fbpx Skip to content

A Facebook újabb különálló alkalmazás jelentkezett a napokban, a Stickered for Messenger-rel, mellyel a fényképeinket tudjuk matricákkal viccesebbé tenni. A Facebook az utóbbi időkben ráállt arra, hogy nem egy alkalmazásban akarja, hogy minden elvégezzünk, hanem egy-egy feladatra specializált appokat ad ki.

stickered_cover_matrica

Én ezt az ötletet nagyon támogatom, hiszen ha csevegni szeretnénk, nem kell az egész Facebookot betölteni, hanem csak a Messengerben az adott beszélgetést. A Groups is egy nagyon hasznos alkalmazás lett, hiszen elég nehezen lehet a sima Facebook appban a csoporttevékenységeket kezelni, sőt az értesítések sokszor nagyon el tudnak veszni. Sok esetben használom a Facebookot munkához is, mert van, amikor a megrendelővel itt beszélem meg a dolgokat, vagy épp kollégákkal a privát csoportunkban osszuk szét a feladatokat. A Stickered alkalmazásnak viszont úgy érzem, nem én vagyok a célközönsége, így annyira nem is látom értelmét, de biztosan okkal adták ki ezt az appot is.

stickered1 stickered2

A Stickered lényege, hogy telematricázhatjuk a fényképeinket, amiket utána akár egy gombnyomással Messengerben el is küldhetünk ismerőseinknek. Jó ideje használhatunk már úgynevezett matricákat beszélgetéseink színesebbé tételéhez, sőt már kommentekhez is használhatjuk őket. Ezeket a matricákat „ragaszthatjuk” fel a képeinkre jópofa módon. 51 matrica csomag közül választhatunk, így ki-ki megtalálhatja a számára tetszőt, illetve az adott szituációhoz legjobban illőt. Lecserélhetjük az emberek fejét vicces arcokra, kis lényeket, állatkákat helyezhetünk el a képet, vagyis bármi indokolatlant, amiből van matrica.

stickered3 stickered4

A matricákat kicsinyíthetjük, nagyíthatjuk, forgathatjuk, és persze ki is törölhetjük őket, ha mégse tetszene. Azt nem tudom, van-e limit, hogy maximálisan hány vicces matricát tehetünk egy képre, de amit hiányolok, hogy a matricák sorrendjét legalábbis jelenleg nem lehet változtatni, így ha valami rossz helyen, takarásban van akkor azt törölni kell és újra „felragasztani”. Matricákat már meglévő fényképekre is tehetünk, de persze az elő- és hátlapi kamerával ott helyben készített képekre is.

Mint már említettem, az elkészült „remekműveket” egy gombnyomással Messengerrel el is küldhetjük, de egyéb felhasználásra a Fotók alkalmazásba is elmenthetjük. Nehezen tudom elképzelni azt a szituációt, amikor hajlandó lennék akár perceket eltölteni, hogy megfelelően felmatricázzak egy képet és ezzel valami nagyon vicceset alkossak, de szerintem biztosan lesznek sokan, akiknek ez nagyon be fog jönni.

[appstore id=”952560049″]

Neked hogy tetszik?

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment