fbpx Skip to content

Igazából csak fennakadtam azon, hogy a Samsung már a második olyan újdonságot tolja az ügyfelei elé, amit az Apple elkészített fél évvel ezelőtt. Emellett pedig a Google sem tétlenkedett a Nexus 6-tal, a Lenovoról pedig ne is beszéljünk.

heres-what-the-box-for-the-nexus-6-looks-like

Igen, ez egy Nexus 6 doboz. Nem értem, hogy ezt így miért kellett, miért van arra szükség, hogy ha esetleg csak puszta véletlenségből is, de mégis ennyire hasonló stílusú legyen a csomagolás. A másik hasonló durva dolog a Lenovo új készüléke, ami kínai oldalakra került ki még jópár héttel ezelőtt:

Screen-Shot-2014-10-13-at-2.02.06-PM-780x555

Screen-Shot-2014-10-13-at-2.09.00-PM

Screen-Shot-2014-10-13-at-2.10.01-PM-780x455

A készülék azóta nem jelent meg, úgy láttam, hogy hivatalosan se lett bemutatva. A Lenovo egyébként szép készülékeket készít, tehát itt azért fenáll az is, hogy a képek nem valódiak.

Az utolsó dolog, pedig a Samsung, még egyszer kimondom, a Samsung két újdonsága, amit hihetetlen kreativitással és bravúros fejlesztéssel csak úgy a semmiből mutattak be a nagyközönségnek:

Bizony, az Apple-től már jól ismert Handoff és Continuity szolgáltatást másolták le “jobban”. Azért remélem, ti is érzitek azt, hogy ha az Apple-nél nem működik tökéletesen, akkor a Samsungnál mennyire fog. Arról nem is beszélve, hogy bejelentették, de hogy mikor lesz elérhető, azt nem tudni.

Samsung-Proximity-main

A másik “meglepetés” a Proximity, amit ugyancsak az Apple indított el nem rég iBeacon néven. Ez a szolgáltatás is ugyanúgy az új Bluetooth 4.0 LE technológiára épül, mikor belépünk egy üzletbe, azonnal egyedi ajánlatokat, információkat kapunk a készülékünkre.

Őszintén ezeken most már csak nevetünk, hogy a cégek nem képesek semmi egyedi újdonságra, ami használható lenne. Például ott az NFC chip, csak az Apple volt arra képes, hogy bankokkal megállapodva saját magának is hasznot hajtva elkészítsen egy új, biztonságosabb fizetési rendszert. A többi készülék gyártó ott maradt az NFC adta fájlküldés szintjén.

Ti mit gondoltok erről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

25 Comments

  1. Ocsmány és a semmiből előkapott koppintás már megint a Samsungtól, de a bemutató videó jóra sikeredett. Viszont attól tartok, hogy azért tetszett meg, mert ez is Apple stílusra hajaz valamilyen szinten. Az ApplePay-t szívesen kipróbálnám itthon, de kompatibilis kártya hiányában sajnos nem fogom tudni egyenlőre. Ha nem is a fizetéshez kapcsolódik, de van egy olyan hibám iPhone 6, 8.0.2 alatt, hogy ha szöveges jelkód van megadva TouchID mellé, akkor Siri akármit megnyit a telefonon belül, amit mondok neki, viszont szám alapú jelkóddal meg nem. Ez normális ? Remélem nem voltam off.

  2. Hm. A Lenovonak nem lóg ki a kamerája. Tiszta szégyen 🙂

    Az az óra csinos. (A telefon sem csúnya, viszont azért nem adnék pénzt)
    Amúgy kb minden vágyam lenne, hogy film közben anyám (vagy akárki) vigyorogjon a tévéképernyő jobb alsó sarkában.

