fbpx Skip to content

A CES-en az Intel bemutatta a Broadwell-U névre keresztelt, új processzorait. Ezekkel a processzorokkal érkezhetnek hamarosan az új MacBook Air és Retina MacBook Pro gépek!

213427-1280

Az új chipek segítségével az Apple is frissítheti a már megszokott hordozható készülékeit. A Broadwell-U a MacBook Air esetén az eddigi 1,4 helyett 1,6GHz-től fog indulni, és már nem HD 5000, hanem HD 6000-res grafikus processzort kapunk. Retina MacBook Pro esetén ugyanez 100 MHz-el lesz gyorsabb, ott 2,5GHz-től 3,5GHz-ig választhatunk majd a gépek között. Természetesen az új processzor nem csak ennyire képes.

Slide 10 - Iris 6100 Die Labelled_678x452

Az Intel szerint az immáron ötödik generációs processzor család sokkal kisebb lett, amellett, hogy nagyobb sebességre képes és kevesebb energiát is fogyaszt. A 35%-kal több tranzisztor mellett 37%-kal kisebb, akár 50%-kal gyorsabb a grafikus mag. A már említett energiafogyasztás mellett akár 1,5 órával tovább bírhatja az akkumulátor.

Az Intel már elkezdte szállítani a processzorokat, így pár hónapon belül várható, hogy az Apple frissíti a MacBook Air és Retina MacBook Pro gépeket. Mi kíváncsian, várjuk mire lesznek képesek majd az új gépek.

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. “Retina MacBook Pro esetén ugyanez 100 MHz-el lesz gyorsabb, ott 2,5GHz-től 3,5GHz-ig választhatunk majd a gépek között.”
    A Retina MacBook Pro-k már egy ideje 2,6 GHz- től indulnak(13,3″).

  2. Illetve az is feltűnt, hogy a táblázatban amit az Intel közzétett, nem láttam 4 magos processzorokat, mi lesz így a 15″-os modellel? Elég nagy visszalépés lenne ha csak 2 mag lenne a csúcsgépben..

  3. A 4 magos modellek nem az U sorozatbol valoak, azok kesobb erkeznek.

  4. pont vásárlás előtt állok, szerintetek mikor mutatják be őket, illetve mikortól lehet őket megvásárolni kb?
    nem tudom mi tévő legyek…

  5. énis szeretnék egy pro 13 at. szerintem pár hónapig még elvagyok de remélem ilyen aprilisra mar kijonnek az uj modellekkel

  6. @Patrik Módos: Ha most kell a gép (pl. munkára, elromlott az előző) akkor vedd meg, semmivel nem fogsz többet kapni. Ha kijönnek esetleg a ventillátor nélküli Airrel, akkor abból az első szériát úgysem szabad megvenni, szívjanak mások a hibáival, amiket a következő verzióban már kijavítanak.


Add a Comment