fbpx Skip to content

Ahogy közeledik a szeptember 9., úgy érkeznek újabb és újabb pletykák az új készülékekről. A napokban felkapták az akkumulátorokat. Több akkumulátorról is megjelentek képek a neten, amiről mindenki azt mondja, hogy valódiak és tényleg kétféle készüléket kapunk.

 iphone_6_battery_june_1810

A fenti képen az iPhone 6 4.7 colos változatának az akkumulátorát láthatjuk. Ez 1810mAh-s, ami az iPhone 5s-hez képest azért majdnem 300mAh-val növekedett, mivel a jelenlegi csúcskészülék akkumulátora 1560mAh-s. Ez egyébként nem kevés, ha azt vesszük, hogy az új készülék az új, A8-as, energiatakarékosabb processzort kapja, és egy picivel nagyobb kijelzőt, akkor ez biztosan jobb akkumulátor használatot eredményez majd. Elképzelhető, hogy az új akkumulátor szélesebb, vagyis nagyobb lesz, tehát még tovább bírhatja majd szuflával a készülék.

iPhone_6l_battery

Ezen a képen pedig a pletykák szerint a nagyobbik iPhone 6, tehát az 5.5 colos készülék (iPhone 6L?) akkumulátorát láthatjuk. Ez az akku 2915mAh-s, ami brutális emelkedés a jelenlegi iPhone 5s-hez képest, de természetesen a nagyobb kijelző miatt simán befér. A kijelző mérete és annak energiafogyasztása nem egyenesen arányos, mivel az iPad jóval tovább bírja, mint egy iPhone, holott ugye sokkal nagyobb a kijelző is. Az iPad belsejének nagy részét ugye az akkumulátor foglalja el, ezért képes sokkal sokkal tovább a rendelkezésünkre állni.

iPhone_6l_vs

Természetesen még mindig kérdéses, hogy az Apple tényleg két különböző készüléket fog-e bemutatni, vagy inkább megmarad az iPhone 5s-nél, amit picit frissít és mellé megkapjuk a 4.7 colos új iPhone 6-ot, vagy pedig kétféle iPhone 6 érkezik. A pletykák ismét azt valószínűsítik, hogy NFC-támogatást is kaphat már az új készülék, amiben egy új chip is lehet, ami NXP PN65V néven fut jelenleg. Erről találtak egy vázlatot a külföldi portálok, ami így néz ki:

pn65v_schematic

Ezen a vázlaton jól látszik az új chip, ami tartalmazza az NFC-t, tehát ha tényleg ezt rakják bele az új iPhone 6-ba, akkor bizony NFC is lesz benne. Egyébként a vázlat az is mutatja, hogy a készülék továbbra is 1GB memóriával érkezik (nem mintha számítana az iOS-nél) azonban most már NAND Flash-t raknának bele a DRAM helyett, bármit is jelentsen ez. 🙂 Szerintünk csak az számít, hogy a szoftver jól legyen optimalizálva, ne a hardverrel próbálják korrigálni a szoftver hibáit (ahogy azt más termékeknél látjuk).

Összességében továbbra is várjuk az Apple szeptember eleji eseményét, de mindenképp érdekes lehet a nagyobb készülékkel érkező nagyobb, erősebb akkumulátor, mivel az iPhone egyik nagy hátránya a csak jobb esetben 1-2 napos használati idő.

Ti mit gondoltok erről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. Teljesen logikus legalábbis az alapján amit vázoltatok!

  2. Szerintem azért nem mindegy, mennyi ram van a készülékben. Nem szeretem amikor appot váltok és az előző alkalmazás “elfelejti” hol jártam.

  3. A 4.7 colos szerintem tök jo lenne meg az NFC is,de az 5.5 colos szerintem már túl nagy :/ ne hasonlítsuk az iPhone-t egy himihumi Samsunghoz de most nem? 😀 ha kiadják az 5.5 colost akkor nem is értem őket de komolyan mondom :/ de szerintem nem fogják!!!

