fbpx Skip to content

A legutóbbi Apple eseményre készülve nem jutott már időm, hogy a megjelenés napján írjak az új Angry Birds játékról, a Transformers-ről. Tudom, sokan már jópár résszel ezelőtt unták a mérges madarakat, és már én is így vagyok vele, de azért úgy gondolom, hogy mindegyik rész mostanában hoz valami igazán újat, ami miatt érdemes írni róla.

ABTFkey_art_1920x1080 (1)

Az Angry Birds Transformers nem a klasszikus Angry Birds kategóriába tartozik, vagyis itt nem csúzliból kell kilőni a madarakat, hanem egy oldalnézetes futós-lövöldözős változat. Minden madárnak megvan a Transformer változata és nem meglepő módon két alakjuk van, ahogy az eredeti műben is, vagyis van egy jármű és van egy “emberi” változatuk. A madarak képviselik az autobotokat és a disznók pedig az álcákat. A játék elején csak Optimus fővezérrel (piros madárral) játszhatunk, de később disznók likvidálásával a lefagyasztott társakat is kiolvaszthatjuk és utána a számukra kijelölt pályákon haladhatunk tovább.

ABTransformersLevel

Az Angry Birds játékok jó része Piggy Island-en játszódik, ahogyan ez a rész is, és a játékban való előrehaladásunk során a felhőzet egyre jobban elolszlik és újabbnál újabb területek és ezzel pályák lesznek elérhetőek. A pályákon most nem az a cél, hogy adott számú madárral elimináljuk az összes kocát, hanem hogy ne fogyjon el az életünk, míg a pálya végére érünk és a lehető legtöbb sertést öljük meg. A pályák végén pénzt is kapunk, amiért újra tudjuk töletni a sérült transformereinket, illetve új területeket is pénzért tudjuk elérni. Kristályokat achievementek teljesítésével tudunk szerezni és ezekkel fel lehet gyorsítani a fejlesztéseket, stb.

angrybirdstransformersguide_featured

Minden transformer más és más, van amelyik közelre tüzel jól, van amelyik távolra, van amelyiknek könnyen megy a disznóvágás, van amelyiknek inkább a környezet rombolásában jeleskedik és azzal öli a disznókat, hogy ledönti a tornyaikat. Természetesen a transformereket fejleszteni is lehet, hogy gyorsabbak, erősebbek, jobb fegyverzetűek legyenek, illetve hogy mennyi ideig legyenek képesek járművé változni. Facebookos ismerőseinket vagy egyéb Angry Birds Transformers játékost is segítségül hívhatunk a játékba, ha épp szorult helyzetbe kerülnénk és ekkor pár másodpercre beugrik az ő transformere és lerombol mindent.

Nem rossz a játék, de azért nem estem hasra tőle és szerintem nem csak Angry Birds rajongóknak érdemes letölteni. Igaz, van benne In-App Purchase tartalom, de nincs az arcunkba tolva, csak akkor “kell” költenünk, ha kristályra van szükségünk, hogy egy-egy dolgot meggyorsítsunk.

[appstore id=”869231055″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Angry Birds-rajongóként megvettem már, ki is próbáltam és azóta igyekszem elfelejteni. A szereplőkön kívül nulla köze van az AB-höz, totálisan más játék(stílus). Amivel nem értek egyet az írásban, az az, hogy bizony mocskosul durván agresszív a játékon belüli vásárlásösztönzés. Minden lószarért fizetni kell, arany, gyémánt, mialófasz marékszámra, vagy várj háromnegyed órát, dögöljön meg a robotod, stb. Mindezt fél óránál is kevesebb játék alatt. Gusztustalan pénzgyárrá vált a Rovio…

  2. Ez ennyi…

  3. Ugyanúgy elb@szták mint a Dungeon Keeper-t…

  4. Szerintem jól sikerült, adja a 90’es években futott Transformers mese hangulatát +1-2 pálya után, amíg várni kell, legalább nem játszik a kocka kölök és kimegy focizni, meg élő emberekkel játszik, barátkozik!


Add a Comment