan jelzi is, ám ha ellopják kell egy újabb eszközt keríteni amiről megnézem hol a teló és ha kell letiltom, nonszensz!

  10. Bocs! Javítanom kell magam, rosszul emlékeztem, mert nem ez volt 10mm alatt, ez 11.98mm és nem 10 éve csak 6. De akkoriban bogarászva a neten, leltem egy valóban 10mm alatti jól kinéző, csak hát noname terméket is az tuti.

  11. @gunar: Nem tudott irányt mutatni 20 évvel előre, de még 5-tel sem. Steve abban volt kiemelkedően jó, hogy mások ötletében meglátta a lehetőséget. Onnantól viszont, hogy az a termék elkészült, a piac vitte őt is. Lásd: készült iPod Video (holott megmondta, hogy az arra alkalmatlan – és tényleg, de a piac akarta, copy-paste stb.). Kizárt dolog, hogy ne tudott volna a halála után 1 évvel megjelenő iPad miniről és a 4″-os telefonról is.
    Az iránymutatás maximum abból tudott állni, amit Cook is mond, “nem a legtöbbet akarjuk, hanem a legjobbat, fókuszálunk, stb”. Annyi lehet még, hogy vannak termékek, amiket ő alatt kezdtek el fejleszteni, félretették a polcra valamiért, vagy még mindig fejlesztik. De azt kizárt, hogy leírta volna, hogy mikor milyen döntéseket hozzon, hiszen ezt ő sem láthatta előre, hogy a piac mihez hogy viszonyul.

    A cikkhez hozzászólva: a tavalyi év legjobb terméke nálam továbbra is az Apple Pay. Nagyon remélem, hogy az OTP hamar csatlakozik és akkor ugrik rá az összes itthoni bank is. Az Apple Watch pedig majd kiderül… Amíg nem tud minimum távolságot mérni magától, addig nálam felejtős. Utána megnézem magamnak.

  12. @ef-dani: Hát én sem jós képességekre gondoltam, hanem azokra a meglátásaira, amiket sokkal korábban dobott volna piacra mint az felvevő lett volna rá, azaz lehettek ötletei amiket hátrahagyott és jelzések amikre felhívta a figyelmet. Persze a mai felgyorsult és folyamatosan változó techvilágban ez nehéz, de talán egy darabig elér, talán 5, talán 10 v több évig is, ezt nem tudhatjuk mik forogtak az agyában, nem vagyok zseni, de nekem is volt autótechnikai téren 10évvel ezelőtt olyan ötlet amiket mostanában olvastam elkezdtek irányba venni a fejlesztők is. Gondolom másnak is voltak már ötletei, aki kicsit is foglalkozik ezzel-azzal technikai téren, amiket később mások máshol megcsináltak.

  13. @Jadeye: ugye, nem kell bemutatnom E. Snowdent, aki elmondta, mit is rejt el előlünk az Apple az iPhoneokba. A másodikra: Steve nem volt ostoba, csak elvakult, emiatt óvatlan, és naiv. Nem hinném, hogy a színes telefonra pl. adott volna engedélyt.

  14. @Pető Dorián Valér: ugye azért az megvan, hogy amit Snowden mondott, az a 2012-es állapotokat tükrözte? de amúgy ha internetet használsz, akkor nagyjából teljesen felesleges attól tartani, hogy majd pont a telefonodat fogják megfigyelni. plusz szerinted senki nem jött volna rá erre az évek során, miközben a jailbreakkel ízeire szedik az iOS-t? az, hogy mit hiszel a színes készülékek kapcsán, nagyjából ugyanannyit ér, mint amit én vagy bárki más gondol: mivel egyikünk sem ismeri, hogy mit hagyott hátra Steve, így csak találgatni lehet, aminek meg nincs túl sok értelme.

  15. Jadeye!
    Az ötleteit bizonyosan és hozzá megfelelő instrukciókat, hogy mikor mire menjenek rá amivel előzhetik esetleg a többieket.

  16. Nem hiszem az iPhone 6 a 3.5 col mellett csökönyösen ragaszkodó Jobs iránymutatása lenne.

  17. Szerintem Jobs nem hagyott hátra ötleteket. Egy haldokló nem ilyen marhaságokkal fog foglalkozni. Továbbá, ha valami instrukció maradt volna, akkor már rég le lettek volna cserélve a mérnökök, már az iOS 7 bénázásakor, a 8-ról most ne is beszéljünk.

    Teljesen mindegy mit gondolok egyébként, a lényeg, hogy szemmel láthatóan fejetlenség és káosz van Apple-nél. Azért Jobs idején, ha lett is volna ekkora szakmaiatlanság, akkor sem vehettük volna észre és magyarázkodás sem erre irányult volna!

  18. @Feri: senki sem tud semmit az Apple vezetésén kívül arról, hogy mit hagyott hátra Jobs és mit nem. az iOS és a készülékek kapcsán meg már számtalanszor részletesen kifejtetted a véleményed, így azt nem szükséges újra és újra leírni.

