fbpx Skip to content

Merész ötlete támadt nem olyan rég a Tag Heuer svájci luxus és sportórákat gyártó vállalatnak: saját okosóra piacra dobásával próbálkoznak meg, a cél pedig az Apple hamarosan megjelenő okosórájának visszaszorítása a piacon. A Bloomberg által készített riportban Jean-Claude Biver – az LVMH Moet Henessy Louis Vuitton SA (MC) órákért felelős vezére – beszélt az okosórák piacára való betörésének lehetőségeiről.

tag-heuer-smartwatch-150914

Biver elmondta, hogy jelenleg az Apple Watch-ot érzik az egyetlen fenyegető veszélynek a 2000 dollár alatti órák piacán, ezért szükséges ellenlépéseket tenniük. A legnagyobb problémát azonban az óra elektronikájának legyártása okozza, ugyanis a svájciaknak semmilyen eszköz nem áll ehhez a rendelkezésükre. Nincsenek kiemelkedő mérnökök, akik elvégeznék a tervezést, és hiányzik a megfelelő infrastruktúra is, ami a gyártást lehetővé tenné.

Biver szerint ezért is szükségszerű lépés, hogy az órához szükséges elektronikát a Szilícium-völgyben állítassák elő partnereikkel, ám az óra váza, számlapja, és minden egyéb apró részlete továbbra is Svájcban készülne.

i4zt6XeYV20E

A baki az egészben az, hogy a svájci órák presztizsét jelentősen meghatározó „Swiss Made” minősítést így viszont nem kaphatja meg a készülő okosóra, ehhez ugyanis a szerkezet 50%-ának Svájcban kellene készülnie, ami jelen esetben nem teljesül.

Biver azt is elmondta, hogy egy igazi mestermunkának tartja az Apple Watch-ot, ami szerinte korunk egyik legnagyszerűbb találmánya lehet, és modern gondolkodású ember lévén maga is szívesen visel majd egyet, amint elérhető lesz a nagyközönség számára.

 iyUr0s3olX40

Hogy sikerül-e vajon a Tag Heuernek felülmúlnia az Apple Watch szolgáltatásait, az a készülő okosóra funkcióin fog leginkább múlni. A tervek szerint az elvárt opciókon (GPS, egészség monitorozás, fitnesz tevékenységek követése) kívül a saját brandjükhoz szorosan kapcsolódó egyedi alkalmazások is készülni fognak, ezzel adva meg azt az egyediséget, amivel felkelthetik a vásárlók figyelmét. Ám hogy mire számíthatnak a fogyasztók, arról Biver nem árult el többet.

Az egyetlen kérdés már csak az maradt, hogy vajon a hamarosan megjelenő Apple Watch beváltja-e a hozzá fűzött reményeket, elvárásokat.

Te mit gondolsz?

Olvasd el a hozzászólásokat is

46 Comments

  1. Szerintem beváltja.
    A Tag nem hinném, hogy a babérjaira törne, mert gondolom magasabb árkategóriában indul.

  2. Jó reggelt Tag Heuer!
    Most ha az elmúlt években erre ők készültek, akkor talán van esélyük, de egyetértek az előttem szólóval, hogy ők valószínű hogy más ár kategóriában indulnak…

    És akkor ezen mi futna, Android? 🙂

  3. Inkább ezt veszem,mint Apple óra.
    Van ket darab Tag Heuer órám.eggyik 2eves,másik egy hónapos.se dizanjban,se minőségben,se tartósságát tekintve nincs Apple szinten.ez prémium cucc.
    Nem bántom az iPhone -t,de ők nem óra gyártásra álltak ra.telefonjuk jo,leszámítva az újabb fos iOS x.x.x-t….
    Be kellene látni mar az Applenek,h hagyjon fel ezzel a makacs,csakazertisrákényszeritem az uj telefonok vásárlására az embereket,mert az új iOS csak az újabb telefonon megy.a régi szar,nem biztonságos,dobd el.vegyel ujjat…

  4. Lipi! Szerintem ennek annyi köze lesz az órához, mint iphone-nak a telefonfoz. A Tag órákat gyárt, bár nem a prémium kategóriában, az Apple pedig viselhető eszközt, ami mellesleg mutatja az időt is, és hasonlít egy órára;-)

  5. Igen
    Ha mindent kikapcsolsz rajta,akkor talan egy napig mutatja is
    Inkább prémium,mint közép kategória.

  6. Ezt mondták az okosok 2007-ben hogy fuj az Apple nem telefongyártó miért próbálkozik ilyennel meg hogy a Nokia az igazi telefon aztán hoppá megváltozott minden

  7. @MacFly:

    Azt azért ne felejtsük el, hogy az iPhone tulajdonosok 80%-a ebben a témában ostoba és divatból vesz iPhone-t. Azok, akik nem fórumoznak, fogalmuk sincs mit használnak, csak az alma logo számít! Akik írnak róla ezt+azt, akár hülyeséget is, valami fogalmuk van róla, hogy miért apple-t és nem mást használ!

