fbpx Skip to content

Az Opel mindig is kimagasló minőségű járműveiről és korszerű technikáiról volt híres, amit előremutató ötletekkel folyamatosan fejlesztenek. A MyOpel szolgáltatásokkal az a céljuk, hogy az Opel tulajdonosok nagyobb megelégedettséggel tudják használni autójukat a lehető leghosszabb ideig. Ennek egyik legfontosabb eleme természetesen a szervizelés, ezért a MyOpel többek között ehhez nyújt segítséget.

Angebote_PageHeader_992x250

A myopel.hu oldalon történű gyors regisztráció után, aminek során saját alapvető adatainkon túl Opelünk adatait kell megadni, emlékeztetőt kaphatunk a szükséges szerviz időpontjáról, így az egészen biztosan nem fog kimenni a fejünkből. Ha pedig esedékessé válik az átvizsgálás, az oldalon keresztül könnyen megkereshetjük a hozzánk legközelebbi márkaszervizt, sőt, akár időpontot is foglalhatunk pár kattintással.

Ez már önmagában is egy nagyon hasznos dolog, ám az Opel ennél is tovább ment, és megalkotta saját MyOpel alkalmazását, amivel amellett, hogy az autó szükséges adatait folyamatosan magunknál tudhatjuk, még több hasznos funkció vált elérhetővé.

Az app a fenti lehetőségeken felül az következőket kínálja:

  • parkolásemlékeztető
  • vészhelyzeti eljárások
  • baleseti jelentés
  • interaktív kézikönyv
  • lámpák és kijelzők

Az interaktív kézikönyv illetve a lámpák és kijelzők menüpont nem szorul további magyarázatra, hiszen valószínűleg mindenki került már olyan helyzetbe, amikor a műszerfalon egyszer csak kigyulladt egy addig ismeretlen lámpa, vagy egyszerűen csak szükség lett volna egy jól áttekinthető kézikönyvre, amiben pofonegyszerűen kereshetünk és találhatjuk meg a kérdéseinkre a választ.

2-B08mb__heE7geqguAYijzV4DrmnGNfuJpIedJ6OGdLGnDHEcB7P3H6_mq3PMTJt9E=h900... opel1

A vészhelyzeti eljárások funkció sem kevésbé hasznos, mivel ahogyan azt a nevéből is sejteni, a vészhelyzetekben nyújthat segítséget. Itt könnyen megtalálhatjuk, hogyan kell külső rásegítéssel elindítani vagy vontatni az autónkat, hogyan tudjuk kicserélni a kerekeit. Ezen felül a problémák megelőzésében is hasznos lehet, mivel azt is megtudjuk belőle, hogyan kell leellenőrizni a járművet, a biztosítékokat.

Ha mindezek ellenére mégis bekövetkezne egy baleset, a baleseti jelentés funkció segítségével gyorsan rögzítheti a legfontosabb információkat, a baleset körülményeit képekkel dokumentálhatja, a jelentést pedig e-mailen keresztül gyorsan és egyszerűen el tudja küldeni, amihez az app automatikusan hozzárendeli az aktuális helyzetünket.

9RshFJLahCaWqnIEayqSvmPRW_inRCIvIq4msLeQFcecAnM6hlFuyYqWqsdYkFeuxu0=h900... F5_HeOTZtkZVneo8zXFUUBO7Rl-utLfyLgMiAskmXJmdVuO2rKRBItxhz-gGJcky0XyK=h90...-1

És a végére hagytam a legtöbbet használható funkciót, a parkolási segédletet. Ennek segítségével parkolás alkalmával egyszerűen megjelölhetjünk Opelünk helyét, így biztosan tudni fogjuk, hogy hol hagytuk azt, sőt a program akár meg is tervezi nekünk az útvonalat, hogy biztosan visszataláljunk hozzá. Ezen felül pedig egyszerűen beállíthatjuk a pakolási időnk végét, és akár emlékeztetőt is kaphatunk, ha lassan lejár a parkolásunk, így biztosan nem futunk bele egy büntetésbe.

Összességében a MyOpel app egy nagyon jó kezdeményezés az Opeltől, amit természetesen van még hova fejleszteni (mondjuk a régebbi Opelekhez még nem található meg kézikönyv) azonban már most is nagyon hasznos lehet minden Opel tulajdonosnak! Letölteni innen tudjátok:

Screen Shot 2014-11-19 at 13.18.19

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Fantasztikus.. miután PlasztikJózsi, meg az appleblog is lehozta egy héttel ezelőtt, ide is kikerült a reklámpost…

  2. “Az Opel mindig is kimagasló minőségű járműveiről és korszerű technikáiról volt híres”
    az autokhoz nem ertetek…..az opel a rossz minoseg es a rozsdarol hires!

  3. "Ez már önmagában is hasznos" kezdetű bekezdésben a megalkotta el lett picit írva. Azért az a bevezető szöveg nekem erős, hogy mindíg korszerű stb. Az opel a mai napig egy elavult karosszéria gyártási technologóiát alkalmaz ami rengeteg plusz súllyal és fogyasztással jár (lásd insignia, adam stb.) a motoraikról nem is beszélve. De ez az alkalmazás egy vállalható kezdeményezés.


Add a Comment