fbpx Skip to content

Pontosabban tegnaphoz 20 éve, de igazából nem is ez a lényeg, hanem az, hogy az Apple már korábban foglalkozott az óra kérdéssel, persze akkor még nem ennyire komolyan.

Screen Shot 2015-01-20 at 10.08.46

20 évvel ezelőtt inkább a divat szférába próbált betörni az Apple, és emiatt készítette el az óráját is, ami mondjuk inkább érdekes, mint jó vagy szép. 🙂

Azóta persze változott ez a nézet, de térjünk még vissza 1995-re, amikor bemutatták a Mac OS 7.5-öt. Ha valaki frissített az újabb verzióra, tehát megvásárolta azt, akkor kapott hozzá egy Apple órát is. Nem mondanám, hogy öltönyhöz való volt ez az óra, de ettől függetlenül az Apple próbálkozott. Nézzétek meg a videót, mi történt 20 éve, illetve milyen volt az Apple első órája:

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. Remélem az "új" apple watch öltönyhőz is jó lesz…

  2. Lesz jó pár verzió

  3. Rolex is próbálkozott, igaz nem 20 éve, de neki sikerült!:) Akkoriban az apple tényleg órának szánta, nem gondolhattak a mai trendre. Az applewatch viszont nem apple találmány, hiszen már évek óta előtte járnak más gyártók!:)

  4. @Feri: pont az kulonbozteti meg az Apple Watchot a tobbi okoskatol, hogy ok azt a termeket is oranak szantak. A tobbi kimerul egy lekicsinyitett telefonban, az Apple Watch nem eppen. Raadasul az egesz marketing korulotte orrakent mutatja be, szamos hasznosnak tuno funkcioval.

  5. Az tény hogy az Apple előtt jár számos gyártó, és már réges-régen. Bizonyára több tapasztalattal rendelkeznek, ezért az Apple önfényezése,meg az "pedig annyira jók vagyunk, annyira tapasztaltak" csak duma….

  6. Sajnos, úgy gondolom, hogy ez a darabka történelem szebb (de nem szép!), hasznosabb és úgy egészében óraszerűbb mint a mostani Watch. Apple követi a mostani okosóra trendet, ami szerintem még nem baj, de látszólag lemásolja az összes hibáját is a konkurenseinek, pl: rövid aksiidő (vs. Withings Activité) vagy nem kerek forma (vs. Moto 360). Mintha túl sokat akarnának (Pay, Health…) de így ezt nem hiszem, hogy az emberek hosszú távon elfogadnák a kezdeti fellángolás után.

  7. @Feri: … az iPhone sem volt “eredeti” Apple találmány … viszont lehet, hogy meglátja azokat a hibákat amik miatt a mai órák inkább idegesítőek, mint használhatóak … új funkciókat ad, vagy csiszolja a régieket 🙂 használhatóvá teszi … és nem utolsó sorban eddig bár csak képeken, de sokkal csinosabbá is sikerült tennie a konkurenciáknál …

  8. @dtam: minden a funkcióktól függ … a kerek forma nagyon sok szempontból nem praktikus … és ezzel nem hiszem, hogy mást követnének, mert szögletes órák mindig is voltak … sajna az aksiidő az megint nem másolás kérdése 🙁 ez van … amíg nincsenek ekkora méretben nagy mennyiségben elérhető aksik 🙁 amik napokig, vagy hetekig bírják 🙂 … azt, hogy az emberek mit várnak, vagy fogadnak el 🙂 mi innen nagyon nehezen tudjuk csak megítélni … bízom benne, hogy alaposan felmérték a piacot 🙂

  9. @hang:

    Ebben egyetértek, de arra gondoltam, amire fentebb az önfényezésre utalt más!:) Lehet gyártani ez-azt, csak ne verjék a mellüket, hogy mekkora királyok és, hogy őket követi mindenki, főleg úgy, hogy folyamatosan hibás az iOS… Csalódtam nagyon az Apple-ben, ezért bármilyen hírben róluk csak a rosszat látom. Nem rosszindulat, tényleg csak a csalódottság!

  10. @hang:

    Szerintem nem mérték fel a piacot, mert akkor működne az iPhone is, de sajnos csak a verseny van, minőség sehol:(

  11. @Feri: majd nezd meg az okosorak UI/UX-et mutan megjelent az Apple Watch. Nagyon meglepo lenne, ha maradnanak a tobbiek a zsugoritott telefon koncepcional. Foleg miutan egyik sem tud erdemben eladasi adatokat produkalni, az Applenel szinte boritekolhato a tobb millios nyitohetvege, erre muszaj lesz mozdulniuk.

  12. @ef-dani:

    Elképzelhető, bár engem nem izgat ez az óra dolog. Sok mindenben le van maradva az Apple és sok mindenben jobb, mint más, ez igaz bármelyik gyártóra. Egy biztos, mivel a 8.2 egy nagyobb frissítés lesz, tele lesz hibákkal és pont a watch nem lesz tökéletes, amire szánják! Ha kijavítják a rengeteg hibát az iOS-ben, akkor marad és nem frissítek többet rá, ha nem, akkor nem lesz iPhone-om és ezzel sokan vannak így! Nekem fontosabb, hogy működjön, mint egy idióta óra, ami ér 10e Ft-ot és 200e-be fog kerülni, mert rajta van egy alma logo.


Add a Comment