    Az NFC meg szerintem döntetlen. Persze tök jó, hogy fizethetek vele (hol is?), viszont az meg gáz, hogy egy pár100 kb-os pdf-et a “prémium” telefonom helyett a negyed akkora árú (és nem értékű!) telefonommal kellett átküldenem. Kinek a pap…

  3. én szerintem a nexus6 egyáltalán nem másolás. ennyi erővel minden fehér dobozos telefon az lenne. a lenovo cink de kinai piacon meg abban a kultúrában… nem nekünk szánták akkor meg nem mindegy? a samsungot meg ismerjük de ugyanakkor az androidos nfc is bankokkal karoltve fejlodott folyamatosan… én pl tavaly ilyenkor már teszteltem a mobiltárcát a telenorral, otp vel és supershoppal. nem mindent az apple talál fel amit elad. csak másnak nem biztos hogy el sikerült adni amit az applenek igen

  4. “Például ott az NFC chip, csak az Apple volt arra képes, hogy bankokkal megállapodva saját magának is hasznot hajtva elkészítsen egy új, biztonságosabb fizetési rendszert.”

    google wallet hamarabb indult mint az apple pay, és azzal is lehet fizetni paypassal. (persze szintén csak usa)

  5. Mindenki másol mindenkiről.
    Megjelent az IPhone6 ugye NFC-vel és az androidosok habzószállyal hogy pedig a nexus mit tudom Én már 3éve benne van(és eddig mit csináltak vele?) Amúgy meg mit keresnek droidok itt? Nincs droidos portál ahova irogathatnának???? Apple fun vagyok és képzeljétek nem megyek oda az android portálokra hogy így meg úgy mert NEM ÉRDEKEL!!!
    De viszont elfogadom ha valaki droidot vesz nem fikázom le…A nexus doboz MÁSOLAT. A lenovóról ne is beszéljünk.

  6. Szerintem nem kell ezekkel foglalkozni, minek foglalkoztok ezzel?
    Csinálják csak amit akarnak, úgysem érnek az Apple nyomába…

  7. Amikor kijott a nagyobb iphone akkor ki es kit utanzott? Az apple mindenkit. Nem tok mindegy mikor ki es honnan merit otletet? 🙂 a kivitelezes a lenyeg semmi mas. Droid fan voltam, fonokom magyarazta a telefon ott kezdodik, hogy iphone. Lassan vettem en is egyet, majd elismerten huha, tobbet droid nem kell. Mostanra egy i6 es iOS8 utan nem tudom mit gondoljak. Tokeletes telefon mar nincs, utoljara szamimra az iphone 4s volt az. Ettol fuggetlen iphone es windows phone van a zsebemben, szeretem oket, mindegyik masban jo, igazabol ossze sem lehet hasonlitani a kettot. Kit szeretsz jobban? Anyukad vagy a baratnod? Ez ilyen kategoria, nem osszehasonlithato

  8. Sokkal inkább örülnék egy használható nfc-nek, ami használható tv-hez, fényképezőhöz, stb.
    Amúgy mindenki élvezi a “másolások” adta lehetőségeket, kivéve mi apple felhasználók. Akkor ki a hülye?!
    Büszkeségből nem használnak ki lehetőségeket, és erre büszkék vagyunk. 😉
    Néhány hasznos dolgot nagyon elfogadnék más gyártók készülékeiből!

  9. Igazi magyar dögöljön a szomszéd tehene hozzáállás.
    “Azért remélem, ti is érzitek azt, hogy ha az Apple-nél nem működik tökéletesen, akkor a Samsungnál mennyire fog.”
    Hol az apple megbízhatóság, stabilitás?
    Jobb az apple, mert a samsung szarabb?
    Kit érdekel mások nyűgje?!
    Nem egy kategória, igy összehasonlítani nem másokkal, hanem az alapító által vágyott tökéleteshez kéne!

  10. “Amúgy mindenki élvezi a “másolások” adta lehetőségeket, kivéve mi apple felhasználók. Akkor ki a hülye?!
    Büszkeségből nem használnak ki lehetőségeket, és erre büszkék vagyunk. 😉
    Néhány hasznos dolgot nagyon elfogadnék más gyártók készülékeiből!”

    Itt a pont, mindenki másol mindenkit. iPhone 6 hátulja pl a htc one m8 -ra hajaz…
    Bárcsak az Apple is másolna valami értelmes dolgot, pl hogy 2015 re tudjak net nélkul egy rohadt képet megosztani nfc-n vagy bluetooth on keresztul.

