fbpx Skip to content

Mindenki szereti az újdonságokat – ahogy mi is –, így nagy örömmel fogadtuk és teszteltük a magyar piacon első ízben kapható, az amerikai Magpul Inc. lőfegyver kiegészítőket gyártó cég iPhone 5s-re és iPhone 5-re készített tok kollekcióját.

Magpul_Logo.364100943_std

Magpul Inc. 1999-ben alakult azzal a céllal, hogy lőfegyverekhez készítsenek kiegészítőket, például puskatusokat, tárakat és markolatokat, majd 2013-ban megjelentek az okostelefon-kiegészítők piacán is, méghozzá egy, a lőfegyvereknél is használatos, különösen tartós anyagokból készített, egyedi, fegyverekre jellemző külső bordázattal ellátott kollekcióval, ami szinte letarolta a piacot.

Megpróbáltunk utánanézni, hogy mik a pontos összetevői a felhasznált anyagoknak, de ezt sajnos ugyanolyan titok övezi, mint a Coca-Cola receptjét. A cég minden terméke 100%-ban amerikai, a tervezés, a gyártás és az összeszerelés is az USA-ban zajlik, ami nincs másképp a Magpul iPhone tokoknál sem.

A Magpul tokjaira jellemző tulajdonságok

Mindhárom tesztalanyunkra jellemző a Magpul védjegyeként használt, lőfegyverek ihlette PMAG®-stílusú oldal bordázás, a jó tapadás és biztos fogás érdekében. Elülső kialakításukat tekintve mindhárom tok megemelt peremmel rendelkezik, így ha kijelzővel lefelé tesszük le az iPhone-t, akkor is biztosak lehetünk benne, hogy a képernyő nem karcolódik vagy nyomódik meg. Az alsó kivágások tekintetében a jack és a töltő csatlakozó kiválóan elérhető, ugyanakkor nem egybefüggő, hanem három részre tagolt, ami amellett, hogy merevebbé és ütésállóbbá teszi a tokot, biztosan nem is fog lelazulni.

MAG452-BLK_Bottom

A Némító gomb szabadon maradt, amivel a jól bevált kialakítást alkalmazták, viszont a hangerőszabályzó gombok teljesen burkoltak.

MAG452-BLK_LeftSide

Összességében elmondható, hogy a Magpul iPhone 5s és iPhone 5 tokok kialakításukat tekintve nem sok újdonságot hordoznak magukban, viszont kidolgozottságban tökéletesek, valamint a felhasznált különleges és titkos TPU anyagkeverék tekintetében mindenképpen újításnak számítanak. Fix, merev tokok, ugyanakkor könnyen felhelyezhetők. A Ballistic-ra jellemző megerősített sarkak kimaradtak, de ez betudható annak, hogy vékonyabbak a tokok, így mindennapi használatra is alkalmasabbak. Ha már mindenképp hasonlítani kellene a Magpul termékeit valamihez, akkor leginkább az ugrik be, hogy az UAG tokoknak méltó versenytársai.

Magpul Field Case

A Field Case iPhone 5s és iPhone 5 tok anyagát tekintve félig merev, rugalmas, könnyen felpattintható, egy továbbfejlesztett, a katonai fegyverek markolatai ihlette, markánsan bordázott házzal.

MAGPUL_Field_Case_iPhone_5_5s

A Field Case hat féle katonai mintázatú színben, 6990 Ft-ért érhető el az iPhoneTok.hu webshopjában.

Magpul Field Executive Case

A Magpul Executive Field iPhone 5s és iPhone 5 tok design szempontból ugyanúgy a katonai vonalat képviseli, ugyanakkor a mélyebb bordák eltűntek a hátlapról, csak az oldalán maradt a PMAG® oldal bordázás, a jó fogás érdekében. Az Executive a legvékonyabb Magpul tok a tesztelt példányok közül, így a mindennapi együttélés talán ezzel a legkönnyebb, ráadásul erre a tokra nem igaz, hogy vakuzásnál bezavar a kivágás.

MAGPUL_Executive_Field_Case

Mindhárom változat elérhető 6.990 Ft-os áron ide kattintva.

Magpul Bump Case

A Magpul Bump Case iPhone 5s és 5 tok anyagát tekintve teljesen más ötvözetekből épül fel. A PMAG® stílusú profil (oldal bordázás) ugyan ennél a toknál is megvan, de a kemény polimer védőhéj alatt egy félkemény belső található, ami elnyeli a rázkódásokat és az ütődéseket, így inkább azoknak ajánljuk, akik extrémebb körülmények között is biztonságban szeretnék tudni készülékeiket.

MAGPUL_Bump Case_iPhone 5_5s

A Bump Case 8.990 Ft-ért megvásárolható Black (fekete) Olive Green (oliva-zöld), Stealth Gray (lopakodó szürke), Flat Dark Earth (sötét föld) színekben.

Összegzés

A Magpul Inc. termékeiről tesztünk során örömmel állapítottuk meg, hogy minden igaz abból, amit eddig hallottunk a cég által gyártott telefonos kiegészítőkről. A Magpul iPhone 5s/5 tokokról nyugodt szívvel jelenthetjük ki, hogy nincs még egy olyan árában nem, de kidolgozottságában, egyedi katonai stílusában és használhatóságában viszont prémium minőséget kínáló termékcsalád, mely összehasonlítható lenne az általunk tesztelt telefontokokkal. És ha még azt is elmondjuk, hogy Magyarországon első ízben kaphatóak a Magpul kiegészítők, akkor rögtön az jut eszünkbe, hogy ennél tökéletesebb és egyedülállóbb karácsonyi ajándék kevés van most a piacon.

Negatívumként említhetjük meg: a fényképező kivágásánál a méretéből adódóan a vaku minimálisan visszaverődik a tokok széléről, ezért egy kicsit homályosabb, tejesebb lesz az elkészített fotó – ugyanúgy, ahogy a hasonló profilú tokokra ez jellemező. Az alsó kialakítás miatt a tokokat le kell vennünk akkor, ha dokkolóhoz szeretnénk csatlakoztatni az iPhone-t. Illetve jó lett volna, ha kapunk a termékhez egy ajándék fóliát is, de ne legyünk telhetetlenek.

A három különböző tokot az iPhoneTok.hu biztosította számunkra, amit ezúton is köszönünk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment