fbpx Skip to content

A hordható okos eszközök egy új platformot adhatnak a hirdetéseknek. Így szinte adta magát, hogy idővel az Apple Watch-ra is készül olyan SDK, amit a fejlesztők használhatnak arra, hogy hirdetéseket helyezzenek el az Apple okosóráján.

tapsense_apple_watch_ad-250x420

Mindez jóformán borítékolható volt, mivel az átlagember nem szívesen fizet alkalmazásokért, főleg nem olyanért, ami már több dollár vagy euró, inkább választja az ingyenes, de reklámokat megjelenítő verziót, ha van az adott appból ilyen is. A TapSense elsőként segíti majd a fejlesztőket abban, hogy reklámokat tehessenek az Apple órájára.

Félig-meddig ezt az Apple is engedélyezi, azonban komolyabb hirdetésekre már érdemes egy speciális fejlesztői SDK-t használni, amit adott esetben a TapSense biztosít.

Senki sem szereti a reklámokat, de senki sem szeret fizetni. Ez persze országonként változik, de valljuk be, itthon még egy iOS fejlesztő sem lett milliárdos abból, hogy készített egy alkalmazást a hazai felhasználóknak. A magyarok többsége egyszerűen nem vásárol alkalmazást – tisztelet a kivételnek. Sajnos ez a bizonyos “kivétel” nem nagy százaléka az iOS felhasználóknak, így várhatóan az Apple Watch is tele lesz reklámokkal, és nem csak magyar fejlesztőktől.

Apple-Watch-Coffee-Ad-Mockup

Emiatt természetesen felesleges háborogni, mivel ha megélnének belőlünk a fejlesztők, biztos nem tennének bele reklámot az általuk fejlesztett appokba. Ettől függetlenül a TapSense szerint bármikor kikapcsolhatjuk majd a reklámokat, de adott esetben, ha szeretünk egy adott márkát, érdemes aktiválva hagyni – lásd a fenti képeket.

Időközben a legújabb pletykák szerint ismét március végi dátummal indulhat el az Apple Watch értékesítése.

Ti mit gondoltok erről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Kell a fasznak reklám!

  2. Szerintem van elég reklám a telefonunkon, meg a YouTube-on. Már csak ez hiányzott; hogy még ha az időt szeretném megnézni egy órán, akkor is a kicsi X-et kelljen keresni, hogy hol kell kinyomni azt a szaros hamburger képet…

  3. hát igen pont ez ellen kéne mennie applenek és nem támogatnia. googlet is azert utalom mert ahová csak tehetik reklám a reklám hátán. youtubra is inkább fizetnék havi 10 dollárt pl. csak haggyanak békén a reklámjakkal. annyir úgy se keresnek rajtam az biztos. a programok is ha változtatnának azon, hogy ne legyen free a program megvennék az emberek. miért ne?! ezt úgy kéne megoldani, hogy mondjuk 3 napra ingyenes a teljes értéku program és az ido lejarta után meg kell venned vagy a progi automatikusan torlodik.
    így van idod kiprobalni az adott programot és ha tetszik megveszed. most hiába jön ki az új GTA például 5€ áron, kipróbálás nélkul nem veszem meg.
    de ba betekintést engednének pár misszió erejéig, igenis rögton nyomnák eggyet a Buy gombra.

  4. Hát nem tudom, de szomorú, ha a statisztikák szerint a magyarok nem vesznek alkalmazást. Pedig az appok nem drágák a játékok főleg nem. Nem értem. Egy doboz cigi árábol már lehet venni akár 2-3 jó appot vagy játékot. Én személyesen sokat vásároltam már. És nem sajnálom rá mert tudom, hogy mekkora fejlesztői meló van mögöttük.

  5. PC-re szoftver venni ősi talpas román szokás, tartja a mondás. Ugyebár ez alatt a picipuha termékeit értjük. Appok esetén más a helyzet. 1 EUR, azaz 300 Ft nem vág földhöz senkit, még a tizenvalahány EUR-os program sem. Nem egyet vettem már. Nem sajnálom rá a pénzt, mert ennyiért megéri.

    Ugyanakkor látok sok szarrágó iPhone-ost, aki az ingyenes játékon kívül nem tölt le semmit. Még a bankkártyája sincs regisztrálva iTunesba. Kérdem én, annak minek ilyen drága telefon? Doboz cigi per nap persze megy.

  6. Nagyon szivesen kifizetem a reklámmentességet néhány kedvenc alkalmazásomnál. Azzal sincs gond, ha valamiért fizetni kell. Borzasztó viszont, ha csak reklámos verzió létezik. Vannak emészthetők is, de ha kitakarnak valamit az elfogadhatatlan.

  7. Beszarás, mennyire szervilis a szifonba.com. Mindegy mennyire gáz (színes iPhone, TabletiPhone), mennyire fogtechnikus (drága termékek), és most mennyire szemét módon is ráhányja a reklámot a készülékre az Apple, a véleményét akként változtatja, ahogyan az Apple kommunikál.

  8. Nem iszom,nem dohanyzom.az appjaim freek.Ettol meg nem hinnem,hogy ne hasznalhatnam azt a telefont amit szeretnek.Azzal,hogy toltesz es fizetsz nem biztos,hogy meno vagy lehet tulertekeled a TELEFON t.Csorog felvesz beszel berreg megnez email valaszol.jatsz konzolon az azert van es meg elmeny is.

  9. @lalamper: nem mindenki úgy vette meg a telefont hogy zsebből kivágta rá a pénzt. van aki hónapokig gyűjt rá, az pedig biztosan nem fogja hozzáadni a kártyáját, hogy azok kedvéért vásárolgasson akik szoktak appokat venni

  10. @Doxxy: Nyilván akinek nem inge, ne vegye magára. Azt viszont látni kell, hogy ma, Magyarországon, sajnos az Apple még luxuskategória. Nem kellene annak lennie, de sajnos az. Ez az egész úgy van kitalálva, hogy aki megteheti hogy drága telefont vesz, az feltehetőleg megteheti hogy appokra is költ. Én elég sok alkalmazást megveszek, de csak azt ami nagyon jó vagy hasznos. Például offline navit 70%-os akcióban vettem 15 EURért, abszolút megérte. El lehet szórakozni kizárólag az ingyenes appokkal is, de lássuk be hogy van amikor csak kínlódás úgy, meg fél megoldás.

    Olyan ez, mint amikor veszel egy drága versenybiciklit, aztán gázpalackot tolsz rajta. Lehet, csak valahogy furcsa.

  11. Vagy amikor a jampli gyerek a 15 éves bmw-be 2000-ért tankol a benzinkúton, mert alig bírta kiköhögni a kocsi árát, a javítás is drága volt, de legalább bmw-je van, de jó. Szánalmas.
    Nekem 4S van még mindig, holnap reggel vehetnék akár 6ost ha akarnék, de tudom mire mennyit szabad költeni.

  12. Ilyen ez, amikor többnek akarunk látszani, mint amennyi vagyunk

  13. Nincs itt semmi gond. Magyarországon nem fizettnek az appokért(azaz kevesen), ha ide akarok készíteni appot akkor ezt figyelembe veszem. Rengeteg lehetőséget látok ezekre az eszközökre. Én a reklám modulokat (iad, google) az appomba nem használok, viszont ha valamit közölni akarok a felhasználókkal akkor azt megtehetem. Ha ezek idegesítik őket , hát akkor kuka. Ennyi.

  14. Amiből csak tehetem, a fizetőset választom iPhone-on és Mac-en is. 99%-ban jobbak és a reklámokat sem kell bámulnom. Nehány euró nem a világ vége…


Add a Comment