    Lehet azzal jonni hogy az Apple-t másolják, de kiváncsi leszek milyen hatalmas dologgal fognak elörukkolni a következö évben…6″ os telefon talán?? Vicc…

  11. @AppleFan: “net nélkul egy rohadt képet megosztani nfc-n vagy bluetooth on keresztul”
    évek óta tudsz, már az iPhone 5 óta. AirDropnak hívják. http://support.apple.com/hu-hu/HT5887

    NFC-n keresztül nem tudsz megosztani semmit, az nem adatátviteli dolog, maximum csak a két eszköz egymásra találásában van ilyenkor szerepe, de az adatátvitel más úton megy még ilyenkor is.

  12. @Jadeye: az a link “sajnos” nem működik. Értem amit mondani akarsz, viszont az NFC-s (és/vagy a BT-s) fájlküldés más rendszerre olyan helyen lenne jó, ahol nincs wifi, vagy gyenge a mobilnet (trémobilnál ez elég gyakori 3G-n). Ha már van net akkor dropbox, googledrive és még millió lehetőség van. Azért meg nem fogok 2-3-szor annyiért számítógépet venni, hogy ez működjön, akármennyire is szeretné az Apple.

    Szóval teljes mértékben értem őket, csakhogy én tudom mire van szükségem, nem kell hogy más mondja meg. A többi meg már csak mellébeszélés.

  13. @Unknown: milyen link nem működik? az AirDrophoz nem szükséges számítógép, két iPhone 5 vagy újabb készülék között is működik. magán az NFC-n nem lesz adatátvitel, az egyik készülékben sem arra van. nem értem, mire válaszoltál, vagy mi a mellébeszélés.

  14. Ez en ide tartozik de a garancia az arra is vonatkozik ha osszetorod a telefont vagy elejted?

  15. Jadeye: Mondok egy példát akkor: múlt hónapban vettem egy lakást. Kijött a tervező akinek note 3 ja volt. A telefonomon (iphone 5s) volt a tervrajz, mondta h küldjem neki át nfc-n, vagy bluetooth on majd átnézi. Ok de hogy? Kulfoldi mobil, se wifi(új lakás), se mobilnet. Azt hittem hogy földhöz vágom a telefont…! 2014..! Ok semmi gond, elnézést kértem tőle, elkértem az email címét, hazautaztam szüleimhez 50km-t ahol volt wifi aztán küldtem egy emailt neki. Jó mi? Erről beszélek, ilyenkor kitörölhetem a seggem az Airdroppal…

  16. http://developer.android.com/training/beam-files/index.html

    “Samsung’s own implementation of Android Beam — S-Beam — allows for sharing nearly any kind of files over Wi-Fi Direct using NFC but it only works across Galaxy devices. Thanks to the openness of Android though, you can easily use NFC to pair and transfer any type of file over Wi-Fi Direct in almost no time. ”

    Note 3 ja volt, gondolom azért említette akkor.

  17. @AppleFan: és hogyan küldted volna át NFC-n? az NFC nem alkalmas fájlküldésre, függetlenül attól, hogy milyen készülékről beszélünk. az átküldéshez te magad is leírod, hogy Wi-Fi Directet használt volna, az NFC-vel csak egymásra talált volna a két készülék. de ez most úgy hangzik, mintha nem lenne évek óta közismert, hogy az iPhone esetén a Bluetooth nem alkalmas más típusú készülékekkel való adatküldésre, az NFC esetén meg szintén pontosan közölte az Apple, hogy azt az Apple Pay-hez tették bele, és egyelőre másra nem használható. az iPhone 5s-ben meg nincs NFC, tehát abból a szempontból nagyjából mindegy is lett volna.

    az AirDroppal akkor sem érsz sokat, ha a másik készülék iPhone 5 előtti, vagy nem frissítette a tulajdonosa soha, mert ugye iOS 7 előtt nem is volt még ez sem.

    ha meg azt mondta, hogy “majd átnézi”, akkor nem hiszem, hogy olyan nagy tragédia volt, hogy emailben küldted el később. ha ott a helyszínen azonnal kellett volna neki, akkor még értem, hogy bosszantó, de pontosan ismered a készüléked korlátait, ergo teljesen feleslegesen hergeled be magad ezen szerintem. persze lehet ezen feszülni, hogy miért nem lehet átküldeni azonnal, de ez van (illetve vannak multiplatform üzenetküldő appok, nyilván internet kell azokhoz is, akkor meg már megy az email is). ameddig nem lesz valamiből globális standard erre, addig mindig lehet majd találni olyan szituációkat, hogy X okból nem megy, készüléktípustól függően. de ha ez láthatóan ennyire fontos szempont a számodra, akkor lehet, hogy célszerűbb lenne készüléket cserélni, és nem kínlódni ezzel ennyit feleslegesen. persze te tudod.

