fbpx Skip to content

Néhány napja jelent meg a Cydiában az AdvancedSettings8 névre hallgató tweak. Habár jailbreakelt készülékekre eddig is számos olyan kiegészíthetőt telepíthettünk, amely egy-egy nyilvánosságra nem hozott (vagy jailbreak nélkül akár el sem érhető) beállítást engedélyezett az iOS-ben, az AdvancedSettings8 egy egész sornyi belső beállítást fed fel.

advancedSettings8-tweak

A tweaket telepítés után a Beállítások (Settings) alkalmazásban tudjuk bekapcsolni. Amikor engedélyezve van, a Beállítások ikonját hosszan lenyomva tartva léphetünk be a “titkos” opciókat tartalmazó menübe. Rendesen bármelyik alkalmazás ikonjának hosszú lenyomása azt eredményezné, hogy a SpringBoard belép a szerkesztőmódba, ahol átrendezhetjük az ikonokat és mappákat hozhatunk létre. A tweak ezt a mechanizmust írja felül, kizárólag a Settings alkalmazás ikonjára bökés esetében.

A belső, rejtett beállítási menü kinézetéből, viselkedéséből e sorok írója számára úgy tűnik, hogy azt nem maga a tweak állítja össze, hanem egyszerűen megnyitja az Apple által már eleve az iOS-be programozott képernyőt. Itt több kategóriában számos rendszertulajdonságot áll módunkban “finomhangolni”. Megváltoztathatjuk többek között a Parallax-effekt kinézetét, a Vezérlőközpontban (Control Center) megjelenített vezérlőgombokat, a SpringBoard animációit, az alkalmazásváltó (app switcher) megjelenését, a mappák (folders) viselkedését és még sok mást is.

Ha esetleg elállítanánk valamit, aminek nemkívánatos következményei vannak (például kikapcsolnánk a switcherben megjelenő alkalmazások ikonját vagy előnézeti képét), akkor sincs semmi baj, mert az egyes beállítási szekciókban külön-külön, illetve a főmenüben is található egy “Restore Defaults” (Alapértelmezések visszaállítása) gomb, amelyet megérintve megtörténik értelemszerűen az adott szekció, illetve az összes beállítás gyári értékre való visszaállítása.

Aki jobban szereti működés közben látni a tweaket, mint olvasgatni a leírását, annak az iPhone Hacks egy rövid összefoglaló videót is készített:

A beállítások száma igazából annyira nagy, hogy nem is lehet mindet összefoglalni egyetlen cikkben. Mivel a kiegészítő ingyenes, ezért mindenképp érdemes letölteni és kipróbálni, felfedezni, hogy milyen finomságokat találunk még.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment