fbpx Skip to content

Ismét Apple esemény lesz. Alig 1 hónap telt el a legutóbbi, az iPhone 6 bejelentése óta, és az Apple ma megint bejelent valamit. A kérdés persze az, hogy mire számíthatunk este.

invitation_negyzet

Ma este 7 órakor kezdődik az Apple újabb eseménye, amit itt a Szifon.com-on szöveges, és az Apple oldalán pedig videó formában követhettek. Azok, akik nem érnének rá nézni, nyugodtan használják a Szifon.com alkalmazást, ott is percről-percre fogunk közvetíteni.

Azt hiszem senkit sem lep meg, hogy érkeznek az új iPad készülékek, az iPad Air 2 és a harmadik generációs Retina iPad mini. Ezt egyébként balga (vagy szándékos?) módon az Apple is kiszivárogtatta, mikor frissítette az iBooks-ban lévő iPad felhasználói útmutatót az iOS 8-hoz:

New-iPads-leaked-on-iTunes-Preview

ipad-2-air-mini-3-leak1

Tehát, ahogy az várható volt, megkapjuk az ujjlenyomat-olvasót mindkét készülékhez. Az útmutatóban pedig egy másik lapon ez található:

screenshot-2014-10-15-13-09-23

A sorozatfotó funkció is elérhető lesz az új készülékekben, plusz felül láthatjuk az iOS 8.1-et, így várhatóan az is megjelenik az iPad startig. Ez egyébként ismét egy hatalmas hiba az Apple-től, nem értem, hogy mostanában hogy képesek saját maguk kiszivárogtatni…

Időközben egyébként felkerült az internetre az iPad Air 2 és a mini alaplapja is. Az alábbi képen jól látható, hogy megkapják az A8X processzort és a 2GB memóriát is.

logicboarda8x

Pletykák szerint az iPad Air 2 még vékonyabb lehet és még tovább bírhatja az akkumulátor ideje az A8X processzornak hála. Ezt egyelőre semmi sem erősítette meg.

osx-yosemite-v2

Elérhetővé válhat az esemény alatt vagy után az OS X 10.10 Yosemite. Elképzelhető, hogy az iOS 8.1 is. A 8.1-ben érkezik az Apple Pay is, melyről már korábban írtunk itt: Apple Pay: mi ez és hogyan fog működni? Persze egyelőre hazánkban ne várjuk, hogy fizethetünk vele, esetleg majd későbbiekben a hazai APR-ek támogathatják először.

imac-with-retina1

Bejelentésre kerülhet a Retina kijelzős iMac. Erről sem tudunk egyelőre semmit, sőt alkatrészek sem szivárogtak ki, tehát ha be is jelentik, akkor sokkal később lesz elérhető, az elején limitált számban. Ugyanitt pletykálnak Mac mini frissítésről is, de erről sem tudunk bővebbet.

xHomeKit-und-Apple-TV.jpg.pagespeed.ic.kH_yqQus7g

900 nap után érkezik-e új Apple TV? Ez is a pletykák között van, mivel nagyon régóta nem frissítette az Apple ezt az eszközét. Ha minden igaz, akkor az új készüléket több belső tárhellyel, és HomeKit támogatással kapjuk majd meg.

Nem valószínű, hogy még idén, de 2015-ben bejelenthetik a Retina kijelzős MacBook Air-eket, a 12 inches iPadet, és egyéb szoftveres frissítéseket, ezeket idén biztos nem kapjuk már meg.

Találkozunk este 7 órakor itt a blogon, addig is iratkozzatok fel Facebook eseményünkre, hogy ne maradjatok le legfrissebb híreinkről!

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Az új iPod-ról semmi infó?

  2. nem a témába vág de mióta frissítettem ios 8-ra nem tudom használni apple tv-vel a remote appot . másnak is van ez a gond ?

  3. @Wyla: Nekem megy, nézd meg, hogy az Apple TV szoftvere friss e…

  4. @ba3525:
    Az apple tv naprakész szóval nem értem , nem rég változtattam meg az apple ID email-et ,de átállitottam a telón is meg apple tv-én is az uj email-re és telefonon a remote app-ba azt kéri h kapcsoljam be az otthoni megosztást – de hát bevan kapcsolva .

  5. 8.0.2 tele van hibával, reménykedem egy 8.1-ben.

  6. nekem valahogy megoldódtak a problémáim ios8.0.2 vel. elosszor ota frissítettem akkor nagyon erdekes dolgok torténtek de miutan mar a massages is kidobott ment a restore es azota visszajott a uccso ios 7 erzes. stabil, akkuval nincsbaj… nekem nemkell mas. ezenkivul ha jonne ki mac mini frissites biztosan az meghalalnam mert mar nem nagyon birja sussal a mostani.

  7. Mi az URL amivel meg lehet nezni a live-ot PC-n?


Add a Comment