fbpx Skip to content

Az iClarified megmérte, hogy melyik iPhone készülék a leghangosabb, és erről persze videót is készített nekünk.

Screen Shot 2015-01-27 at 12.30.24

Nos, a teszt nem hozott túl meglepő eredményt, az iPhone 2G-hez képest az iPhone 6 típusok bő 10dBA különbséget hoznak, és ez egyébként hallható is, ugyanakkor nagyobb ugrás van még az iPhone 4 és 4s között is. A teljes listát és a videót itt tudjátok megnézni:

Eredmények:

  • iPhone 2G: 94.3 dBA
  • iPhone 3G: 98.6 dBA
  • iPhone 3GS: 103.6 dBA
  • iPhone 4: 92.9 dBA
  • iPhone 4s: 101.1 dBA
  • iPhone 5: 104.0 dBA
  • iPhone 5c: 102.0 dBA
  • iPhone 5s: 103.6 dBA
  • iPhone 6: 105.4 dBA
  • iPhone 6 Plus: 105.0 dBA

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. ha igy folytatodik pár év és kissebb bulik mehetnek is róla 🙂

  2. Most valtottam i5-rol 6-ra es clash of clans inditasnal olyat neztrm mint a huzat! Sokkal hangosabb tisztabb es mar mar mintha mely is lenne benne.

  3. Az i4-ről ,i5-re váltásnál nagyon feltűnő volt.

  4. jaja, telefonhoz képest meglepően jól szól a 6 : )

  5. Cigányhifi, jee!

  6. A 6 plus hangja nagyon király 🙂
    Én is érzek mélyet benne..

  7. I5 öm mellett nem hallani a 3gs-t, annyira el van szegény nyomva:)

  8. AnonimGamer: nagy éles füled lehet, ha így kihallod a 0.4 dBA-t. Feljebb már ne is válts, csak halláskárosodás lenne a vége.:)

  9. @kisai: Nem feltétlen a hangerő a feltűnő, hanem a minőségnövekedés, amint dbA-ben nem nagyon lehet mérni. Ugyan azon a hangerőn is sokkal tisztábban szól, emiatt sokkal feltűnőbb a különbség.

  10. dBA??? …hát én hátulkullogó vagyok, de ha jól emlékszem a hangnyomás az dB, vagyis deciBel….és mivel nem líneáris hanem logaritmikus ezért pár tized is kihallható….ne feledjük,hogy olyan pontos műszert, mint az emberi fül, még nem gyártottak /bármelyik zenész,hangmérnök,hangtechnikus, HiFista! alátámasztja/

  11. @geegggeeee: a dBA kapcsán linkelve van a vonatkozó wikipedia szócikk, hogy miért dBA és nem csak dB:

    A-weighting is applied to instrument-measured sound levels in effort to account for the relative loudness perceived by the human ear, as the ear is less sensitive to low audio frequencies. It is employed by arithmetically adding a table of values, listed by octave or third-octave bands, to the measured sound pressure levels in dB. The resulting octave band measurements are usually added (logarithmic method) to provide a single A-weighted value describing the sound; the units are written as dB(A).

    http://en.wikipedia.org/wiki/A-weighting


Add a Comment