fbpx Skip to content

A Sena bőr tokokra egyöntetűen jellemző, hogy modern kinézetükkel kiválóan visszaadják a kiváló minőségű bőr anyagok és az aprólékos, ugyanakkor remek kidolgozás minden részletét.

sena_varras

Ebben a cikkben három, iPhone  6 és egy iPhone 6 Plus-ra kapható flippes bőr tokot tesztelünk. A tokokat az iPhoneTok.hu webshopja biztosította.

Magnet Flipper iPhone 6 tok

A Magnet Flipper iPhone 6-ra készült újdonságával kapcsolatban érdemes ott kezdeni, hogy a tokhoz alapfelszereltségként tartozik egy extra tartós műanyagból készült övcsipesz, amit egyszerűen fel lehet csavarozni, így könnyedén le- és felcsíptethetővé válik a tartó az övünkre.

A prémium minőségű marha bőrből készült Flipper az illatteszten nagyon jó eredményt ért el, puha anyagú, jó kidolgozottságú bőrről beszélhetünk. Mágneses, lefelé nyíló előlapja van, a telefont pedig egy patentos pánt tartja a helyén, amivel sikerült elérni, hogy egy kézzel (hüvelykujjal) is ki lehessen nyitni, illetve be lehessen csukni. A flip belső oldalán kialakításra került egy bankkártya tartó is, bár szűk, így maximum 3 kártya fér el benne.

SENA_Magnet_Flipper_iPhone 6_c

A kamera kivágása tökéletes, fotózásnál, videózásnál ezzel az iPhone 6 tokkal biztosan nem lesz olyan gond, hogy belelóg a tok a képbe. A Flipper csukott állapotában is elérhető a némító és a lezáró gomb, valamint a dock csatlakozó is, így a töltéshez nem kell kinyitni a tokot, ugyanakkor a hangerőszabályzó gombok az oldalán rejtve vannak.

A Magnet Flipper iPhone 6 tok minden sarkánál egy kicsit túlnyúlik a készüléken, ezért ha a készülék leesne, biztosak lehetünk benne, hogy nem keletkezik komoly kár. A telefont tartó, patenttal záródó belső bőr bármilyen pozícióban, akár fejjel lefelé is biztonságban tartja a készüléket. Amint belecsúsztatjuk az iPhone-t, tökéletesen illeszkedik, nem úgy mint egy szilikon tok, de ahhoz eléggé, hogy ne csúszkáljon benne a készülék. A mágnes jól és elég erősen fogja az előlapot, külön jó pont, hogy a flip felső oldalán szépen, vékonyan van elhelyezve. Azoknak, akik félnek a mágneses tokoktól, jó hír, hogy itt is csak tartóként szolgál, és semelyik Magnet Flipper generációnál nem volt még rá soha panasz.

iphone_6_magnet_flipper_detail_9_desk

További előnyök, hogy a flip miatt nem kell külön kijelzővédő fóliát venni, mert csukott állapotban a tok védi a kijelzőt a portól, szennyeződésektől, nedvességtől, így sokkal kisebb eséllyel sérül a kijelző, mint bármilyen hátlapos toknál. Nem is kell külön magyaráznunk, hogy ez az iPhone 6-nál miért is különösen fontos.

A Magnet Flippert azoknak ajánljuk, akiknek megállás nélkül csörög a telefonjuk, ugyanakkor a munkájuk elengedhetetlenné teszi, hogy elegáns tokkal jelenjenek meg. Nekik jó, hogy egy kézzel, egy pillanat alatt ki fel tudják hajtani a flippet, és fel tudják venni a telefont. Ez a tok a készülékhez méltó patinát és elegáns megjelenést biztosít.

A Magnet Flipper iPhone 6 tok négy féle színben, 15990 Ft-ért érhető el az iPhoneTok.hu webshopjában.

Sena Hampton Flip iPhone 6 és iPhone 6 Plus tok

A Sena Hampton Flip iPhone 6 és iPhone 6 Plus-ra készült tokok valódi, minőségi marhabőrbőr készültek, illatra és kinézetre is érezni, hogy a igazi bőrről beszélhetünk. A flip itt patentos és emellett keményített, ami fixen tartja a készüléket a helyén, így az ütések ellen is megvédi az iPhone-t. A flippen kialakításra került kettő zseb, melyekbe darabonként kettő-kettő, bármilyen szabvány méretű plasztik kártya belefér, vagy alkalmas lehet papírpénz tárolására is. Az előlap nyitott állapotban a hátlapra patentozható, így nincs útban telefonálás közben, és nem lóg össze-vissza. Az egyetlen baj ilyenkor, hogy a kamera képébe belelóg a flip, így azoknak, akik sokat fotóznak, nem jelent megoldást a hátra patentolt előlap.

