fbpx Skip to content

Az Apple egy új oldalt szentelt annak, hogy bemutassa, milyen kreatív módon lehet használni a termékeiket és egyes alkalmazásokat.

kezdj_bele_valami_ujba

Ezen az oldalon a termékek mellett a használt alkalmazásokat, és a végeredményt is bemutatják, ezzel is ötleteket adva, hátha mások is kedvet kapnak az alkotáshoz.

Az itt látható műalkotások mindegyike Apple-eszközök segítségével készült. Minden ecsetvonás, képpont és filmkocka tehetséges Apple-felhasználók nemzetközi csapatának munkája. Reméljük, téged is arra inspirálnak, hogy valami újat alkoss.

iPhone 6 Plus + Panoráma

austin_mann_large_2x

Fényképezte: Austin Mann

Akár véletlen is lehetett volna. Austin Mann fotós–világutazó Izland egyik partszakasza mentén autózott, amikor a felemelkedő ködfüggöny mögül elé tárult a leghatalmasabb gleccser, amelyet valaha látott. Hogy elérhesse és lefotózhassa, Mann a teljes felszerelését a kocsiban hagyva, mindössze az iPhone 6 Plusszal a zsebében, kézzel-lábbal kapaszkodva mászott le a meredek sziklafalon. Ezt a lenyűgöző felvételt panoráma módban készítette el.

[appstore id=”588013838″]

iPad Air 2 + Brushes 3

nomoco_large_2x

Alkotó: Nomoco

Nomoco alkotási folyamata organikus, és nagy szerepet játszik benne az érintés. A mozgás és a fény inspirálja az alkotásban, de abból is merít ihletet, ahogy a tintacsepp szétterül a vásznon. Így amikor először próbálkozott a digitális festéssel, kézenfekvő volt számára, hogy az ujjait használja ecsetként. Az iPad Air 2 és a Brushes 3 alkalmazás jóvoltából pontosan olyannak tudta megalkotni itt látható éteri képsorozatát, amilyennek korábban elképzelte.

[appstore id=”545366251″]

iPhone 6 Plus + Slow Shutter!

marcelo_gomes_large_2x

Fényképezte: Marcelo Gomes

Marcelo Gomes brazil fotós mindig is irigyelte a festőket: a fényképek ugyanis – a festék textúrájával és térbeliségével szemben – síkban jelenítik meg a témát. Ezért, hogy mélységérzetet teremtsen a képein, több szögből fotózott színes papírlapokat iPhone 6 Plus készülékével. Lassan mozgatta felettük a kamerát, akár festő az ecsetet, miközben a Slow Shutter! alkalmazással hosszabbította meg az expozíciós időt.

[appstore id=”616728746″]

iMac + iDraw

jingyao_guo_large_2x

Alkotó: Csingjao Kuo

Csingjao Kuo a kínai újév lendületes utcai forgatagát örökítette meg az iDraw segítségével. Az alkalmazás megadta neki azt a szabadságot, hogy egy kézzel – a baljával – kezelje az eszközöket, miközben a jobbjával rajzolt. Így az alkotási folyamat maga is olyan dinamikus volt, akár a témául szolgáló események. Kuo a Photo Booth alkalmazással a saját arckifejezéseit is megörökítette, hogy a műalkotás szereplőinek megrajzolásához használja fel őket.

[appstore id=”363317633″]

iPhone 6 + VSCO Cam®

christian_weber_large_2x

Fényképezte: Christian Weber

Christian Weber több mint művész – a fizika és más tudományok megszállottja is egyben. Flourish című képével az anyag szépségét igyekezett megragadni a fényképészet eszközeivel. Weber a térbelibb, rétegzettebb hatás érdekében széles látószögben készít fotókat az iPhone 6-tal, a színhatást pedig a VSCO Cam® alkalmazással éri el. Így visz új színt a klasszikus virágmotívumokba.

[appstore id=”588013838″]

iPad Air 2 + Waterlogue

craig_karl_large_2x

Alkotók: Craig és Karl

Craig és Karl két különböző kontinensen él ugyan, ez azonban nem akadályozza meg őket a napi szintű együttműködésben. A fenti alkotásukhoz a FaceTime és az iMessage segítségével cseréltek ötleteket és vázlatokat. Ahogy a művet egymásnak küldték oda-vissza az interneten, mindegyikük hozzátett valamit iPad Air 2 készülékén az iDraw és a Waterlogue alkalmazásokat használva. A végeredményen jól látszik mind az alkotási folyamat, mind a közeg nagyszerűsége – élénk színekben mutatja be a mindenki számára elérhető kreatív lehetőségeket.

[appstore id=”764925064″]

iPhone 6 + iMovie

universal_everything_large_2x

Készítette: Universal Everything (videó – kattints a képre!)

Matt Pyke szüntelenül új lehetőségek után kutat az innovatív videokészítésben. Ehhez a munkájához valós tárgyak mozgását használta fel, hogy digitális animáció hatását keltse velük. Pyke a földre fektette az iPhone 6-ot, elindította a felvételt, majd különféle tárgyakat dobott a képbe, és ő maga is többször átugrott a telefon felett. Ezután helyben szerkesztette is a felvett anyagot – az iMovie alkalmazásban elvégezte a kalibrálást, finomított a színegyensúlyon, és véglegesítette a filmet.

[appstore id=”377298193″]

iPad Air 2 + Procreate

roz_hall_large_2x

Alkotó: Roz Hall

Miután befejezte képzőművészeti tanulmányait, Roz Hall előadó, projektvezető és családapa lett, így sem ideje, sem helye nem maradt arra, hogy otthonában a festészetnek hódoljon. Egy évtizeddel később megismerkedett az iPaddel és a művészeti alkalmazásokkal – ettől kezdve ott tudott alkotni, ahol éppen megszállta az ihlet. Ehhez a portrésorozatához Hall a Procreate appot használva festette meg az egyetem környékén megfigyelt érdekes, karakteres arcokat.

[appstore id=”425073498″]

iPhone 6 + VSCO Cam®

jared_chambers_large_2x

Fényképezte: Jared Chambers

Fényképezéskor nem könnyű megtalálni a tökéletes egyensúlyt a fények és az árnyékok között. Jared Chambers azonban mindig erre törekszik. Ehhez a fotósorozathoz egy rozoga csónakba ült, kezében egy iPhone 6-tal. A kamera dinamikatartomány- és expozícióvezérlői, valamint a VSCO Cam® alkalmazás segítségével Chambers egyaránt fel tudta használni az égbolt természetes fényeit, az árnyékok sötétjét, a színek gazdagságát.

[appstore id=”588013838″]

iMac + iDraw

jules_julien_large_2x

Alkotó: Jules Julien

Jules Julien az iDraw segítségével készítette el a saját változatait a különféle népszerű emojikból. „Az emojik kicsit olyanok, mint a modern kor hieroglifái – mondja Julien. – Izgalmas elgondolkodni azon, hová fejlődhetnek.”

[appstore id=”363317633″]

iMac + Final Cut Pro

thayer_allyson_gowdy_large_2x

Alkotó: Thayer Allyson Gowdy (videó – kattints a képre!)

A Stay Wild című alkotás Thayer Allyson Gowdy ódája a szabadsághoz. Az alkotás egyetlen alapgondolatból – az ismétlődésből – indult ki, amelyet Gowdy munka közben engedett szabadon kibontakozni. Ez az energiával teli mű kevesebb mint 24 óra alatt készült el a Final Cut Pro alkalmazásban, és a kreativitás határtalan lehetőségeit igyekszik kifejezni.

[appstore id=”424389933″]

iPhone 6 + expozícióvezérlés

alistair_tayloryoung_large_2x

Fényképezte: Alistair Taylor-Young

Alistair Taylor-Young a perspektíva megszállottja. Fényképeivel igyekszik felszínre hozni a mindennapok „világokon belüli világait”. Crystal Mosaic című képéhez üvegből készült keret mögé rögzítette az iPhone 6-ot, hogy megörökítse a lehulló esőcseppeket. Ezután a kamera expozícióvezérlőjével minden egyes esőcseppet fókuszba hozott, így hangsúlyozva, hogy akár egyetlen jelenet is végtelen számú nézőpontból szemlélhető.

iPad Air 2 + Sorozatfelvétel

chad_riley_large_2x

Fényképezte: Chad Riley

Chad Riley vágás, szűrők és retusálás nélkül készítette el ezt a lenyűgöző fotósorozatot. A tökéletes kompozíció és színvilág eléréséhez csak a megfelelő helyet kellett kiválasztania – ez esetben egy falhoz simulva fogott bele az alkotásba. Bár szinte semmi helye nem volt a mozgáshoz, mégis tudta szabályozni az iPad Air 2 expozícióbeállításait, az egyes képeket pedig a sorozatfelvétel funkcióval készítette el.

iPhone 6 + HDR

jimmy_chin_large_2x

Fényképezte: Jimmy Chin

Jimmy Chin fotós, filmes, hegymászó, síelő és falmászó olyan felvételeket készít, amilyenekről mások csak álmodhatnak. „A hegygerincek és az égbolt vonalai ősi építményeknek tűnnek számomra – állítja Chin. – Lenyűgöz, hogyan formálnak át a hirtelen fényváltozások szinte azonnal, a szemünk láttára egy hegyi tájképet.” Chin az iPhone 6 HDR funkcióját, valamint a Pixelmator alkalmazást használta ezeknek a mulandó pillanatoknak a megörökítésére.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Az utólsókhoz kellene app?

  2. @István: ahol nincs külön app megjelölve, azt az iOS beépített funkciói is tudják, így az expozícióvezérlést, a sorozatfelvételt és a HDR-t megtalálod a beépített Kamera appban – de bővebben az Apple oldalán, amit linkeltünk is a cikk elején.

  3. thx!


Add a Comment