    A Nokia korában nem nagyon voltak fórumok, csak pár cikk és reklám, de a maga korában a 6310i sokkal népszerűbb volt, mint ma egy iPhone és azt se felejtsük el, hogy a mai technika megköveteli a mobilok terjedését. Nem lehet a Nokia-t a mai korhoz hasonlítani. Emlékszem, amikor a Samsung próbálta elbitorolni a Nokia címét és az Ericsson is, egyiknek sem sikerült, de Samsungnak sokáig az Ericsson-ét sem. Ha hasonlítani szeretnénk, akkor a Samsung többet ad el, mint az apple, most az okok mindegy (pl. Samsungnak van olcsó készüléke is, stb.).

    Szóval, nem olyan nagy szám az iPhone. Vagyis az volt, véleményem szerint iOS 6.1.3-mal az i4s volt a cég csúcsa! Azt a mai napig nem tudják felülmúlni. Az iOS teljesen instabil, tele hibákkal, az i5-öt kibontottad, elkezdett kopni, az i6 elhajlik csak, mert van…

    Tag Heuer-nek örülök, bár nem lesz órám, de kell a konkurencia, mert nagy az arc, de nincs mögötte több, mint másnál!

  8. @Feri: most komolyan minden egyes cikknél le fogod ezt írni, hogy szerinted mennyire ostobák az emberek, és hogy mennyire nem nagy szám az Apple és az iPhone? csak mert ezzel más hozzászólókat és olvasókat is kvázi lehülyézel – illetve ettől nem fog változni sem a cég, sem a termék.

  9. @Jadeye:

    NEM! Nem hülyézem le az olvasókat, és nem célom megsérteni őket! Sőt, senkit sem. Gondolok itt leginkább arra, hogy sokan azt sem tudják miért apple, csak a logo miatt. Ugyanezt elmondhatom a Samsungról is, bár ott van jobb válasz, hogy az ára miatt, mert mondjuk annyiért tud telefont venni.

    A hibák legtöbbször azért is jönnek elő, mert pl. OTA frissítenek, vagy össze-vissza telepítgetnek, stb. Épp ez a különbség az olvasók/fórumozók és egy mezei felhasználó között. Annak ellenére, hogy itt (is) mindenki mindent a lehető legjobban telepít, használ, frissít és hibás a rendszer, nem a mi hibánk. Azok, akik csak megveszik a logo miatt, észre sem veszik, hogy rossz, és ostobák, mert csak az Apple hülyének néző és kamu magyarázatait fogadják el. Ez nem sértés és nem rossz szándék.

    Nem írom le minden cikkhez, itt a nokia-s hsz.-re válaszoltam.

  10. Még annyi, hogy a termék is a cég is a vélemények alapján változik! Nem az egyedüli véleményem alapján, de külföldi fórumok, igazi apple fanatikusok által írt hsz.-kal tele van, hogy elegük van belőle, mert hibát-hibára halmoznak.

    Szerinted értenek hozzá? Akkor most (is) működne tökéletesen! Az autóm működik, ha elromlik, azonnal képes a szerviz megjavítani! Laptopom szintén működik és szintén javítják, ha elromlik! Asszony Peugeot-ja szériahibája volt a kuplung, ami szinte mindegyiket érintette anno, de már olyanra cserélték, ami nem romlott el. Szóval meg lehet oldani a hibákat, ha értenek hozzá! A hibák sem tragikusak, de egy szoftverhibára 2 napnál többet kell várni, az eléggé hozzá nem értést mutat!

  11. @Feri:
    Ha ennyire nem tetszik az iPhone, akkor miért használod? El kell adni és mást használni.

  12. @Lusta: A 350 dollarrol indulo aluminiumora es a 18 karatos aranyora eleg sok arkategoriat lefed, es ennek nagy reszeben ott van a Tag. Ahogy a cikk is irta, ok a 2000 dollar alatti orakat feltik, ami nem az igazi oramaniasok kategoriaja, nem fognak kiakadni azon, hogy nem mechanikus, itt lehet a legnepszerubb az Apple Watch. Ha sikeres lesz a Watch, akkor vagy jatszak a duzzogo oregrokat a gyartok, ahogy azt a Nokia is tette, vagy lepnek. A Tag elebemegy es lep, valoszinuleg jol teszik.

