fbpx Skip to content

Több mint két hónap telt el azóta, hogy az Apple Watch bemutatkozott a nagyközönség számára, és lassacskán a köré épült hype is lecsendesedni látszik. A jövő év eleji megjelenésig még relatíve sok idő van, ezért az Apple addig is próbálja figyelmünket bizonyos időközönként legújabb termékükre fókuszálni, hogy továbbra is fennmaradjon érdeklődésünk.

applewatchpromo

Nemrégiben frissült is az Apple Watch-ot bemutató weboldal, ahol az általános tulajdonságok mellett most néhány funkció részletesebb – és nem utolsó sorban interaktívabb – megismerésére nyílik lehetőségünk.

Az egyik ilyen funkció a Timekeeping, vagyis az idő mérése. Azt már tudtuk az előzetes bemutatók alapján is, hogy többféle óralap közül (helyesebben mondva: megjelenési stílus) választhatunk, ezekhez most már tartozik egy szemet gyönyörködtetően részletes leírás is, hogy miért is jó az adott óralap dizájnja:

Egyszerű. Elegáns és minimalista megjelenítése az időnek – amire leginkább szükséged lehet egy mozdulattal. Könnyedén állíthatod a számlap részletességét, a legegyszerűbbtől a leggazdagabbig. Az egyszerűség híveként ez a számlap még a bővítmények mellett is megőrzi a letisztult és szimmetrikus kialakítását.

A leírások mellett számos példát találhatunk arra, hogyan tehetjük még egyedibbé a különböző számlap-designokat, például eltérő színezéssel, vagy az idő kijelzésének részletességével (perc, másodperc, századmásodperc).

timekeeping

A weboldalon bemutatásra kerülnek továbbá az Apple által csak “complications”-ként emlegetett kiegészítő elemek, amelyek leginkább a widgetekre hasonlítanak, és az óra egyéb alapfunkcióiról nyújtanak számunkra bővebb információt. Ilyen lehet a beállított ébresztő időpontjának megjelenítése, vagy egy másik időzóna idejének kijelzése, de szintén ide tartozik a naptárunk soron következő találkozójának részletezése is. Ha pedig a megfelelő elemre pöccintünk, máris megnyílik a hozzá tartozó alkalmazás a többi releváns információval.

screen-shot-2014-11-26-at-4-04-28-pm

Ha pedig működés közben is szeretnénk megtekinteni például a stopper működését, egy interaktív bemutató segítségével ezt meg is tehetjük, sőt, választhatunk akár digitális, analóg, vagy hibrid nézetet is, ízlésünktől függően.

A következő szekció a New Ways to Connect, vagyis a kapcsolatteremtés új módjait bemutató oldal, amely jelentős ráncfelvarráson esett át tartalom szempontjából. Itt kerülnek részletesebb bemutatásra azok a funkciók, amelyeket már megismerhettünk korábban az Apple bemutatói által, és a jelenlegi kommunikációs formáinkat hivatottak megreformálni (Sketch, Tap, HeartBeat, bővebben itt olvashatsz róluk).

fitness

A harmadik rész pedig a Health & Fitness, amely az óra egészségmegőrzéshez kapcsolódó funkcióit szemlélteti az érdeklődők számára, interaktív prezentációk formájában. Továbbá bepillantást nyerhetünk az Apple achievement rendszerébe is, vagyis milyen módon értékelik az teljesítményünket egy adott cél elérése után.

Sajnos ez a frissítés arról továbbra sem adott pontosabb információt, hogy mikorra várhatjuk az Apple Watch megjelenését és mennyibe fog ez nekünk kerülni, de hallani már pletykákat arról, hogy valamikor tavasszal kerülhetnek a boltok polcaira az első Apple Watch példányok.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment