Küldj képeslapot, a saját fotóddal – akár külföldről is!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szeretem azokat a magyar fejlesztéseket, amik azért jöttek létre, mert valamilyen szolgáltatás nem volt elérhető itthon. Ilyen fejlesztés a Sendcard, mellyel itthon a Magyar Posta segítségével képeslapokat küldhetünk.

IMG_7238

Biztos sokan küldtetek már képeslapot, de azt hiszem manapság már egy email vagy éppen egy Facebookra feltöltött kép a trendibb, mintsem a képeslap. De mi van akkor, ha a szeretett nagyszülőknek szeretnénk külföldről küldeni egy képet, amit ők esetleg kiraknának a szekrénybe?

A Sendcard erre (is) megoldást ad. Pusztán válasszuk ki a képet, vagy fotózzunk egyet azonnal és írjuk meg a hozzá tartozó üzenetünket. A cím megadása után Paypal segítségével fizethetünk és 2 napon belül a posta kiszállítja a képeslapunkat. Hasonló alkalmazás volt az Apple Cards is, de az itthon sosem volt elérhető, és azóta ráadásul az Apple meg is szüntette.

Mikor Berke Lóránd felkeresett engem az alkalmazással kapcsolatban, megkérdeztem, hogy jött az ötlet és mik a tervek az alkalmazással:

A Magyar Erőemelő szövetség Masters szövetségi kapitányaként, és Fekvenyomó versenyzőként sokat utazok külföldre világversenyre. Egész napunk a versenyről szól. Általában egy képeslapot mindig szoktam haza küldeni. Volt már olyan, hogy hamarabb hazaértünk, mint a képeslap. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy készíteni kellene egy olyan alkalmazást, amivel valódi képeslapot lehet küldeni. Külföldön sok ilyen alkalmazás van.  Amint hazajöttem a versenyről, neki is fogtam elkészíteni az alkalmazást. Ebben Turbucz János és az Idealisator Hungary Kft segítettek. Jelenleg a Sendcardból az 1.0 verzió érhető el az App Store-ban, de természetesen készül az újabb verzió is.

Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam. Nemrég az egyik ismerősöm írta az USA-ból, hogy amint feltöltötte a képet, másnap már meg is kapta az anyukája Szegeden.

Az alkalmazás lényege az egyszerű használat, és a 48 órán belüli kézbesítés. Jelenleg Paypal-en keresztül lehet fizetni. Egy képeslap ára 1.5 EUR.

Fontos, hogy itt a Magyar Posta szállítja ki a Magyarországról induló képeslapot, ezért 1 nap alatt is odaérhet, nem kell külföldön vásárolni képeslapot, nem kell külföldön feladni és nem kell napokat, heteket várni arra, hogy megérkezzen (vagy hogy adott esetben például Laoszból bő egy év eltelte után se), és út közbeni elveszésétől sem igazán kell tartani. Nyilván a címzett is jobban örül annak, ha mi magunk szerepelünk majd a képeslapon, mintsem egy korábban fotózott városrész. 🙂 Szelfizők előnyben!

Photo 576

Photo 577

Használata tényleg pofonegyszerű, a 1.5 eurós ár pedig szerintem korrekt. 1-1 utazás alkalmával, vagy csak meglepetésből simán belefér. Próbáljátok ki, lepjétek meg barátaitokat, szüleiteket egy saját, egyedi képpel ellátott képeslappal!

Sendcard - képeslap
 • Sendcard - képeslap
 • Méret: 22.43 MB | Verzió: 1.8
 • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Hogy nincs ilyen alkalmazás?
  Ott a bypost!
  Van benne mennyiségi kedvezmény, igy olcsobb.
  Es van benne felhasznaloi fiok.
  Tudod az egyenleged
  Az elozo kepeslapod visszanezheted
  Sok hasznos funkcio!
  Ez igy egy szep kivitelu, de szegenyes es draga utanzat lett.
  Meg egy kicsit csiszolni kellene rajt.