    @Feri: Milyen hibak johetnek elo az OTA frissites miatt? Hogy lehet egy sandboxingon alapulo rendszeren ossze-vissza telepitgetni? Biztos, hogy neked kell osztani a felhasznalok nagy tobbseget, hogy nem ertenek a keszulekhez es csak a logo miatt veszik meg?

  13. @asus:

    A mérete miatt, ez nem esik ki a kezemből. Van egy Alpha is, nagyon király, és működik, de vezetés közben nem kényelmes:(

  14. Szerintem hasonló méretben más márkák is kínálnak telefonokat. 🙂 Az iOS 8 nem hibátlan, de a 8.1.3-on elég sokáig ülnek, remélhetőleg azt már jobban megcsinálják. 🙂 8.1-et használok (1-2 idegesítő hiba nálam is jelen van), de arra biztos, hogy frissíteni fogok. Engem speciel az a bizonyos hívásos hiba idegesít a legjobban, de azzal együtt tudok élni, mert tényleg csak egy másodpercről van szó az én esetemben. Mondjuk azért örülnék ha javítanák. 🙂
    Egyik másik hibát most vettem észre: ha játék közben hív valaki, akkor miután vége a beszélgetésnek és folytatódik a játék, akkor nincs hang. Ki kell lépni és újra belépni a játékba, hogy legyen hang. :S

  15. Nos azt képzeljétek el hogy 4.2.1 óta minden iOS verziót a megjelenés napján frissítettem, és eddig semmibe nem futottam bele! Semmi bug! A mostani 8.1.2-m is úgy fut az 5semen mint álom! Mindent csinál egyből, pedig van vagy 150 app a telón, háttértár fullon, és nyüstölöm rendesen a telót 😀 hetente 1-2 alkalom van hogy kifagy egy alkalmazás de utána egyből megy. Just works.

  16. @asus:

    Hidd el, nincsen más márkában ez a méret és forma! Az s4 mini hasonlít rá legjobban, de az szappan és kifordul a kezemből.

    Igen, a hívás probléma miatt vagyok kiakadva rájuk, mert ez egy olyan hiba, ami egy telefonban nem szabadna, hogy legyen! Inkább a fészbúk ne működjön, azt nem használom és azt elérik számítógépen is! Ha a 8.1.3 nem javítja, akkor feladom a méret adta előnyöket!

    Bevallom, tudnám tolerálni ezt a hibát, és ki is várnám, ha esetleg ki tudják javítani, de a folyamatos hülyének nézéstől besokalltam. Andrássy úti szerviz letagadja vezetői utasításra a hibát, előtte “nem probléma”, hogy kopik az i5 és sorolhatnánk! Szóval ezért dühít nagyon! Elmagyaráztam már a Telekomnak is, ha hiba van, ne tagadják le, mert akkor kivárjuk, de a hülyének nézés kiakasztja az embereket. Idegesítene engem is, ha valaki ennyire rigolyásan állna hozzá, de igazam van, csak legtöbben beletörődnek! Ahogyan a Telekomtól az ottani flottában lévő ismerőseimet áthoztam a vodához (kb. 120 ember) úgy lebeszélem őket az iPhone-ról is, ha így marad! Tudom nem nagy dolog, talán még kicsinyesnek is tűnhet, de nekem ez elégtétel! Jelenleg az iPhone 6 220e Ft-ba kerül és kb. 80e-t ér a hibái alapján! Na, nem offolok, csak próbáltam megmagyarázni, hogy nem kiakasztani akarom az embereket itt (sem), egyszerűen én nem fogadom el a kamu válaszaikat az apple-nek!

  17. @MacFly:

    Ha ez így van, akkor tök jó!:) Szerintem csak elfogadod, ha hiba van és nem tűnik fel neked, bár ezt én nem tudhatom!:) A hívás gond globális, egyelőre a gyártó számára is megoldhatatlan hiba!

  18. ef-dani! Óramániákusok minden árkategóriában vannak. A Tag-nak nagyon kevés órája van 2k $ alatt, azoknak is a többsége női. Mondjuk itt tuti konkurencia mert én is biztos veszek az asszonynak egy sportot. 😉 Ja, mégse, mert 350$-ért nincs Tag. 18k aranyba rakni egy filléres szerkentyűt, az meg egy vicc.

  19. @Lusta: ameddig nem tudjuk kézbe venni, és használni, addig felesleges lekicsinylően nyilatkozni róla szerintem, hiszen nincs igazából mire alapozni a véleményt.

