Pentumble – egy újabb remek platformer játék

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Valamikor még Twitteren láttam, hogy hamarosan meg fog jelenni egy remek játék az App Store-ban. Szerencsére ez a napokban meg is történt, és a Pentumble azóta teljesen magába szippantott.

pentumble1

A Pentumble egy platformer játék, melyben egy kis gömb alakú robotot kell eljuttatnunk a pálya elejéről a végére különböző akadályok között, miközben az idő egyre csak pörög. A kis roboton körbe 5 tapadókorong található, melyek segítségével tud bármilyen felületen, akár fejjel lefelé is haladni. Irányítására két gomb szolgál, melyekkel jobbra és balra tud haladni, illetve van még egy gomb, mellyel ugrani tud.

pentumble2

A játék lényege, hogy gyors döntések meghozásával haladjunk előre a pályán, mivel rengeteg mozgó – és robotunk számára halálos – tereptárgy található a pályákon. Ahhoz, hogy megszerezzük a pályánként immár bevett 3 csillagot, nagyon gyorsnak kell lennünk, mivel néha alig van pár másodperc a 3 csillagos szinthez, és minél lassabbak vagyunk, annál kevesebb csillagot kapunk.

A pályákon akár mozgó platformokra, vagy buborékokra is rá kell ugranunk, szúrós dobozok, pörgő fűrészek, lángnyelvek közt, hogy elérjük célunkat. Az egyenes út sokszor el van zárva, és egy vagy több kulcsot is meg kell szereznünk ahhoz, hogy a célhoz vezető utat kinyithassuk. A pályák nem a hosszuk miatt nehezek, hanem az akadályok miatt, így nem egyszer fordul elő, hogy egy-egy pályának sokszor is neki kell futni, hogy végre sikerüljön.

A Pentumble amellett, hogy nehéz, és sok esetben kicsit gondolkoztatós, egyben nagyon szórakoztató is, így aki szereti az ügyességi platformer játékokat, annak szerintem tetszeni fog.

A Pentumble elérhető iOS-re és OS X-re is, és a fejlesztőtől, a helftone-tól kaptunk is egy-egy redeem kódot mindkét változathoz, melyeket a nap folyamán a facebook oldalunkon fogunk megosztani, és aki a leggyorsabb, az ingyen juthat hozzá a játékhoz.

  • Méret: 0 MB | Verzió:
  • Ár: | Értékelés:

  • Méret: 0 MB | Verzió:
  • Ár: | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!