  19. elégedett vagyok az iphonǒmmal az ipademmel az ipofommal. ha ennyire strapabíró marad továbbra is biztosan nem váltok. nem érdekel ki tervezte vagy mikor álmodta meg. aza lenyeg számomra hogy mukodik. vettem egy galaxy tabot baratnomnek 2éve mert nem szereti az apple termekeket (volt baratjatol ragadt ra ez mert o valamiert utalta) és a hajamat téptem bármit is csináltam vele. nem volt olcsobb mind az ipad de cserébe szar… már volt nálam samu s4 két hétig mert osszetortem nyaralas elot a telefonom és abba sem szerettem bele. nem azert mert apple buzi vagyok, csak szeretem ha valami mukodik és ott van ahol lennie kell. ugyanígy vagyok most a windowsal is, sajnos még mac gépem nincs mert félek kidobni 1200€ ot ha végul
    nem fognak menni a dolgaim. egyedul abban bízok, hogy az iphone/ipad is mukodik és élek vele akkor csak megcsinaltak ugyanilyen jol a mac szamitogepeket is

  20. @Jadeye: Nem írtam le újra!:)

  21. @diario: A számítógépeik nem olyan jók! Az iPhone futtatta fel igazán az Apple-t. Nyugodtan maradj a Windows-nál, nem rosszabb és olcsóbb. Az Apple gépek elég gyengék, nekem pl. Dell Precision van, nem tud melegedni, katonai szabvány, magnézium ház, IPS FHD kijelző, 3 év helyszíni garancia (másnak házhoz jönnek) és ez még hosszabbítható is összesen 5 évre, stb. Szabadon konfigurálhatod, ha SSD-t cserélsz otthon, akkor sem száll el a garancia. Ne bánd, hidd el, az Apple gépei is biztos szuperek a tini korosztály körében és azoknál, akik csak mutogatni szeretnék, hogy van rá pénzük, de ennyi, egy lufi. A Windows sem tökéletes, bár nálam még nem fagyott le, csak régen XP, de az már nincs.

  22. Nem másnak, hanem másnap!*

  23. @diario: Nem tudom mire használtad a samu tabot (2-es, 3-as ? )
    Mert a tab2 nálam remekül működik, bár főleg navigálni használom, meg pár appot és azokkal sincsen gondom, ja és simán lehetne vele telefonálni is, ezt persze csak egy kis vérszívásként írom az ipad tulajoknak! 🙂

  24. Ja telefonként én sem használnék mást mint iphone-t, bár az i6 mérete riaszt és lehet csak az 5-ig megyek fel, ha nem lesz az idén telefon méretű újra az egyik kiadásuk! Pl el tudnék képzelni 5-ös méretben 4.5″-os kijelzővel akár a mostani i6 belsejével, vagy újabbal is egy kézrálló, egykézzel könnyen használható telót!

  25. @Jadeye: Jadeye. Szerintem megy le a nívó. Egy telefon mire megkapná a tökéletes ios-t, addigra elavul, az optimalizálatlan rendszer miatt. Pénzharács.

  26. Akadjatok már le erről a Jobs nélkül meghalt valami, meg nélküle nem ugyanaz, jobb lenne vele marhaságokról! Semmivel nem lenne jobb! Jobs is ugyanígy meglépte volna a nagyobb telefonokat, mert a piac megkövetelte. A szoftverek sem lennének semmivel sem jobbak, mert alatta is rosszak voltak. Ott a Leopard, ami megjelenéskor használhatatlan volt, majd utána jött a Snow Leo, amit azzal mutatott be, hogy nincsenek újdonságok, csak a hibákat javították. Az elején az sem sikerült túlságosan, a végére persze a második legjobb OSX lett a Tiger után, de az első fél-egy évben már nem emlékszem az is messze volt attól, mint amit ti most itt visszasírtok. A makacssága miatt adtak ki hibás termékeket, mert neki minden álma volt, hogy csendes gép kell, hiába nem lehetett technikailag kivitelezni, el is füstöltek sorban a G4 Cube-ok.
    Ha meg csak iOS-ben gondolkoztok, mert csak az iPhonenal álltatok neki Apple termékekkel foglalkozni, akkor abba kéne belegondolnotok, hogy amíg Jobs élt, az iOS tudásban (az alapkoncepciót leszámítva) fel kellett, hogy zárkózzon a többiekhez, fontos dolgok hiányoztak belőle, amit az akkor még piacvezető Symbianos Nokiák tudtak. Tehát az iOS nem volt közel sem olyan összetett, mint most. Ennek ellenére alatta is kijött főverziónként hozzá 6-7 javítás. Nyilván nem azért, mert tökéletes volt.

  27. ef-dani: egyetértek. akkor is voltak hibák, nemis kicsik. kijotz a i3 nem volt olyan tulaj akinek a hatulja ne repedt volna meg. erre kiadtak a 3gs-t ugyanazzal a szar muanyaggal. i4-nek az antenna problémája.
    nem volt control centerunk mert jobs szerint mindent be kell kapcsolni és az jó nekunk. nem szerettem azt, hogy o tudta mi jo nekem és semilyen lehetoseget nem kaptak a felhasznalok valtoztatasra. ez mostanra mar valamennyire megvaltozott és ennek én naaagyon orulok. jobs utan szeretem az iost ugyan igazán

  28. @diario:
    Anno vettem egy iPhone 3G-t, egy évig használtam és egy darab repedés nem volt rajta. 🙂 Tudom sokaknál jelentkezett ez a hiba, de pl. nálam nem. Tok soha nem volt rajta. i4-em is volt, az antennával semmi probléma nem volt. Ha 2 kézzel lefogtam a keret (vagy antenna, vagy mi) túlnyomó részét, akkor eldobott egy egységet a térerőből. Nálam ez még nem számított hibának.

  29. @asus: Jelenleg sem érinti az embereket nagyobb százalékban egyik hiba sem, mint azokat. A különbség annyi, hogy akkor szimplán “rossz úton jár az Apple” mondatok voltak, amiket Jobs halála óta felváltott a “Jobs nélkül rossz úton jár az Apple” marhaság,

  30. Bármit csinál az Apple mindig az van, hogy “rossz úton jár”. Nyilván ennyi felhasználó között mindig lesznek elégedetlenek. Ez minden márkánál jelen van.


Add a Comment