220 millió Ft-ért kelt el egy működő Apple 1-es gép

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pár nappal ezelőtt egy tökéletes állapotban lévő Apple I-es került aukcióra, és a várhatóan 200-500.000 dollárt érő gépet nem ennyiért, hanem 905.000 dollárért adták el a Henry Ford múzeumnak.

auctionapple1motherboard

Az Apple I volt az első hivatalos Apple számítógép, melyet még maga Steve Wozniak készített és Steve Jobs adott el. Ebből ugye a legtöbbet, 50db-ot egy számítógépes bolt, a Byte Shop vásárolt fel, tehát elmondhatjuk, hogy 1976-ban alig készült 50-100db ezekből, arról nem is beszélve mára már csak közel 20db maradt fenn az utókor számára.

Az Apple I tulajdonképpen egy alaplap volt, amihez a felhasználónak kellett beszereznie mindenféle alkatrészt, így a tápegységet, a monitort, a billentyűzetet. Ez a készülék alig volt 1MHz-es és 4KB memóriával érkezett.

Őszintén szólva az Apple I annyira nem releváns hír nektek, Szifon.com olvasóknak, hiszen nem iPhone, de az alábbi videót mindenképp nézzétek meg, az Apple I tényleg működik és lehet rajta programozni:

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!