fbpx Skip to content

Ahogy már írtuk korábban, a CES egy olyan, év eleji esemény, ahol a cégek bemutathatják a termékeiket a nagyközönségnek, és ezeknek egy nagy része iPhone, iPad, és más Apple termékekhez kapcsolódik.

cesvegasqardio

Ebben a bejegyzésben a Belkin, Netatmo, Blue Spark, Withings termékeit mutatjuk be nektek. Korábbi cikkünk a CES 2015-ről: CES 2015: LaCie, Seagate, Belkin, Parrot

Belkin

wemo-water-with-echo-tech2-100538446-large

A Belkin az a cég, aki elsők között vetette be magát az “okos otthon” témában. Ők indították el a WeMo-t, ami tulajdonképpen egy Wi-Fi-s elektromos ajzat, amit távolról tudunk be-ki kapcsolni. Emellett termékük még a WeMo Motion, okos kávéfőző, fritőz, és így tovább… Idén még durvábban beépülnek a háztartásba.

wemo-water-with-echo-tech-100538443-large

A Water szenzoruk segítségével nyomon követhetjük az egész háztartásban lévő vízfogyasztást. Ha valami probléma van, azonnal értesít az alkalmazás, ami már önmagában is hasznos, de sajnos a Belkin nem tudja elzárni helyettünk a csapot.

f7c040_wemo_alarm_sensor-100538444-large

Emellett számos új szenzorral is találkozhatunk, ami például az ajtó vagy az ablak nyitásnál szól, vagy például riasztó, kulcscsomó szenzor, mozgásérzékelő és így tovább… Ezekkel még jobban ellenőrizhetjük lakásunkban való történéseket. A riasztó például nem csak riasztani tud, hanem szénmonoxid- és füstérzékelő is egyben, de a hangokat is figyeli, tehát ablak betöréskor is riaszt. Az új termékek ára és a megjelenésük ideje egyelőre nem ismert.

Netatmo

Screen Shot 2015-01-05 at 11.23.21

A Netatmoról még sajnos nem írtunk itt a blogon, de helyettünk Handrás már megtette. A Netatmo tulajdonképpen egy időjárás-állomás, ami a belső és külső hőmérséklet mellett számos egyéb információt megmutat nekünk. Ezt egészíti ki most a Netatmo Welcome, amit tulajdonképpen egy kamera:

A kamera mellett ajtó- és ablakmozgás-érzékelőt is vásárolhatunk majd 2015-ben. Az ár és megjelenés egyelőre itt sem ismert.

Blue Spark

A Blue Spark cég egy speciális hőmérőt mutatott be a CES-en. Segítségével folyamatosan nyomon követhetjük kisgyermekünk, vagy babánk hőmérsékletét. Nézzétek meg a videót:

Érdekes elképzelés, én azért sajnálom, hogy Bluetooth-os, mivel a Wi-Fi-s eszközök segítségével akár távolról is lehetne ellenőrizni a gyermeket, nem csak úgymond a szobából. Persze ettől még nagyon hasznos kütyü. Az ára és megjelenése egyelőre nem ismert.

Withings

WithingsPop-800x383

A Withings egyik újdonsága az Activité Pop nevű óra, amely már egy fejlesztett változat, több színben, több tudással. Segítségével az idő mellett nyomon követhetjük az aktivitásunkat, sportolásunkat, sőt, reggel akár fel is ébreszt minket.

Amerikában mától megvásárolható 149 dolláros áron a Bestbuy.com-on, az üzletekbe körülbelül márciusban érkezik.

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Nem tudja valaki hogy tudnám megvenni a withings órát?(bestbuy nem szállít Mo.-ra)

  2. Szia! Ha komolyan érdekel, akkor beszélhetünk róla, mert tudok segíteni. Ahol lakom kb 2 mérföldre van a Best Buy. Amúgy is viszek vissza valamit a héten, szóval meg is nézem magamnak. 🙂
    Adj valami elérhetőséget. Viber vagy e-mail cím.

  3. Ok, írtam is!

  4. @mleslie: engem is érdekel! Dobj egy emailt, h megbeszéljük pls. Címem [email protected]

    Köszi

  5. Írtam neked is!


Add a Comment