Kipróbáltuk a Yosemite képernyőmegosztás funkcióját

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Yosemite egyik új funkciója lesz, hogy megoszthatjuk másokkal a képernyőnk tartalmát Mac-en, illetve engedélyezhetjük a néző fél számára, hogy vezérelje is a gépünket. Ezzel még akár a TeamViewer vagy a VNC is kiváltható lehet adott esetben, jelentősen megkönnyítve az átlagos felhasználók dolgát.

yosemite_kepernyomegosztas

A funkció jelenleg még eléggé béta állapotú, mert sokszor csak több próbálkozás után volt hajlandó elindulni, de biztosak vagyunk benne, hogy mire a Yosemite ősszel hivatalosan is megjelenik, addigra az Apple ezen is csiszol még eleget. Használata rendkívül egyszerű lesz, és semmit nem kell beállítani hozzá, csak az iMessage-t bekapcsolni. De nézzétek meg a videónkat.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Nagyon jó :)

  OFF
  Az Apple ID-vel be lehet jelentkezni az iCloudba? Ha vissza akarok lépni Mavericks-be nem fogja szét cseszni?
  Köszi a választ :)
  ON

 2. Hali!
  Lehet, hogy én maradtam le valamiről, de mi ebben az új? Lokális hálózaton a Finder-el, iMessage-el pedig kb. a SnowLeopard óta megosztható a képernyő. Mondjuk csak a lokális megoldást szoktam használni az iMac meg a McBook között. Egyébként VNC kompatibilis a dolog, mert Ubuntuval is működik, csak tetű lassú

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!