fbpx Skip to content

Az iOS 8 és az OS X Yosemite segítségével a telefonhívások és SMS-ek értesítései is meg fognak érkezni a Mac-re, viszont egyéb alkalmazásoké nem. Erre a problémára kínál megoldást a Notifyr, melynek a segítségével az összes, iOS-re érkező értesítés ugyanúgy be fog úszni Mac-en a képernyő jobb felső sarkában, mintha alapból oda érkezett volna.

notifyr3

A Notifyr egy két részből álló programcsomag, mely egy iOS appból és egy, az OS X System Preferences-ébe beépülő PrefPanelből áll. A PrefPanel előnye, hogy se a Dock-on, se a felső menüsávban nem jelenik meg plusz ikon, ami csak a helyet foglalná. Egy gyors párosítási folyamat után már működik is nagyszerűen.

A System Preferencesben tudjuk beállítani, hogy mely alkalmazások értesítései jelenjenek meg a Mac-en, így könnyen kikapcsolhatóak a felesleges appok, illetve azok, amelyek Mac-en is vannak és ott már alapból küldenek értesítést, így például a Mail, a Messages, Twitter, stb. Ahhoz, hogy szabályozni tudjuk, mely alkalmazások értesítései jelenjenek meg, meg kell várnunk, míg érkezik egy az adott apptól, mert addig az nem jelenik meg a listában. Természetesen azt ne várja senki, hogy azért, mert az értesítés megjelenik a Mac-en, akkor valahogyan ott is megnyílik az adott app: ez csak arra jó, hogy ha nincs kéznél a telefon, mondjuk épp töltőn van valahol a lakásban, akkor is értesüljünk a rajta történő dolgokról, például egy fontos hívásról.

notifyr1

notifyr2

A Notifyr használatához állandó Bluetooth kapcsolatra van szükség, ráadásul, hogy mindez akkumulátor-kímélő is legyen, csak iPhone 4s és újabb készülékeken működik, illetve újabb Mac-eken, mert csak ezek képes az alacsony fogyasztású Bluetooth LE technológiára. Ezen felül ahhoz, hogy működjön az átküldés, a Notifyr-nek iOS-en a háttérben futnia kell folyamatosan, és így egy esetleges újraindítás estén újra el kell indítani az alkalmazást, hogy tudjon a Mac-hez kapcsolódni.

Támogatott eszközök:

  • iPhone 4s vagy újabb
  • iPod touch 5G
  • iPad 3 vagy újabb
  • iPad mini vagy újabb
  • MacBook Pro 2012 vagy újabb
  • MacBook Air 2011 vagy újabb
  • iMac Late 2012 vagy újabb
  • Mac Mini 2011 vagy újabb
  • Mac Pro Late 2013 vagy újabb

A Notifyr ma illetve kedden ingyenesen letölthető, ám eközben hétfőn fizetős, és szerdától pedig visszaáll az állandó árra. Ez az állandó ár egyébként 3,59 euró az iOS app esetén, a Mac-es része pedig mindig ingyen letölthető a fejlesztő oldaláról.

[appstore id=”873639935″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Ennel egy fokkal baratsagosabb, noha csak growllal mukodik a prowl. Ehhez a growl beepitve tartalmaz egy prowl plugint is (igy csak az iOS appot kell megvenni), es mivel push uzenetkent kuldi at, igy tavolrol is mukodik (pl funyiras kozben :D).


Add a Comment