fbpx Skip to content

Az okostelefonoknak az akkumulátor nem épp az erősségük. A készülékeket általában naponta tölteni kell (sőt, van, akinek naponta többször is), de ügyes felhasználók akár több napot is ki tudnak húzni egy töltéssel. Aki szeretné nyomon követni, hogy telefonjának az akkuja hogyan merül és illetve még nagyjából hány órát fogja bírni, az most egy widget segítségével ezt megteheti.

battery_graph_cover

A Battery Graph Widget egy nagyon egyszerű widget app, ami az iPhone akkumulátorának töltés-merülés görbéjét képes az Értesítési központban megjeleníteni.

Egy idő-százalék koordináta-rendszerben jeleníti meg az app, hogyan használtad a telefonod az elmúlt időben. A grafikon nagyon jól megmutatja, mikor használtad többet vagy épp energia igényesebben a készüléket, illetve hogy mikor hagytad békében töltődni, vagy épp mikor játszottál vele töltés közben is.

Az alkalmazás képes nagyjából megmondani, hogy az aktuális használat mellett hány órát képes még a készülék töltés nélkül üzemelni és ez melyik napon hány órakor fog “lejárni”. Az widget csak 3 napi használat megjelenítésére képes, viszont a konténer appban bármeddig vissza lehet nézni az akksi használatot, illetve itt az is beállítható, hogy napi, heti, vagy havi nézetben rajzolja ki a görbét.

battery_graph1 battery_graph2

Az appon belül tudjuk testre szabni mind az appon belüli, mind a widget grafikonját. Hat szín közül választhatunk (kék, lila, piros, narancssárga, sárga, zöld), és megadhatjuk azt is, hogy a koordináta háló be legyen-e rajzolva vagy sem, illetve hogy a görbe alatti terület átlátszó legyen-e vagy sem.

Azt persze ne várjuk ettől az alkalmazástól, hogy tovább fogja tőle bírni a telefon, de egy érdekes betekintést nyerhetünk vele a készülékünk akkuhasználatába.

[appstore id=”921354569″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. 2 eurot nem ér, de mindenesetre beraktam wishlistbe appshopperen. Majd uborkaszezonban lesz ez még free is.

  2. @dnp: megvegyem neked?!

  3. neeeeeem 🙂


Add a Comment