fbpx Skip to content

Szerintem sokan emlékeztek a Dumb Ways to Die című dalocskára és játékra még pár évvel ezelőttről. Az első rész hatalmas siker volt, volt osztálytársaimmal még néha most is szoktunk vele játszani, mikor Balatonon vagyunk, viszont nemrég megérkezett a második rész, ami újabb beteg dolgokat tartogat magában.

dumbwaystodie2_cover

A Dumb Ways to Die nem is egy játékkal vagy egy dalocskával indult, hanem csak egy reklám kampány volt, ami a metró- és vonatbalesetekre és azok megelőzésére hívta fel a figyelmet. A kampány célja többek közt az volt, hogy felhívja a figyelmet, hogy legalább a saját ostobaságod miatt ne lépj a vonat elé. A dal és a játék pedig ezt követte és mind a kettő világszerte nagyon népszerű lett, hála a kis helyes figuráknak és ostoba haláluknak.

dumbwaystodie2_8

A Dumb Ways to Die 2 elődjéhez hűen csupa beteges kis játékot tartalmaz, melyet pár másodpercünk van csak teljesíteni. A játék célja és felépítése is hasonló, mint az első részé. Most is 3 életünk van, játékonként 100 pontot kapunk, és a cél, hogy minél több pontot szerezzünk. Nem is ebben van a játék szépsége, bár vannak, akik több ezer pontot képesek voltak elérni a játékban, ami több tíz sikeres ügyességi játékot jelent.

dumbwaystodie2_5

A második részben mintha valamilyen sportrendezvényen vehetnénk részt, ugyanis a játékok csak bizonyos arénákban érhetőek el és nem csak úgy egymás után jönnek, mint az első részben. Hasonlóan az elődjéhez, itt is vannak olyan játékok, melyeknél pontos időzítésre, célzásra, gyorsaságra, vagy épp az ügyességünkre van szükség, de van olyan is, hogy direkt nem kell semmit se csinálni, csak a játék be akar ugratni, hogy gyorsan cselekedj, miközben ha nem csinálsz semmit, épp akkor csinálod jól.

dumbwaystodie2_3

A térképen tematikus arénák találhatóak. A Dumb Dome-ban atlétikai játékokat játszhatunk, mint például a váltófutás dinamittal, gátugrás elektromos kerítéssel, vagy épp kalapácsvetés bombával. Frezzerville-ben a téli játékok szerelmesei találhatnak számunkra tetsző sportot, ugyanis itt legálisan lehet pingvint verni, bombával curlingelni, de persze lehet rakéta hajtású síléccel síugrani is. Drown Townban pedig a vízi sportok kedvelői találhatják meg a számításukat, van itt delfinrodeó, gyilkos bálna-fogászat, de akár a hihetetlen veszélyes vizes medenceszélen sétálást is ki lehet próbálni. Mindhárom helyszínen 10-10 játékot próbálhatunk ki, melyek egyre gyorsabbak és nehezebbek lesznek.

dumbwaystodie2_1

A legjobbak kipróbálhatják magukat a Dumbest of the Dumb arénában, ahol az összes többi aréna játékából véletlenszerűen kapjuk a feladatokat és csak jegy ellenében vehetünk részt rajtuk. Ebből a jegyből azaz tokenből az elején kb. 15-öt kapunk, de In-App Purchase keretében vásárolhatunk még. Ebben az arénában elért eredményünket új figurákkal díjazza a játék, melyek a térképen fognak megjelenni. Három sikertelen játék után megpörgethetjük a Szerencsétlenség Kerekét, amin akár tokent, figurát és életet is nyerhetünk – de nagyobb esély van arra, hogy a kés a kis figuránk fejébe vagy egyik végtagjába fog állni.

Szerintem a Dumb Ways to Die 2 lett annyira szórakoztató, mint az elődje, sőt, szerintem nehezedett is, így legalább nagyobb kihívást jelent a profi játékosoknak is.

[appstore id=”929346489″]

[appstore id=”639930688″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Sziasztok! Csak nekem fordul elő hogy összeomlik sokszor a program??? Nem veszi az érintést, elmegy a hang magától, megfagy bizonyos részeken leginkább az 1, mikor fújni kell…stb.


Add a Comment