A Hampton Flip annyiban más, mint a korábbi generációk, hogy itt már nem egy bőr zsebbe bújtatjuk be a telefont, hanem egy bőrrel bevont műanyag keret tartja a helyén a készüléket, a telefon hátulja pedig egy plüssel bevont hátlapra fekszik fel. Ennek a megoldásnak azok fognak örülni, akik sokszor használják az alsó csatlakozót (ez itt teljesen szabadon van), illetve valamilyen okból nem akarják egyáltalán befedni a kijelzőt (az is teljes egészében látszik).

SENA_Hampton_Flip_iPhone 6_c

A Sena a Hampton esetén arra is figyelt, hogy a műanyag keretet ragasztott bőrrel vonja be, így ez is a tokhoz illően esztétikus maradt. Az előlap és a keret csukott állapotban tökéletes védelmet biztosít az iPhone-nak: a sarkok merevítettek, az oldalai, a hangerő/némító gomboktól, valamint a lezáró gombtól eltekintve teljesen zártak, alul pedig a flip patent része védi a dock csatlakozót a szennyeződésektől, ütődésektől. A flip teljesen eltakarja a kijelzőt, így nincsen szükségünk kijelzővédő fóliára vagy üvegre ennél a toknál sem.

A Hampton használhatósági szempontból talán valamivel kevésbé praktikus (gondolunk itt a kamera látószögét blokkoló flippre nyitott állapotban), de védelmi szempontból tökéletes. Azoknak ajánljuk, akiknek a fontos, a prémium minőségű, klasszikus bőr elegancia, és a minden szempontból tökéletes kidolgozás.

iphone_6_hampton_flip_detail_5_desk

A Hampton Flip iPhone 6 tok fekete színben 16990 Ft-ért vásárolható meg, a Sena Hampton Flip iPhone 6 Plus tok ugyancsak 16990 Ft-ért érhető el ugyanebben a színben az iPhoneTok.hu-nál.

Sena Sarach Flip iPhone 6 tok

A Sarach Flip kéttónusú, kézzel varrott, finom felületű marhabőrből készült, gerinctűzött kialakítással biztosít egyedi megjelenést a toknak. A varrás emlékeztet a baseball labda varrására, eltérő színű a toktól, mégis összhangban van vele, így hangsúlyos és egyben jellegzetes. A Sarach a három tesztelt tok közül a legextravagánsabb kinézetű.

SENA_Sarach Flip iPhone 6_c

A flip ennél a toknál lentről felfelé hajtható fel, a két sarkában apró kör alakú mágnesekkel záródik, így itt is beszélhetünk az egykezes használatról. Az előlap merevített és azért, hogy keskeny maradhasson a tok a merevítés ellenére is, itt csak egy plasztikkártya tartó zseb került kialakításra a belső felén.

A Sarach Flip iPhone 6 toknál csukott állapotában azonnal észrevehető, hogy a kamera részt itt nem szokványosan egy ovális lyukat vágva alakították ki, hanem egyszerűen szabadon hagyták. Ez használhatósági szempontból parádés, a képek/videók biztosan tökéletes lesznek, védelem szempontjából azonban kifogásolható, ha véletlenül erre a sarkára esik a készülék, akkor sérülhet az optika.

iphone_6_sarach_flip_detail_6_desk_1

Belső részét tekintve az iPhone 6-ot egy bőr “keretbe” csúsztatjuk bele, amit még egy bőr rögzítő fülecskével be is tudunk biztosítani. A tok alsó kialakítása miatt jól hozzáférhető a dock csatlakozó, belül pedig a home gombnak kanyarítottak ki helyet. Felül a közelségérzékelő, és az előlapi kamera kapott kivágást, így sikerült elérni azt, hogy az iPhone előlapján minden elérhető és jól használható maradjon.

iphone_6_sarach_flip_detail_5_desk_1

A Sarach oldalán az iPhone gombjait is bőr fedi, ugyanakkor alakjukra préssel rányomtak, így azokat is megvédi a tok a szennyeződéstől, de könnyen érezhető, hogy hol helyezkednek el.

A Sarach Flippet a fiatalabb korosztálynak is bátran ajánljuk, mert extravagáns kinézetével túlmutat a klasszikus bőr flippes tokokon, egyedi külseje és karcsú kialakítása miatt mi is erre a tokra voksoltunk a három tesztelt verzió közül. A Sarach Flip iPhone 6 tok fekete és barna színben, 17990 Ft-ért vásárolható meg ezen a linken.

Ugyanakkor biztosak vagyunk benne, hogy a három tesztelt bőr flippes Sena tok közül mindenki megtalálja a stílusának megfelelőt, legyen az klasszikusabb vagy egyedibb.

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Ennyiért?
    Ugyan mar….

  2. Egyszeruen nem a magyar atlag a celkozonseg, ahogy egyebkent szerintem az iPhoneé sem, de telefonnal inkabb koltunk egy dragabbra mint egy toknal:D amugy nagyon szep szerintem csak tudomasom szerint sokan nem szeretik azokat amik takarjak a kijelzot ahogy en sem

  3. @Lipi

  4. Amugy hogy lehet betaggelni valakit? nem jovok ra

  5. Alkalmazásban sehogy, Safaribol @

  6. Koszi, megvan


Add a Comment