fbpx Skip to content

Múlt héten munka közben találtam rá a Crossy Road nevű játékra, ami hát nem igazán volt jó hatással a munkamorálomra, ugyanis igencsak függőséget tud okozni ez a buta kis csirke, aki csak át akar kelni az úton.

crossyroad_cover

Ebben a játékban egy csirkének (később más állatoknak is) kell a segítségére lennünk, ami át akar kelni az előtte lévő veszélyes és forgalmas úton, de hogy mire számít, mit talál az út másik oldalán, sosem tudjuk meg, hiszen egy ez olyan játék aminek nincsen vége, csak ha mondjuk palacsintává lapítja egy kocsi a szárnyasunkat. A játék célja, hogy minél messzebb juttassunk a kis figuránkat, minél több úttesten, vonatsínen, folyón és biztonságosnak tűnő mezőn keljen át anélkül, hogy egy autó, kamion, vagy épp vonat alatt végezné. A füves, fás részek elsőre biztonságosnak tűnhetnek, de ha túl sok ideig várunk arra, hogy tiszta utunk legyen, akkor egyszer csak jön egy böszme sas és elragadja a jószágot. 😀

crossy_over1

A pálya kiosztása mindig véletlenszerű, így nem kell egy rendszert megtanulni, kiismerni és ezáltal mindig ugyanazt játszani. Az irányítás roppant egyszerű, csak koppintani kell bárhova a kijelzőn, hogy a figura előre haladjon, viszont sokszor előfordul, hogy egy-egy fa az utunkat állja, vagy épp egy begyűjtendő érme miatt kell irányt változtatnunk, akkor azt jobbra vagy balra söpréssel tudjuk megtenni. Az érmékért lehet figurákat vásárolni és érméket vagy a pályán szerezhetünk, vagy ajándékba kapjuk, vagy épp megtekintünk értük egy reklámot.

crossy-road-collage

50 különböző kis figura van a Crossy Roadban, amit a játék során megszerezhetünk, van itt kutya, három lábú macska, kecske, bárány, tehén, kacsa, galamb, unikornis, nyúl, béka, teknős, hal, csiga, nagypapa, varázsló, a Sötét Nagyúr, sírásó, szellem, zombi, robot, és persze a kedvenc szárnyasunk a csirke, vagyis mindenki megtalálhatja a saját kedvencét. A figurákat alkalmazáson belüli vásárlással is meg lehet szerezni, viszont a játékban szerzett pénzért is (100) egy ajándékgépből zsákbamacska-szerűen is be lehet őket gyűjteni.

A grafika és hangulat eléggé magával ragadó, és durva függőséget okoz. A játékmenet egyszerű és épp ezért bosszantó, ha elrontjuk és mivel nem tart egy-egy menet hosszú percekig (persze a profiknak talán), így mindig újabb és újabb menetre ösztönöz, én legalábbis mindig azt mondtam magamnak ‘Na, csak még egyet’. 😀 A Game Center-támogatás révén könnyedén követhetjük barátainknak mi a legmagasabb pontszáma és megpróbálhatjuk megdönteni azt.

[appstore id=”924373886″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. A holnapi beadandom banta, hogy elolvastam ezt a cikket:D tenyleg jo jatek csak ajanlani tudom

  2. Rettenetesen idegesítő!

  3. Halálosan jó 😀

  4. Tényleg nagyon jó hangulata van és nálam is ott van a “na csak mg egyet” jelenség. Próbálom megdönteni a saját rekordomat. Viszont a játék másik feléből kihozhattak volna többet. Semmilyen motivációt nem érzek arra, hogy összegyűjtsem a többi karaktert. Egyrészt mert csak a csirkével feeling menni, másrészt meg magával a játékkal gyakorlatilag nem lehet összeszedni annyi pénzt, hogy kinyissak egy új karaktert. Felesleges is, mert idővel ad pénzt, reklámokért ad pénzt, ezért semmi értelme a több karakternek.
    A másik hátulütője, hogy túl nehéz, ezért nagyon hamar meg fogom unni. De most még nagyon jól szórakozom rajta 🙂


Add a Comment