  18. Mint ipad és android telefon tulajdonos írom, hogy az apple is másolhatna számtalan dolgot, mert rengeteg dologhoz az androidos telefont kell hasznalnom, mivel az ipad sajnos annyira korlátolt, hogy képtelen rá. Illetve vannak globális standard megoldások, csak az apple úgy érzi neki nem kell csatlakozni hozzájuk, inkább kitalálnak valamit, ami csak apple dolgok között működik. Érdekes az lg tv-re bármikor vezeték nélkül képet tudok küldeni a Sony telefonomról, míg az ipad egyszerűen képtelen rá.

  19. Az Apple is másol, nem kell ezen fennakadni, hiszen a jó és müködő dolgokat/funkciókat/designt, stb…mindenki szeretné beépíteni a készülékeibe a használhatóság és eladhatóság miatt. Nem az Apple találta fel az érintőképernyőt, sem az okostelefont…Az viszont vitathatatlan, hogy az "Apple gyártotta az első olyan érintőképernyős okostelefont, amin olyan szoftver futott, amit idegeskedés nélkül lehetett használni."
    Ezért használok mai napig iPhone-t 🙂

  20. Nem értem miért baj, ha a cégek másoknak egymásról. Nem a mi szellemi termékünk.
    Ha őket zavarja akkor majd beperlik egymást, mi maximum csak haszonélvezői lehetünk az egésznek, ha az egyik cég újítását a másik lemásolja.
    Legyen szó bármelyik cégről is. A lényeg az eladási számok növelése, nincsenek magasztos célok.

  21. másoknak=másolnak
    .

  22. Van aki azt írja itt, hogy “mindenki másol mindenkitől”… Hát nem is tudom, én eddig rengetek olyan telefont láttam, melyek az iPhone-t majmolták, de olyan iPhone-t még sosem láttam ami mondjuk a Samsungot, LG-t vagy a Sonyt majmolta volna. És mindez nem csak a külsőségekre igaz.
    Kérdezem én, hol volt a Samsung, LG, HTC, Sony, stb. amikor az első iPhone megjelent?! Sehol nem voltak. Aztán az iPhone-t majmolva elkezdtek ők is érintős okos telefont csinálni… Sosem felejtem el, volt egy Samsung Omnia telefonom. “Érintős” volt, de nem hogy érintésre alig reagált, hanem szinte körömmel kellett kaparni, hogy reagáljon. Aztán az Omnia II már egy fokkal jobb volt… legalábbis ami az érintős képernyő érzékenységét illette. Nekem személy szerint az az Samsung Omnia II volt az utolsó olyan telefonom ami nem iPhone volt. Azóta csak az van, és igenis állítom, h mindenki más mindent koppintott az Apple-töl. És nem kell más telefon nekem, sőt, ha lenne annyi pénzem MINDEN eszközöm csakis Apple lenne. És nem, nem az “alma logóért”. Mostanában azt r5ebezsgetik, a Note 4 elverte kicsit az iPhone 6-ot. Lehet. De ez csak a szar iOS 8 miatt történhetett meg. Tény, hogy mióta Stev Jobs meghalt, az Apple is kicsit elkurvult, inkább a pénzre hajtanak… de attól még mindig Apple. Az is tény, hogy a jó öreg Stev ilyen hibákat nem engedett volna meg, mert mindent 200X átnézetett és újrateszteltetett. Erről az ösvényről tért le az Apple és a mostani elnök, és ezért aggódom is kicsit.Ű
    De visszatérve, igen, koppintottak és koppintanak az Apple-töl, különösen a mobil eszközök terén.

  23. Ez így van pl a Lenovo Ideapad U510 is szerintem húz a macbookra 🙂


Add a Comment