  20. MacFly! Hiszi a piszi.

  21. @MacFly:
    8.1-el vettem a telefont, nem frissítettem még 8.1.2-re, majd csak 8.1.3-ra fogok. 🙂
    Ha neked i5S-en teljesen bugmentes a 8.1.2, akkor nem tudom, hogy nálam miért jelentkezik ez az 1-2 hiba. 🙁
    Együtt tudok ezekkel élni, de azért bízom benne, hogy i6-on is úgy fog futni, mint a Te régebbi modelleden! 🙂

  22. Jadeye!
    Cseppet sem volt szándékom lekicsinylően nyilatkozni, sőtt én tuti veszek, ha nem is magamnak.

  23. Ja… és mi másra alapoznánk ha nem a pletykákra.

  24. @Lusta: szerintem arra teljesen felesleges alapozni, elvégre csak pletyka.

  25. @Feri:
    Mondjuk azt nem értem, hogy miért nem tudják megcsinálni ezt a hívásos dolgot ha eddig nem volt ilyen probléma. Biztos nem jelezték még elegen, vagy úgy vannak vele, hogy vannak más fontosabb dolgok is jelenleg. Passz. Azért lassan csak kijavítják a hibákat… Egyébként téged is megértelek, de várjuk meg a 8.1.3-at, vagy esetleg a 8.2-t. 🙂

  26. Jadeye! Eddig minden véghajrában kiszivárgott iphone pletyka igaz volt. Ha meg ennyire ne foglalkozzunk velük, akkor Ti miért közöltök ilyeneket?!

  27. @Lusta: ha megírjuk, az a baj, ha nem, akkor meg az. nem lehet mindenkinek megfelelni. de ez még nem jelenti azt, hogy a pletyka igaz is lesz, azt tudni majd csak akkor fogjuk, ha a készülék megjelent.

  28. Jadeye! Szerinted a cikkben említett úr kézbevehette már?

  29. Jadeye! Ha nem írtok pletykákról, jogos a lebalta. Viszont ha írtok, akkor nagyonnem.

  30. @Lusta: nem tudom, de akik ott voltak a bejelentésen, azok kezükbe vehették, ahogyan az Apple által külön meghívott személyek is (akiknek nyilván nem közölte az Apple a listáját). de nem értem, ez most hogy jön ide. ha a Tag Heuer vezetője úgy értékeli, hogy fenyegető veszély az Apple Watch számukra, akkor az legkevésbé sem azt jelenti, hogy holmi filléres szerkentyűt tenne az Apple 18 karátos arany foglalatba.

  31. @Lusta: nem hiszem, hogy mondtam volna, hogy a Tagnek mennyi oraja van 2000 dollar alatt. De valoazinuleg a beveteluk nem elhanyagolhato ebben a kategoriaban, kulonben nem feltene a fazon ennyire. Aki egyebkent biztos kiprobalta mar, mert a bejelentes utan teljesen mas volt a velemenye.
    Oramaniasok alatt pedig azokat ertem, akik egy valag penzt kifizetnek egy mechanikus szerkezetert. A 2000 dollar alatti kategoriaban biztos nem ok vannak tobbsegben, mert mindenki itt latja a veszelyt az Apple Watchban.
    Az pedig eleg viccesebb, hogy egy divatkiegeszito eseten azt mondod, hogy vicces a filleres szerkezetet arany tokba tenni.

  32. @Lipi: lehet drága órád, de ahogy és amit írsz… hmmm…

  33. Jadeye! Abból indultam ki, hogy ugyan az a szerkezet lesz mindegyik típusban. Így viszont filléres szerkezet kerül aranyba, ami vicces. Nem lekicsínylés, mert ha tehetném én sem sajnálnám a pénzt ilyen viccekre. Számomra szimpatikusabb lett volna az aranyozott, aranyat meg csináljanak azok az ékszerészek akik iphone-ból is csinálnak egyedi darabokat.

  34. Józsi….
    Ha nem tetszik,nem kell olvasni…
    Itt pont nem ez a lényeg..na dehàt ez Magyarország…

  35. ef-dani!
    Sok középkorú, vagy idősebb embert ismerek akik az iphone miatt almásodtak be nagyon. El tudom képzelni, hogy így járt hősünk is. Mondjuk miután savazta az apple óráját, valamelyik ivócimbije szólt neki, hogy ovatosabban, mert ezek tudnak valamit. Így aztán kipróbálta és beleszeretett, mint mindenki.
    Divatkiegészítőket tudtommal nem szoktak 18k aranyból csinálni, abból többnyire maradandó dolgokat csinálnak.

  36. @Lusta: nyilvan egy oraiparban dolgozo vezetonek az ivocimborai szolnak a veszelyrol es utana az alapjan nyilatkozik es dont strategiakrol 😀 ezr magad sem gondolod komolyan.

    A divatipar pedig hiresen keruli az aranyat igaz? 😀

  37. @feri: teljesen igazad van, mindenben. Időnként én is felhorkanok az Iphone önfényező módszerétől besokallva. (Bár olyankor Jadeye kitörli)Alapállás: hogy veszi a bátorságot az Apple hogy egyáltalán egy oldalon említi saját óráját a Tag Heuerral. Vicc. Még meg sem jelent a hülyeségük, és már tèma: amnyirA jók vagyunk, de annyira. Most a Tag- nak biztos álmatlan éjszakái lesznek. Ezt a hülyeséget!!! És tényleg nem ismerik el a hibájukat… Mindegy hogy mindenkinek jelentkeznek ezek a hiányosságok..

  38. ef-dani! Te úgy hajlítod a mondókámat, hogy bele tudj kötni. Nyilván fikció, de nem a veszélyről, hanem a nagyszerű iphone-ról akár szólhattak is neki. Az ivócimbora meg nyilván költői túlzás volt, bár egy ilyen kaliberű ember ivócimborái sem lehetnek pitik.
    Mondj egy példát, ahol 18k aranyat használnak tömören, sorozatgyártású divatcikkekhez!

  39. @ilija: mégis hol említette az Apple egy oldalon az óráját a Tag Heuer óráival? itt épp, hogy a Tag Heuer egyik vezetője említette egy lapon a két céget. ez épp, hogy az ellenkezője annak, mint amin felháborodtál.

    a hibák kapcsán: jelezd nekik. ha nem jelzik elegen, akkor az sosem bír majd akkora súllyal, mintha mindenki jelezné, aki valamivel elégedetlen, terméktől és gyártótól függetlenül.

  40. @Lusta: mit hajlitok? Te mondtad, hogy valaki szolt neki. En csak annyit mondtam, hogy ilyen pozicioban az emberek nem valtogatjak hallomasbol a velemnyuket. Szerinted meg igen, ezt akarhogy csurheted, most is ezt mondod.

    Gyuruk, nyaklancok, orak?

  41. ef-dani! Nem mondtam bakker, hanem feltételes módban felvetettem, hogy akár így is történhetett volna (nyilván erre minimális az esély).
    Gyűrű, nyaklánc, óra 18k aranyból nem divatkiegészítő. Ezeknek az értéke inkább nő az idő múlásával, ellentétben egy okosóra szerkezetével, aminek az ára 3-4 év alatt kb. nullára csökken.

  42. Jadeye!
    Miért vár a hozzászólásom moderálásra? Csak hogy később elkerülhessem.

  43. @Lusta: passz, sajnos ezt nem mutatja a moderációs rendszer, de engedélyeztem közben.

  44. Megy a vita megint egy olyan termékröl ami még meg sem jelent. Várjuk meg amíg megjelenik aztan kiprobálják páran, ha sokan írják hogy fos, akkor biztos az is. Amugy meg nem értem mi ez az okosóra hype, szerintem egy zsákutca és ugy szar ahogy van…az összes. Telefon ott van a zsebemben mindig, nehogy mar ne tudjam eloszedni aztan megnezni az idot. Erre kell okosóra? vagy értesítsen ha üzenet jön? Ugy is elő kell venned a telefont hogy válaszolj,nem? Vagy üvöltözöl a metrón vagy az utcán, hogy bemond az órának?? Ne már…Egy Sima 1000 forintos óra is mutatja az időt és hónapokig elmegy töltés (elem) nélkül. Szerintem az egész egy vicc. De persze ez csak az én szerény véleményem. Pénzkidobás.

  45. @Lusta: akkor minek kotsz bele abba, hogy szllok, hogy a fazon x honappal ezelott teljes mast mondott es egy ilyen pozicioban ezt nem hallomasokra alapozza? 😀
    Az ekszer nem divatkiegeszito? Na jo, komolytalan vagy.

  46. @AppleFan:
    A tényeket illetően egyetértünk. 🙂
    Az egész csöpögtetés meg cirkusz azért van, hogy foglalkoztassa az embereket a téma,
    és mire megjelenik, már csorogjon a nyáluk és remegjenek, hogy “rögtön kell!”. Mindegy, ha nincs semmi gyakorlati haszna… 😀


Add a Comment