  4. nekem például kéne az 5.5 colos. egész nap emaileket írok, táblázatokat töltök ki és igenis jó lenne egy nagyob kijelzo. igen tudom hordhatnak egy ipad minit de az mar kenyelmetlen lenne. koszi

  5. Kitalálhatnának az 5s be is egy jobb aksit ami tovább birja.

  6. Az a fóliázott iPhone előlap tuti kamu. Aki már vett dobozos apple terméket, az tudja, hogy ilyen gagyi fóliát nem aggatnak rá. Érdekes, csak az én két telefonomon volt tökéletesen levegőmentes a gyári védőfólia?

  7. @kisai: ez nyilván nem az a fólia, amit a dobozolt terméken kapsz, hanem ez csak azelőtt van rajta, hogy összeszerelnék a gyárban.

  8. Nem tartom valószínűnek, hogy emberek veszik le a fóliát és kezdik el összecsavarozni…ez mind gépesített. Egyébként ezt a fóliaképet használta több ember is a korábbi kamu képeken is. Még itt is volt egy cikk, hogy pont megegyeznek a buborékok.

  9. Amúgy igényes a néni körme:)

  10. @kisai: már miért ne vennék le a fóliát összeszerelésnél? ezek, ahogy láthatod, dobozolt, becsomagolt darabok, nem a szerelőasztalon, szerelés közbeni fotó. ráadásul azt a fóliát, amivel te a doboz kibontásakor találkozol, már csak a legvégén, a készülék teljes letisztítása után teszik fel.

    a buborékokat összehasonlíthatod a korábbi cikkel, nem egyeznek: http://szifon.com/2014/02/13/ezek-lennenek-2014-elso-iphone-6-fotoi/

  11. Még a 2G idején volt iphone-om, aztán csak Android, egyre nagyobb…., mindenben jobban szerettem az Androidot az iPhone-hoz képest, aztán lett egy olyan szitu, hogy egy kézzel kellett kezelnem a telefont és nem tudtam megtalálni egy régebbi, befolderezett levelet, mert egy kézzel nem értem át a telefont. Ez volt az a pillanat amikor rájöttem, hogy inkább hátráltat már az a méret.
    Akkor kezdtem el keresni kisebb telefont, de egy sem volt kivitelben olyan szép és igényes mint az iphone, akkor vettem egy 5S-t.
    Mostanra megszerettem, de fanatikus rajongója nem lettem. Van amiben jobb van amiben rosszabb mint az Android.
    A lényeg az, hogy nekem az 5S-től nagyobb teló már nem kéne.
    Azon is jókat röhögök, mikor még csak a 4-es mérete volt, akkor mindenki almadrogtól betépve kántálta Jobs-ot, hogy ettől nagyobb nem kell, most meg…. 🙂

  12. Most meg… Most se kell. Jó ez a méret. Inkább dupla réteg aksit tegyenek bele, nem bánom ha vastagabb lesz ha bírja 3 napot..

  13. Szerintünk csak az számít, hogy a szoftver jól legyen optimalizálva, ne a hardverrel próbálják korrigálni a szoftver hibáit (ahogy azt más termékeknél látjuk).

    EZ NAGGYON JÓ 😀

  14. Az 5,5 nagyobb kijelzovel de nagyobb akksival szerintetek addig birja majd mint a 4.7 vagy jobban?

  15. A vélonyság a használhatóságot erősen korlátozta. Lehetne egy vastagabb verzió, amit azok vennének meg, akik intenzívebben használják a telefont. Nem használom zenére, játékra, de a som telefonálás Éva netes forgalom miatt nagyon hamar lemerül, estig nem tart ki. Ebben lehet hogy a gyengébb térerő is szerepet játszhat, de nem lakhat mindenki Manhattanben.


Add a Comment