fbpx Skip to content

Még karácsonyra leptem meg magam egy nem mindennapi könyvvel. Mikor az ICONIC-ot megláttam, azonnal arra gondoltam, hogy ideális ajándék bármelyik Apple-készüléktulajdonosnak, aki picit is jobban szereti ezeket a termékeket.

IMG_3900

Az ICONIC egy hatalmas könyv, nem is akármilyen: az Apple összes termékét megtekinthetjük benne szépen kategorizálva, főleg a klasszikusokat. Ez a könyv inkább képekből áll, azonban ezek a képek tökéletesek, élesek, szépek. A régi Apple termékek újra lettek fotózva, minőségi papírra lett nyomtatva.

IMG_3905

A műbőr tokból kivéve megpillanthatjuk a klasszikus Macintosh 128-at. Ő volt az első modern számítógép, 128 kilobájt memóriával, amit később 512kb-ig lehetett bővíteni. A könyv első oldala után kezdetét veszi az időutazás, ami képről képre mutatja be az Apple történetét, a legrégebbi készülékektől a mostaniakig.

IMG_3914

IMG_3915

Az asztali gépektől az iPodokon keresztül, az iPhone-t, az iPadeket, és szinte az összes létező terméket nagy felbontásban nézhetünk meg, mintha csak a kezünkbe fognánk őket (és adott esetben nagyító alatt).

IMG_3929

Hihetetlenül részletes képeket láthatunk akár a régi, ’80-as, ’90-es években vásárolható eszközökről, egerekről, kamerákról, lemezekről, olvasókról, kiegészítőkről.

IMG_3918

Természetesen az iPhone termékvonalon is végig futhatunk, és szinte kézzel tapinthatjuk végig ugyanazokat a termékeket, amiket az Apple oly sokáig tervezett, illetve mi is használtunk anno.

IMG_3922

A végére pedig az ínyenceknek még prototípusokat is fotóztak, ezekről olvashatunk, nézhetünk 20-30 oldalon keresztül képeket.

Összességében az ICONIC egy remek ajándék bármelyik Apple-ös számára, visszarepít a múltba és lépésről-lépésre mutatja be az Apple életútját. Megrendelni itt tudjátok, a szállítás ingyenes: iconicbook.com

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Nagyon utállak titeket, mert ennél feleslegesebb cool izére még sose vágytam, de most meg már igen… 🙁

  2. :)) egyet kell értenem … Még szerencse, hogy most lesz a szülinapom :))

  3. A különböző változatoknál csak a borítás/tok változik? A tartalom ugyanaz?


Add a Comment