fbpx Skip to content

Az Apple tegnap bejelentette azokat az országokat, ahol szeptember 26-án, második körben elérhetővé válik az online Store-ban az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus. Sajnos ezen a listán Magyarország nincs rajta, de ez várható volt.

iphone-6-italy

Tehát a következő országokban lesz elérhető szeptember 26-tól: Svájc, Olaszország, Új Zéland, Svédország, Hollandia, Spanyolország, Dánia, Írország, Norvégia, Luxemburg, Oroszország, Ausztria, Törökország, Finnország, Tajvan, Belgium és Portugália.

Ami azt is jelenti, hogy hozzánk majd csak októberben jut el a készülék – vagy később. Egyelőre azt sem tudjuk, hogy mennyibe fog itthon kerülni, de ha a múlt évi árakat nézzük, akkor 20-30.000Ft-tal lesz drágább idén, és ebbe beletartozik az, hogy az euró jelenleg 315Ft körül áll, plusz a magyar adórendszerünk.

Egyébként múlt évben is Párizsban vásároltuk meg a készülékeinket, akkor 198.000Ft-ért adták a 16GB-os iPhone 5s-t, most ugyanez 225.000Ft, ami azért elég nagy különbség. Akkor a 198.000Ft-os francia ár mellett magyarországi megjelenéskor 220.000Ft volt a készülék. Így tényleg azt kell mondjam, hogy idén 20-30.000Ft-tal lesz drágább itthon.

Ettől függetlenül érdekes az is, hogy jelenleg Németországban olcsóbb a készülék euróban, mint Franciaországban, pontosabban 10 euróval, ami annyira nem számottevő, de látszik. Az Egyesült Királyságban most is olcsóbb, ahogy már eddig megszokhattuk, de íme egy lista azokról az országokról és az árakról, ahol először megjelenik:

196612-1280

Ti mit gondoltok, hogyan fognak alakulni a hazai árak? Terveztek új készüléket venni?

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. Igen, tervezek egy 5S-t venni; remélem az őj megjelenésével párhuzamosan az 5S-nek számottevően lentebb viszik az árát

  2. @Bucoka: a független iPhone 5s (és 5c) árai már most is csökkentek, mind az online Store-ban, mind az APR-eknél. a szolgáltatóknál is maximum ilyesmi árcsökkenés várható – de majd csak októberben, ha már itthon is elérhető lesz az új készülék.

  3. Szerintem igy lesz arazva otthon:

    230K HUF volt az 5s ennek a helyet atveszi a 4,5-os+10-20K az euro miatt. Ergo 250K.

    A nagyobb meg itt UK +90£ ergo atvaltva +35K KB, azaz 270-280K.

  4. “hogy mennyire fog itthon kerülni,”

    mennyiBE

  5. Ja tervbe van véve ! Intézik az USA ban xd !

  6. @KekszNET: szép fogás, köszi, javítva! 🙂

  7. Nem tudjátok, hogy egy főnek egyszerre hány darab készüléket lehet rendelni a store-ból? Én kettőre emlékszem. Ez lesz (i6 64gb 879CHF)

  8. Nem vagyok vele kibékülve,túl nagy!!!

  9. Ha amerikábol rendelek akkor azt tudom használni itthon vagy mit kell nézni, hogy működjön?

  10. Németországban kevesebb mint 24 óra alatt elfogyott a Store-okból elhozható iPhone 6, vicc…. Mindenki nyavajog hogy igy szar meg úgy szar meg nagy meg csúnya, es megis mindenki megveszi.

  11. Tudod használni, csak nem lesz rá garanciád.

  12. Sziasztok. En tudok rendelni innen amerikabol?Meg egy kerdes van rokon Canadaban ha vele vetetek egyet hogy es o elkuldi nekem postan kell utanna itthon feizetnem erte?Vam….?
    Koszi a valaszokat.

  13. @NYPD: ezt egyelőre nem közölték, de várhatóan idén is 2db/fő.

    @LaziBeni94: jelenleg nincs az amerikai Store-ban gyári független. a T-Mobile Contract Free az iPhone 5s esetén előző évben az volt, ha az Apple-től vetted, és nem egy T-Mobile shopban mondjuk, de azt nem lehet megmondani jelenleg, hogy ez idén is így van-e. amerikai Store-ból csak amerikai címre küldik ki, Magyarországra nem.

    @remington: tévedés: van rá garancia, csak Magyarországon Apple Store hiányában nem megy az ügyintézés.

    @meszi83: Magyarországra nem lehet az amerikai Store-ból rendelni. onnan csak amerikai címre szállítják ki. ha van rokon Kanadában, akkor ő megveheti, de a postai küldésnél azt meg fogják vámolni.

  14. @meszi83 Szia. Szerintem, ha nem tudja személyesen oda adni neked, a postában ne bízz meg, mert még egy 2k-s Ebayről vett telefontok is el tud tűnni a szállitás alatt és ha a telefonoddal történne meg ugyanez, akkor nem kicsit szívnád a fogad. Én azt javaslom olyan barátot, ismerőst, munkatársat keress aki megbizható és gyakran látogat "haza", Magyarországra. A vámról nem sokat tudok, ha jól hallottam akkor 20€ felett vámköteles, de javitsatok ki ha nem jol tudom (ami eleg valószínű), de ha ugy hozza be, mint személyes tárgy, kézipoggyászban, akkor azon nincs mit vámolni (szerintem). Persze ugy dobozban nem lehet, azt meg ki akarja, hogy más bontsa ki helyette az Apple termékét:)

  15. @Jadeye:
    Köszi a választ.

    USA-ból való rendeléshez, egy kis kiegészítő:
    Akinek van AMEX kártyája (egy nagy hazai banknál elérhető) annak úgy tudom működik. Van hozzá egy kapcsolt szolgáltatás aminek a lényege: csak az USA-ban elérhető cuccokat is biztosítva, garanciával eljuttatnak a magyarországi címre, ha neten rendelsz valamit. Kapsz egy létező amerikai postai címet, amire megrendelheted az árut, majd ők onnan eljuttatják neked Magyarországra, garanciával, biztosítással. Ugye itt hivatalosan jön, vámmal, csomagküldési költséggel, biztosítással, ergo drágább lesz mint itthon. (nem éri meg, de van rá lehetőség)

  16. Ha megbeszel Londonban magyarorszagon a gari él?

  17. Bocs elirtam pár betüt már kicsi az 5S…:)

  18. 699 font a plus Angliában a 64gb-os én azt veszem

  19. Ha veszek akkor inkább Amerikából veszek

  20. Sziasztok! Amerikai apple storebol szeretnek hozatni iphone 6-ot, de tovabbra is csak t-mobile contract free van 🙁 Valaki meg tudja mondani hogy ezek 100% gyari fuggetlenek? Merjem igy hozatni vagy varjam meg a carrier free fuggetlen valtozatot? Ennek megjelenese kb mikorra varhato az Apple oldalan?
    Koszi!


Add a Comment