fbpx Skip to content

Körülbelül 2 napja érkezett a frissítés a GoPro Hero 4 Black-hez, ami így most már 720p-ben 120fps helyett 240fps-re is képes. Ezt valahogyan szoftveresen aktiválta a GoPro, így kíváncsi voltam, mire képes az iPhone-nal szemben.

Screen Shot 2015-02-06 at 12.53.32

Köztudott, hogy az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus már megjelenése óta képes 720p felbontásban 240fps-re. Ezzel még jobban lassíthatjuk videóinkat, azonban kevés fényben ez tulajdonképpen használhatatlan. Az alábbi videóban összehasonlítottam ugyanazon körülmények között a GoPro Hero 4 Black és az iPhone 6 Plus 240fps-es felvételét.

A két eszközt felraktam egy állványra, hogy teljesen ugyanabból a szögből lássák a macskát. 🙂 A GoPro-n és az iPhone 6 Plus-on is az alap beállításokat használtam, és utólagosan sem javítottam semmit vágáskor. A videó önmagáért beszél:

Persze legtöbb esetben azért nem a lakásban használjuk a GoPro-t – ezzel szemben pedig nem a hóban és extrém körülmények között az iPhone 6-ot. Nyilván mindenki a saját területén lesz jobb, arra van optimalizálva, de azért lássuk be, nem panaszkodhatunk az iPhone 6-ra.

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. Mivel lehet vagy hogyan lehet pc-n szerkeszteni a 240 fps-es videókat? Mert amit eddig lementettem, azok mind 30 fps-el mennek.. 🙁

  2. Szerintem a GoPro nem natív 720at vesz fel… Vagy csak az optika hozza közelebb a témát…

  3. @Put2: Az a baj hogy csak narrow módban lehet vele felvenni ami valóban zoom és így buktad a minőséget. :/

  4. Gondolom ez egy olyan dolog, h nehogy lemaradjunk valamiről, ezért minden féle trükkel kicsalják a 720p-t de még így is van létjogosultsága… Ismerösöm álandóan motorozik és szereti a ‘meredek’ felvételeket, cross motorozik oda neki jól jöhet ez..

  5. 3 gopro kamerám van (hero3 silver/black) és az új hero 4Black. egyik kamerával sem lehet "rendes" felvételeket csinálni 4 fal kozott. egyszeruen nem oda valóak amit a gyártó el is ismer. de ellentétben kultéren verhetetlen. egyébként a hero kamerák nagyon színtelen képeket vesznek fel. ezt utólag nagyon szépen meg lehet "színesíteni" akár az ingyenes gopro aplikációval. és persze a protune módról még nem is beszéltem. egy kinti felvételen allítsátok szembe a két kamerát, ott derul ki a gopro elonyei! meg az sem elhanyagaható, hogy a gopro kameráival ha pl tájat veszunk, még ami tobb szaz méterre van az is éles, i6 kamerája sajnos ilyet nem tud. fe egyébként le a kalappal a iphonok elott is, egy telefontól ettol tobbet szerintem ne várjunk el

  6. @Put2: Telcsin iMovie-ban rendereld le és azt rakd fel gépre…

  7. @diario: Teljesen egyetértek, le is írtam a végén, nyilván kint sokkal jobb lett volna a GoPro, mert oda való, de sajnos nem tudtam emiatt elmenni a Mátrába 🙂

  8. Ha nem is feltétlenül hóban, de jó lenne látni egy napsütéses kültéri összehasonlítást!

  9. Nem pont ide vago tema, de erdekelne.
    Egy sima w7-es laptop kamerajat elntudom e erni tavolrol iPhonenal, ha igen hogy es milyen appal?
    Koszonom

  10. 77pitbull igen, a Splashtop Cam Cam alkalmazással

  11. Koszonom, kiprobalom!


Add a Comment