 2. Nekem nagyon tetszik és az sem mindegy, hogy hazai fejlesztés. Ha probléma van, akkor lehet tudni, hogy kit kell keresni. Egyetlen dolog ami nem tetszik, a PayPal fizetési lehetőség. Az iTunes-ban megadtam a kártyám adatait. Miért nem lehet úgy megoldani a fizetést, mint amikor egy alkalmazáson belül vásárolok? Amióta a Skype-on keresztül leszedtek a számlámról 70.000 Ft-ot alig 15 perc alatt (ennyi idő kellett a banknak, hogy letiltsa a kártyámat), nem igazán bízok az olyan megoldásokban, amikor nincsen kit megkeresni egy problémával. Írtam a hazai Microsoft-nak az ügyről, mert a Microsoft üzemelteti a Skype-ot, de a Skype Support felé irányítottak, hogy írjak egy levelet angolul. Megírtam és elküldtem. Jött egy válasz, hogy fogadták a levelemet és megvizsgálják az ügyet. Semmi nem történt azóta, pedig ennek már 8 hónapja. A bankom persze 2 hónap után visszatérítette az összeget, de nagyon macerás volt utánamenni (rendőrségi feljelentés stb.).

 3. Köszi Jadeye! Nem igazán ismerem még a PayPal rendszerét és amit nem ismer az ember, attól tart egy kicsit. Szánok időt rá és utána nézek a részleteknek. Amiket eddig olvastam róla, azok alapján a PayPal szolgáltatásért is kell díjat fizetni. Vagyis nem az Apple részesül az összegből, hanem a PayPal. Nem ismerem a díjakat, de az, aki nem küld képeslapot sűrűn, annak nem biztos, hogy megéri egy külön PayPal számlát fenntartani. Ebben az esetben kényelmesebb lenne az In-App Purchase mód. Én egy évben 2-3 alkalommal utazok maximum és akkor sem mindig külföldre. Egy képeslap viszont mindig megy a közeli barátoknak vagy a szorosabb rokonságnak. Bizonyára önző a kérés, de számomra kényelmesebb lenne az alkalmazáson belüli fizetés.

 4. @Roseberger Bandi:
  SZia.
  Nekem kb 6 éve van paypal számlám.Annyit érdemes róla tudni hogy a világ legbiztonságosabb ilyen jellegű szolgáltatása és ha bármi gond van vissza adják a pénzt.
  Be van regisztrálva két kártya,de azt sem muszáj.Megoldható hogy minden fizetésnél megadod a bankkártya adataid vagy feltöltöd a paypal egyenleged.Tehát 3 féle képen tudsz fizetni.
  Teljesen ingyenes van hogy én sem használom hónapokig de mikor kell akkor ott van.
  Ezt az appot biztos ki fogom próbálni amúgy,de az elégedetlenkedőknek ajánlom hogy olvassák el még egyszer a cikket mert a fejlesztő írta hogy jönnek a további verziók.Elsőre szerintem korrekt.

 5. …még a 4. megoldás ,hogy most már szinte minden bank (pl OTP )ha van net hozzáférésed ad virtuális kártyát és arról fizetsz.Talán ez a legbiztonságosabb.

 6. @fap fap fap: hány más appal tudsz Magyarországra képeslapot küldeni? kérlek, sorold fel őket, érdekelne! a cikk egyébként nem állítja, hogy ez egetrengető újdonság lenne, sőt, de kishazánkba általában nem lehet másik apokkal küldeni, vagy csak sokkal drágábban.

 7. A PayPal teljesen jó és biztonságos megoldás. Ha iap lenne, biztos nem használnám az appot, mert ezért nem fogok kártyát rendelni a fiókomhoz, mint ahogy pl steamen is PP-n keresztül vásárolok mindig és nincs nekik megadott kártyaadatom. Szóval így lehet kipróbálom.

 8. Sunshine! Köszönöm az infókat. Megnézem, hogy a Raffi vagy a KH tud-e ilyen számlát biztosítani. Ha nem, akkor felnézek a PayPal oldalára.

 9. Ez nagyon jó, most készülök külföldre tuti kipróbálom. A paypal meg nekem atom biztonságos variáció a fizetésre, ebayen évek óta használom.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!