fbpx Skip to content

A korábbi nevek után véglegesnek tűnő KWINDOO csapata még az óév végén igen jelentős seed típusú befektetést kapott mintegy 300 ezer euró értékben, mégpedig a Conor Fundtól.

Screen Shot 2015-01-19 at 12.00.57

Számunkra ez persze a büszkeség mellett azért is érdekes, mert a KWINDOO egy olyan, vitorlásversenyek és -rendezvények szervezését lebonyolító rendszer, amely végső soron iPhone kliensen kínál megoldásokat.

Érdekesség, hogy a vitorlásverseny-szervezés területén a hasonló technológiákat eddig senki nem merte kihasználni, vagy nem járt kellő sikerrel. Friss Tamás, aki a KWINDOO-nál a rendszer fejlesztéséért felelős vezető, elmondása szerint osztja azt a startup világban ismert meglátást, hogy az ötlet csupán 5%-ot ér, a többi a kitartó és hozzáértő munka eredménye. E szerint pedig a többiek a 95%-on buktak meg, az ötlet eredetileg jó. Tamást egyébként a Szifon csapata is régóta ismeri, hiszen számos okostelefonos fejlesztés fűződik csapata és az ő nevéhez.

A fiúknál hónapok óta gőzerővel folyik a munka, nekünk pedig a részletekbe is engedtek egy kis belátást, de szigorúan arra kértek, hogy azokról csak egy későbbi mérföldkőnél számoljunk be. Mindenesetre ígéretes és tetszetős!

Novák Endre, a cég ügyvezetője kifejtette, hogy néhány dologban szeretnének majd kitűnni a startup-ok világából, ami nem titkoltan a marketing része. Ez nehéz dolog, hiszen mindenki törekszik erre, ráadásul a legtöbb dologban már nehéz elsőnek, vagy rekordernek lenni, Endre mégis bizakodó.

Mindkét vezető álláspontja egyezik abban, hogy nincs kész és kizárólag egyféle recept, a siker többféle képen érhető el, de fontos alapanyag a napi 10-12 órányi munka és a kreativitás. A későbbi érdekességekről beszámolunk majd!

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment